Forum

Temat: Pigułka "dzień po"...

ton

Niedaleko

Data: 29.01.2015; 10:29

Prawicowi medycy i ideolodzy straszą młodych tą pigułką /bo tabletka lecznicza, to raczej nie jest/, że "wywoływać może u niektórych pogorszenie samopoczucia, bóle głowy.

To ja się ich pytam:

- A czy zwykła pogoda, jeśli -

-zmiany ciśnienia atmosferycznego: nagłe i głębokie nieraz silne wiatry, jak halny, wichury, niosące ze sobą negatywnie oddziałujące na nasze zdrowie tzw. feny,

- a nawet pełnia księżyca,

- deszcz i zachmurzenie, zwłaszcza długotrwałe,

nas także przygnębiają,

- jak i upał wykańcza,

- a zimą silne mrozy zbytnio wychładzają nasze organizmy,

to czy one jak tak na nas, na nasze organizmy i psychikę źle oddziałują mamy co - podać je do trybunału? Referendum zrobić? Uciec na inną planetę? Powiesić się? Albo inaczej przerwać te cierpienia?
Czy...lepiej poddać aborcji? A może noworodka rozwalić o ścianę? Spalic w piecu? Utopić, albo zakisić w beczce kapusty? /Wszystkie przykłady wzięte z życia/
I to nam pewnie, według tych prawicowych szkodników, ma pomóc?

No pewnie że tak; przecież będą mieć dzięki temu co/kogo potępiać, he he.
A bez potępiania oni nie potrafią żyć.

Że da się w cudowny sposób tych wszystkich nieszczęść uniknąć? Ech tam, to nie ważne, ważne aby było co i kogo potępić i piekłem postraszyć.

ton

Niedaleko

Data: 29.01.2015; 10:52

A tymczasem - dwa dni "po" /stosunku/ może już być ZA PÓŹNO i możemy mieć, w niejednym życiowym przypadku - z tymi wszystkimi osobistymi i społecznymi tragediami do czynienia.

Czy ktoś tego pragnie? Komuś na nich zależy?

Prawica: "- prezerwatywy i antykoncepcja - zła, edukacja seksualna i uświadamianie młodych możliwie jak najwcześniej, gdy zbliża się lub jest okres inicjacji seksualnej - NIE!

Teraz gdy jest sposób na załatanie tych niedostatków w postaci AWARYJNEJ pigułki "dzień po" - TEŻ "NIE!! ZAKAZAĆ!!"

Czy to, według tych świętoszkowatych, budowanie raju /szczęścia/ na ziemi ma polegać na robieniu nam piekła? Tak chyba uważają ci "zbawcy" od zbawienia.
Z tytułami naukowymi niejednokrotnie, he he, co sobie je sami nawzajem na swoich uczelniach nadają. Pseudo nauka. Piekło potrzebuje takich.

ton

Niedaleko

Data: 29.01.2015; 11:08

Z powyższego wynika, iż prawica, ta skrajna, ma się rozumieć, bo PO jakby ostatnio usiłuje dogonić postęp i logiczne myślenie, co się im chwali, więc TA prawica - lubuje się w sensacji i horrorach.

A te przyszły nam z Zachodu, której kulturą się zawsze zachłystywali i dawali nam ja za przykład do naśladowania, tak w polityce, jak i w obyczajach. A że z tego czasem wojny wynikają, to już ich nie interesuje, ważne, aby tylko to z Zachodu.

To dlatego temu tyle przemocy w filmach, a nawet zwariowanych bajkach dla dzieci.

Lecz, ku ich zmartwieniu - ten Zachód dostaje pomału czkawki od tej swojej kultury i czasem wymyśli nawet coś zbawiennego dla ludzkości, a swojej rehabilitacji, by zbawić uciemiężonych.

I stad ta pigułka - z owej kulturowej czkawki.
Oby ich było jak najwięcej.

ton

Niedaleko

Data: 29.01.2015; 11:15

/I od razy sprostowanie: ja w zasadzie nie przepadam także i za chorą "kulturą" Wschodu, jeśli, tak jak się mówi - przesiąknięta jest ona pijaństwem, jak np. o Rosji się mówi, albowiem jako całkowity abstynent nie mógłbym w takim społeczeństwie normalnie funkcjonować, o ile oczywiście to prawda, że jest ono widoczne na każdym kroku i śmierdzi tam wódą, jak nie przymierzając wokół Pszczyny szambem. Co jest gorsze, to nie wiem, bo w Rosji nigdy nie byłem./

ton

Niedaleko

Data: 29.01.2015; 12:01

/Gwoli jednak prawdy trzeba też sprawiedliwie powiedzieć, o czym gdzieś przeczytałem, że prezydent Putin i premier Miedwiediew - sami będąc abstynentami - wydali temu wizerunkowi ruskiego pijaka walkę i zwalczają na ile się da ten ruski alkoholizm.

Czy wygrają w to wątpię, bo ludzie rychło znajdą sobie jakiś, polityczny chociażby powód, by takiego drania usunąć, byle sobie nie dać odebrać tego, co dla nich najcenniejsze, a mianowicie wódeczka kochana.
Tym się specjalnie my Słowianie od siebie nie różnimy, bo skąd my to znamy i z czego nas, Polaków, za granicą również znają?
Ale - oby im się udało.
Może i my przestalibyśmy tyle pić?

Lecz - czy budżet kraju by to wytrzymał?... Taką powszechną abstynencję? Raczej nie jest mu to na rękę, więc pic nie przestaniemy.
I nadal będziemy do Rosjan podobni.

laktacja

P-na

Data: 29.01.2015; 13:48

Nieskromnie myślę, że tobie nie potrzebna ta pigułka. Wystarczy lewatywa.
A jeśli tableteczki, to trochę na coś innego.

Buzi, buzi. Ci pa.

ton

Niedaleko

Data: 29.01.2015; 15:34

Cieszę się, laktacja, ze zabrałeś głos.

Dzięki temu każdy widzi, że Polska zachowuje względną równowagę:

- ile szlachetności i mądrości w jednym, tyle podłości i głupoty w drugim.

No, mogłaby być co prawda przewaga tego pierwszego, jak w innych krajach mniej zarażonych wirusem głupoty ATCV-1, lecz to wymaga czasu, zanim go zwalczą.

No i piwa /trujący arszenik/ zaczną mniej pić.

PS: Po lewatywce już? To lepszego samopoczucia życzę, mistrzu.

leo68

Pszczyna

Data: 29.01.2015; 17:07

Dobrze że nie ma prawotywy tylko lewatywa dla lewaków:)

Młodzież będzie kupowała te tabletki na potęgę.Wszak 120 zł. za sztukę to nic.

ton

Niedaleko

Data: 29.01.2015; 17:55

Co to jest wobec 3 000 zł wobec aborcji?

Albo - dożywocia za zabicie noworodka i jego cierpienia?

szyderca_t...

w twej głowie

Data: 29.01.2015; 20:36

Jak zwykle się mylisz. Prawica czyli np ja uważamy że jak najbardziej powinien być dostęp do takich środków podobnie jak do narkotyków. Każdy ma prawo do stanowienia o sobie i o tym czy zamierza sobie zniszczyć życie czy swojej rodzinie. Oczywiście jeśli pod wpływem narkotyków alkoholu etc zniszczy życie komuś innemu będzie musiał za to odpowiedzieć włącznie z karą śmierci. Jestem jak najbardziej za, lewactwo powinno się samo eliminować.

ton

Niedaleko

Data: 30.01.2015; 09:26

Lewactwo to raczej z głową robi dzieci, a nie tym, co wy prawiczki.

A wiedząc jakie są proporcje ich w tym kraju /cirka (brrr) - coś ok. 85% was/, to znaczy im więcej pigułek zjedzonych, tym mniej tej głupoty, przez którą Polska tak cierpi i bliżej wojny jest, a tu nawet schronów nie ma, jak się okazuje.
Gdzie tu uciekać?

W pigułkę, jedynie.

I dlatego popieram.

Tym bardziej, że fajnie i dobitnie się nazywają:

Jeden dzień PO.

/Tak, tylko jeden dzień/

skiba9

pszczyna

Data: 17.02.2015; 17:25

ton ja myślałam ze tys jest mądrzejszy ..a ty rzeczywiscie żes sie minoł z pan buczkiem na krzyzowce...pozdrawiam filozofia bez studiow...

ton

Niedaleko

Data: 17.02.2015; 18:09

E tam - studia to jakie tam mam to mam, tylko not ich nie uznaje. /I to akurat o kierunku filozofia, plus jeszcze, jak by tego mądralowania się było mało - to socjologia i etyka./
Cóż, kiedy dzisiaj mogę sobie tym dyplomem pupę podetrzeć.
Aczkolwiek ktoś, mądry chyba, a nie głupi mam nadzieję, rzekł był, iże żadnej wiedzy nie należy się wstydzić, ani nią pogardzać.
I dlatego mocno trzymam widły, aby mi ich nikt nie wyrwał, bo to jedyne co mi pozostało wartościowego w tym życiu, kiedy wchodzę do obory; wszystkie osły mi to przyznają.

Investor

Blisko,coraz bliżej!.Saga Śląska.

Data: 17.02.2015; 22:20

W Francji,ćwierć wieku temu można był nabyć RU 486 w aptece!.

not

Tylko PO! buahahahaha

Data: 20.02.2015; 17:34

I kasztany na placu Pigalle. Co za głąb ja p....

Investor

Blisko,coraz bliżej!.Saga Śląska.

Data: 21.02.2015; 10:57

I Czerwony Młyn,[Moulin Rouge]!!.

ton

Niedaleko

Data: 23.06.2015; 10:18

Podobno ceny są zróżnicowane w zależności od czasu jaki upłynął od stosunku i domniemanego zapłodnienia.

I już nawet za 80 zł ją kupisz i skutkuje do chyba 12 godzin po. Za 130 zł do 24 godzin, a coś 800 zł do 48 godzin po tej rozkosznej tragedii. Czy może to ktoś potwierdzić?

/Bo już nie mam sił wózka pchać. To raczej mnie by trzeba wozić. A smak, do jedzenia, mam taki sam jak dawniej.../

Nowi klubowicze

Jola123

Pszczyna
w klubie od: 2023.03.17

Misia38

Pszczyna
w klubie od: 2023.03.17

Dziupelll

Piasek
w klubie od: 2023.03.16

Pleur

Pszczyna