Pszczyna Postów: 4425
|
Data: 16.10.2014; 21:42 wielkie ambicje - po amerykańsku, a jak!
plus
wykonanie PePeEs-wskie
równa się:
http://images68.fotosik.pl/280/198097a9360bbfcegen.jpg
no ja przepraszam, ja wiem że pasuje jak ulał - ale na miły Bóg niech dadzą ludziom przeżyć kampanię wyborczą, a nie że co krok człowiek by pękał ze śmiechu
no chyba, że ja czegoś nie zrozumiałam - może to taka reklama na wyrost, na przyszłość gdyby tak coś nie wyszło w polityce wszak łaska wyborców na pstrym koniu jeździ itd, itp ... tak po 8 latach nagle zostać bez zajęcia byłby ból, co nie?
|
XXX Postów: 1234
|
Data: 16.10.2014; 22:43 ROTFL haha, dobre :D Kto wie, moze to jego powołanie ? :)
|
Pszczyna Postów: 613
|
Data: 16.10.2014; 22:47 Fajne to i śmieszne :-)
Ja bym się nie czepiał i myślę, że to lud takie właśnie rzeczy lubi. Gdyby stypy się na tym znalazły, to już gorzej...
|
|
Data: 17.10.2014; 11:47 mam nadzieję, że "sztab" wyborczy Skrobola pracuje nad tym by migusiem dokleić numer telefonu aby potencjalni zainteresowani wiedzieli gdzie dzwonić
sama bym skorzystała, duża impra andrzejkowa mi się szykuje, a tak by wpadł zatańczył zaśpiewał .... skoro to taki chłopak do wynajęcia ;)
|
Pszczyna Postów: 53
|
Data: 17.10.2014; 12:17 Oj ciężko będzie miał Sadza wygrać z panem Skrobolem skoro jedynym pomysłem jest taka kampania. Wahałam się trochę ale teraz już wiem że zagłosuję na Skrobola. Dzięki cirka pomogłaś mi dokonać wyboru.
|
|
Data: 17.10.2014; 12:31 a co biedactwo przez 4 lata nie potrafiło sobie zdania wyrobić i bez wskazówek ani rusz, tak?
to współczuję
podejrzewam, że w związku z taką świadomością wyborczą nie masz też pojęcia o tym, że w żadnej mierze pobudka dokuczenia mi nie wpłynie np. na wysokość twoich rachunków za wywóz śmieci tudzież nie zniesie niebezpieczeństwa wybudowania ci pod noskiem kompostowni czy innego świetlanego pomysłu tej ekipy
|
|
Data: 17.10.2014; 12:42 Dokuczenia tobie? A kim ty jesteś żebyś wzbudzała jakiekolwiek zainteresowanie sobą? Raczej współczucie do trolla który mieszka na plessie i tylko waruje na to aż ktoś zareaguje na jego post.
Może zamiast wklejać takie infantylne zdjęcia napiszesz nam jak to jakaś inna ekipa i która wpłynie na wysokość podatków czy poprawę życia. Obserwuję od kilku dni twoje ślepe i groteskowe ataki ale nie widzę żadnych konkretów. Chcesz robić kampanię wyborczą to rób pozytywną napisz o tym co jak i dzięki komu się poprawi. Ale zdaje się że jedyny program jaki możesz zaoferować to ataki na tych którzy ci się nie podobają. Te twoje przemyślenia i wklejki się nadają na portal wiocha ale nie na publiczne forum o tematyce politycznej. A teraz do nogi i gryź kundelku forumowy.
|
|
Data: 17.10.2014; 12:47 jak to kim?
jak wynika z twojego pierwszego wpisu - muzą i natchnieniem dla takich jak ty
jak sama przyznałaś, gdybym ci drogi nie oświeciła to jak u przysłowiowego osiołka któremu do wyboru dano w jednym kącie owies w drugim siano - groziłoby ci zejście z padołu wyborczego na skutek śmierci głodowej
|
|
Data: 17.10.2014; 12:52 Muzą to ty raczej dla nikogo nie jesteś, wskazuje na to zgorzknienie jakim jesteś przepełniona. Spokojnie chciałam posłuchać to co do zaprezentowania mają dani kandydaci a w grę wchodzą tak naprawdę tylko dwaj. Obaj rządzili i obaj mają sukcesy i porażki, wady i zalety. Ale tylko zwolennicy jednego cały czas prowadzą kampanię opluwania i ataków więc wybór jest bardzo prosty. Nie potrzeba do tego żadnej 'muzy' tylko zwykła przyzwoitość.
|
|
Data: 17.10.2014; 13:02 no i próbuje się wyślizgać
królewno, do swojego "Dzięki cirka pomogłaś mi dokonać wyboru." proszę dołączyć kwiaty - co ty sobie myślisz, że to Caritas?
|
|
Data: 17.10.2014; 13:12 Ponawiam pytanie jesteś w stanie zaproponować jakiegoś kandydata na burmistrza? I uzasadnić swój wybór? Czy wszystko na co cię stać to wklejka zdjęcia na poziomie 'gimbazy' tupanie nogą i rzucanie błotem? To że jestem od ciebie dużo młodsza dużo ładniejsza i zadbana (nie mam zajadów) i z tego co widzę o wiele lepiej wykształcona, nie usprawiedliwia twojego sposobu bycia. Uwierz te ładne mimo iż bardzo byś chciała też nie są głupie, więc zamiast wklejek oczekuję konkretów.
|
|
Data: 17.10.2014; 13:24 zatem moja śliczna :)) .... i zgrabna ..... i powabna - co tam jeszcze połechce twoje ego? - a tak! ładnie ubrana he he he
to, że wpadłaś na forum, żądasz i wymagasz tego czy owego wcale nie oznacza, że to musisz dostać
incydentalni userowie mogą sobie chcieć
a ty najpierw jak chcesz ze mną dyskutować zapoznaj się z archiwum - jak poznasz moje poglądy to możesz przystąpić do dyskusji - a nie wyobrażasz sobie, że jestem pieskiem do aportowania i na twoje strzelenia palcami na baczność stanę
|
|
Data: 17.10.2014; 13:41 Ależ ja się częściowo zapoznałam i w tym materiale z którym miałam styczność to widzę tylko same ataki (głównie na PO) teraz na burmistrza, nic konstruktywnego tylko sam hejt i żółć. Rozumiem więc że inaczej nie potrafisz. Widzisz szkoda mi czasu dla ciebie wolę go poświęcić dla ludzi którzy coś budują i faktycznie krytykując proponują coś innego może lepszego niż z kimś który tyko ciągle narzeka krytykuje ale nic w zamian nie proponuje.
|
|
Data: 17.10.2014; 14:51 zastanawiam się czy jesteś zdolna przekierować swoje niezadowolenia na właściwe dla sprawy tory - bo tylko wtedy możliwa jest efektywna rozmowa
nie bez kozery już w starożytności powstało powiedzenie nie zabija się posłańca przynoszącego złe wieści
nadal zakładam, że twoje intencje nie sprowadzają się do zamykania ust ludziom którzy rozprawiają o grzechach i zaniechaniach obecnej władzy - milczeć!!!!!!!!!!! ciiiiiii!!! bo to zaszkodzi - tylko chcesz pełnej jawności by każdy mógł sobie zgodnie z własnymi przekonaniami wyrobić zdanie
do tego potrzebne jest pełne spektrum faktów
władza sama od siebie się nie poprawi - w najlepiej rozumianym interesie własnym każdego wyborcy leży to by nie wkładać w łapy piromana zapałek
|
Niedaleko Postów: 20975
|
Data: 17.10.2014; 15:30 Widzicie męskie trolle jak się można pięknie spierać i przekomarzać?
Bez rynsztokowego, wulgarnego języka, bez wyzwisk i oskarżeń oraz wycieczek osobowych ad personam, niemal zero tego, a za to dużo na temat, czyli samych wyborów, szans kandydatów, ich osiągnięć i potknięć.
Mimo, iż dyskusja zażarta - fajnie się to czyta: wysoki poziom obydwu adwersarek, no trochę tam łatek, ale nie za dużo, no dyplomacja przede wszystkim, pozwalająca kontynuować polemikę.
Szczególnie jedna strona wyćwiczona w tym, druga jakby nieco o słabszych nerwach, ale również poziom trzyma.
I to jest to, Mości Panowie!!
Tu nie ma krzty ponuractwa, krzty żniwa kąkolowego - upokarzającego szyderstwa, czy przeuczonych mów, nie. Jest za to merytoryczna dyskusja z pilnowaniem, by stale być przy temacie o kandydatach.
A nie tak jak u męskich trolli się to dzieje, że mało ważny temat, szczególnie gdy nie po drodze im z autorem wątku kub posta, a ważniejszy atak personalny, ze po chwili temat schodzi na psy, czyli śmierdzącą padlinę.
I nawet, jeśli by gdzie indziej na tym forum występowały pod innymi nickami, to trudno, na upadek każdy jest narażony , to jednak przynajmniej dla mnie jest to wzorzec budującej, twórczej i konstruktywnej dyskusji, która ku czemuś prowadzi.
A prowadzi ku konkretnym wnioskom, a nie ku procesom sadowym niemal lub innej przemocy i napaści, jak to u trolli tutejszych bywa, że niemal targali by się lub kogo po szczękach lub wyzywają od najgorszych, co Młodym czytać nie przystoi, a jednak tu zaglądają, jako tej przysłowiowej cegiełki szkoły życia.
A zatem jeszcze raz brawo, bowiem dla wyborców jest to prawdziwa uczta i skarbnica wiedzy - jak głosować i dlaczego, a nie z powodu kogo.
Pełna kultura i za to Wam dzięki, Szanowne Panie. Tak trzymać. A i wybory będą bardziej celne i pożytek lokalnej społeczności większy przyniosą.
|
Niedaleko Postów: 20975
|
Data: 17.10.2014; 15:51 Przepraszam, to była tylko taka mała dygresja, pozwalająca Wam wypuścić powietrze /ustami/, przed wzięciem głębszego oddechu dla nabrania dystansu i sił do dalszej dyskusji.
|