Forum

Temat: Miejsce na wrak

miejscowy

Pszczyna

Data: 25.05.2015; 08:15

Szykujmy miejsce na wrak bo w przyszłym tygodniu prawdopodobnie wrak prezydencki będzie sprowadzany do kraju. No i wreszcie ruszą kopalnie peną parą. Acha moja siostra nauczyciel dostanie podwyżke. I zmienią hymn na Boże coś Polske. Będzie dobrze.

ton

Niedaleko

Data: 25.05.2015; 08:36

Jak będzie trzeba - będziemy przypominać nowemu prezydentowi jakiego koloru jest flaga Polski: biało-czerwona czy żółta.
I jak brzmi konstytucja.

To co lubię jeść jest sprawą prywatną każdego obywatela, w tym prezydenta i nikomu nic do tego.
A jeszcze by mi narzucał jakąś swoją dietę, rodem z głębokiego średniowiecza tym bardziej i obcego na domiar plemienia, co samo sobie szczęścia przez tysiąclecia nie może zbudować, a my od niego - ich przedstawicieli - ideami się karmimy lub chcą nas na siłę karmić;
bywało, że ogniem i mieczem i stosami.

Z tego powodu genetyczny strach u wielu przed odmową ich diety pozostał do dziś, a nawet u zdawałoby się wykształconych ludzi, lecz to tylko pozór mądrości.
Strach pozostał w nich pomimo tytułów.

Niech każdy je to co lubi, byle innym na siłę do gęby nie wciskał, jak jaki Terlikowski albo inna Kempa lub Pawłowicz, czy Cejrowski mądrala, a teraz, kto wie z tym prezydentem jak będzie: sam będzie jadł swoje, czy nam też to każe jeść? Jak sam - POMOŻEMY, jak każe - pokarzemy.

qr_d_ebalance

Pszczyna

Data: 25.05.2015; 11:50

Chciałem jedynie zauważyć, że Duda jest elektem, urząd obejmie 6 sierpnia. Chciałem też zauważyć, że Bul po porażce już wycofał to co miał załatwić wyborcom - proszę odwiedzić ten link (wczoraj jeszcze działał) http://www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/art,3268,projekt-ustawy-emerytalnej-skierowany-do-konsultacji-z-partnerami-spolecznymi.html

To jak to tak - nie wybraliście mnie to spierd***** ?

PS. żeby nie było - Duda nie jest lekiem na całe zło (może tylko mniej gaf i wstydu nam przyniesie), to tylko miły prognostyk końca PO na jesieni na co z utęsknieniem czekam.

PS.2 exit pool - prawie 61% osób w wieku 18-29 głosowało na Dudę.

ton

Niedaleko

Data: 25.05.2015; 12:38

Jak by nie zaistniał A. Duda, to by społeczeństwo miało figa, a nie powrót do dawnych emerytur obiecanych tuż przed drugą turą przez obecnego prezydenta.

To była podła zagrywka, bo mógł tak od razu, to byśmy wszyscy na niego głosowali, a nie ten sfanatyzowany różnorako PiS. Jak si e nie ma co się lubi, to się /z konieczności/ lubi, co się ma.
Cokolwiek zatem się zdarzy z winy PiS, to i tak będzie to wina PO i b. prezydenta, bo można było od razu, a nie igrać ze stresem społeczeństwa i wyborców. Jakbyśmy to byli jaką piłką przy ch nogach, żeby nie powiedzieć...kundlami, które można kopnąć, albo nie, tak z łaski na uciechę, więcej swoją, niż ich w dodatku. I to jest wstyd i hańba.
Czekaliśmy na co innego.

A fe!

/Z cyklu: Vox populi/

ton

Niedaleko

Data: 25.05.2015; 12:47

Śmiało zatem można powiedzieć, że to niemal jak ochłap rzucony psu...przepraszam - społeczeństwu dla ratowania swojej skóry.

Wiadomo teraz jak będą z zemsty wetować i blokować pomysły nowego prezydenta, że tylko czekać rewolucji.
Ale naród swój honor ma. bo: "Bóg Honor, Ojczyzna", piernika jasnego/A sam nas tego uczył.../.

miejscowy

Pszczyna

Data: 25.05.2015; 15:06

ton pisz na temat. poczytaj o co chodzi w temacie a nie o jedzeniu

not

Tylko PO! buahahahaha

Data: 25.05.2015; 17:55

A co miejscowy Dudę już zaprzysiężono?
Znowu powtórka z 2005 roku jak ryży przerżnął i nawoływał do niepokojów społecznych? I wy coś chcecie mówić o zgodzie i spokoju? Wstydź się !

Investor

Blisko,coraz bliżej!.Saga Śląska.

Data: 25.05.2015; 18:24

Może tak zerknij,kto głosował na Dude,w naszym regionie,wieś przypadkiem go wybrała i sciana wschodnia!,pyrrusowa wygrana,TYLKO-4%,teraz jeszcze bardziej podzieliła się społecznośc!.Niestety!!

not

Tylko PO! buahahahaha

Data: 25.05.2015; 18:30

Investor znowu nie rozumiesz o czym piszę. Chcesz dzielić ludzi na tych ze wsi i z miasta?

qr_d_ebalance

Pszczyna

Data: 25.05.2015; 18:33

Widocznie tych ciemniaków ze wsi jest więcej niż jaśnie oświeconych z miast... Każdy Polak ma taką samą siłę głosu. Ja też głosowałem na Dudę - przeciwko Komorowskiemu. I nieziemską radość sprawiły mi wczoraj te miny odrywanych granatem od koryta...

miejscowy

Pszczyna

Data: 25.05.2015; 20:06

not a wktórym miejscu namawiam do nienawiści?? ale konkretnie prosze wskazac

not

Tylko PO! buahahahaha

Data: 25.05.2015; 20:29

A czy ja coś takiego napisałem? Konkrety poproszę!

miejscowy

Pszczyna

Data: 25.05.2015; 20:36

poczytaj wyżej, kazałeś mi sie wstydzic za co???

not

Tylko PO! buahahahaha

Data: 25.05.2015; 20:58

"A co miejscowy Dudę już zaprzysiężono?
Znowu powtórka z 2005 roku jak ryży przerżnął i nawoływał do niepokojów społecznych? I wy coś chcecie mówić o zgodzie i spokoju? Wstydź się !"

czy gdzieś zarzucam Ci nienawiść?
Kazałem ci się wstydzić za to że nie potraficie przegrywać z klasą i jątrzycie mimo że Andrzej Duda oficjalnie nawet nie jest jeszcze prezydentem.

ton

Niedaleko

Data: 28.05.2015; 09:12

Autor wątku zażądał od tona by ten pisał na temat /wpis z 25 br godz. 15,06/.
Ton napisał o jedzeniu jako alegorii do karmienia się lub nas społeczeństwa różnoraką papką ideo-nie-logiczną i religijną np., czym nowo wybrany prezydent elekt już się na wstępie wykazał, odnosząc swoje poglądy i działania w kwestii np. in vitro do nauk swego Kościoła i religii, "bo on jest katolikiem", ot. Nie bacząc na to, że owszem - adopcja jest dobra, lecz nie dla takich, co by chcieli posiadać swego potomka GENETYCZNEGO i to tez trzeba mieć uszanować, a nie tylko czyjeś wyznanie religijne, co w dodatku konstytucja państwa naszego wyraźnie rozdziela iw tym jest ambaras.
Szkoda, ze autor wątku tego nie skojarzył lub nie pojął.
Lecz niestety zlikwidowano tu dział: MŁODZI.

ton

Niedaleko

Data: 28.05.2015; 09:25

Poza tym pisanie i odpowiadanie autorowi wątku pod jego dyktando kłoci mi się jakoś z pojęciem "państwa obywatelskiego", w którym każdy obywatel może pisać DOWOLNIE na DANY temat, czyli tak jak on go widzi, a niekoniecznie autor.
/Już taką cenzurę przeżyłem na tyskim forum, bo też jakiemuś zamordyście jednemu i drugiemu (niewydarzonemu moderatorowi Kotarze plus administratorowi panu M. Ortografii nie spodobała się czyjaś kulturalna SWOBODA WYPOWIEDZI.
Zatem i ty nie chciej narzucać internaucie swojej wizji odpowiedzi, jaka ona powinna być, bo tego tu już inni także i tu próbowali, lecz dzięki chyba wyższej świadomości Administratora lub Właściciela /niż tego np. w tychach - jestem i odpowiadam ci podług siebie i bądź z tego zadowolony. A jak cie to przerasta, to nie zakładaj wątków.

Serdecznie pozdrawiam; uczymy się do końca życia.:-)

PS:

Jedz /chłoń, przyswajaj sobie/ tylko to, co ci samemu smakuje, a nie podlizuj się innym i nie wymiotuj potem.

ton

Niedaleko

Data: 28.05.2015; 09:32

No i zauważ na koniec, gdyby ci moje tłumaczenie nie wystarczało, iż to ty sam sprowokowałeś do takiego światopoglądowo-kulinarnego ujęcia tematu, piszą w swym tytułowym poście następująco:

"...Acha moja siostra nauczyciel dostanie podwyżke. I zmienią hymn na Boże coś Polske. Będzie dobrze.".

Rozumiesz już teraz, miejscowy?

No to idź teraz i przekąś sobie coś dobrego.
Smacznego.

ton

Niedaleko

Data: 28.05.2015; 09:39

A co do miejsca na wrak, to nie musimy się z tym wcale śpieszyć, gdyż znów wybraliśmy sobie prezydenta prawicowego, a nie z lewicy - panią dr Ogórek, która owszem obiecywała w swej kampanii przedwyborczej porozmawianie z prezydentem Putinem, co niewątpliwie przybliżyłoby nas do zbudowania własnego hangaru na ten zezłomowany samolot.

Widać z tego wyboru, że społeczeństwu naszemu nie zależy wcale na nim. To tylko się tak politykom prawicy wydaje. I paradoksalnie - SLD i jej byłej kandydatce.

Nowi klubowicze

Jola123

Pszczyna
w klubie od: 2023.03.17

Misia38

Pszczyna
w klubie od: 2023.03.17

Dziupelll

Piasek
w klubie od: 2023.03.16

Pleur

Pszczyna