pszczyna
W klubie od: 02.01.2006
Ilość komentarzy: 299
Ilość postów: 45
Ilość wyświetleń: 118674
Zapraszam na popołudniowy spacer po parku (chluba naszego miasta:( Zabierzcie koniecznie ze sobą przyjezdnych gości. Prawie każdy kosz jak winogrono obwieszony siatami ze śmieciami. Koło zabytkowego cmantarz Św. Jadwiki reklamówy ze ŻWIREM i popiołem z pieca!!!!!
Wytłumaczcie, ze mieszkańcy dowiedzieli się, że będą musieli płacić za pół roku i wszystko co się da próbują jeszcze wynieść za darmo.
Taka pszczyńska "ciekawostka"
re liberum veto
dlaczego Ci mnie szkoda, myslisz ze 8zł za wywóz śmieci dla mnie to wydatek nierealny, biedaczku grubo sie mylisz :)
Przestancie wreszcie krakać co będzie.
Mamy nowego rozsądnego burmistrza i tym się trzeba cieszyć
Niestety dla niektórych Pszczyniaków trzeba zastosować politykę kija i marchewki. Marchewka(dobrowolne opłaty i wybór firmy wywozowej)się nie sprawdziła, potrzebny jest kij. Taka smutna Polska rzeczywistość. I proszę nie piszcie juz o ogromnych opłatach jakie przyjdzie nam płacić, bo to tylko jest świadectwem tego, ze w tej chwili NIE PŁACICIE !!!
Jakoś nikt mieszkający w blokach nie protestuje. Dlaczego?
Ja tez nie protestuję, bo moje opłaty to 20zł za dwa kubły plus 3 worki na śmieci segregowane. Jeśli ktoś płaci mniej przy 4 osobach(dzieci na studiach poza Pszczyną) to znaczy, że utylizuje śmieci w parku lub we własnym piecu!!!
I niech się najedzą urzednicy moim podatkiem do syta jesli tylko mój sąsiad też będzie ich karmił :)
Przeciwniczko, a może bedzie 3.50. A ile do tej pory płaciłaś za wywóz śmieci-bo ja duzo więcej !!!!!!No chyba, ze zostawiałaś w parku za darmo !!!!!!!
Wielu z Pszczyny będzie wspierać tą inwestycję kupując bilety. Ja napewno !!!
Jedno jest pewne, wszyscy widzimy tony smieci i reklamówki podrzucane do parku. Ja przy trzyosobowej rodzinie wystawiam dwa kubły na miesiąc, jak mozna przy 6-o osobowej wystawiać jeden na trzy tygodnie?
a co robią w zimie ci co ogrzewają węglem? Mnie po prostu jest wstyd przed znajomymi, którzy przyjeżdżają do podobno pieknego miasta i pytają "dlaczego tak tu jest" ?
Mnie nie obchodzi kto i za ile rozwiąże problem tylko kiedy !!!!
Gocha
Jak miałam dzieci były tylko tetrowe:)
re ekośmieci
Gratuluję taniego paliwa! polecam styropian , reklamówki- powinny palić się rewelacyjnie-tylko potem nie pytaj skąd u Twoich bliskich wstrętne choróbska skóry i układu oddechowego
Plesku gdzie podają limit smieci na osobę?
Jestem w stanie płacić 7zł .Mieszkam koło parku i obrzydzenie mnie bierze.Park jest sprzątany, a okolice już nie. Ostatnio widziałam całą reklamówkę pampersów- może to wielodzietna rodzina Biedków oszczedzała?
Nie bardzo rozumiem , czyżbyś był Plesku właścicielem konkurencyjnej firmy wyworzącej śmieci :) Co to za różnica PIK czy ktokolwiek inny jeśli cena jest stała -4zł.
Tropisz podstęp, kumoterstwo, korupcję.... i aż mi Cię zal. Ciężko tak żyć !
W jednym tylko masz rację . Dawno straż miejska powinna się przejść po posesjach i sprawdzić kto nie ma podpisanej umowy z PIK-iem lub innym przedsiębiorstwem oczyszczania(Twoim ???)
re : Plesek.
Do lasu trafi przynajmniej nadwyżka, teraz trafia wszystko.Czyżbyś tego nie widział. Ja jestem ZA!
Myślisz, że Twoja przykładowa rodzina "Biedaków" teraz płaci za wywóz śmieci?
Dziekuję "Zwolenniku" za wyjaśnienia, może teraz i inni tez będą ZA!
Re mieszkaniec wsi
Chyba troszkę mijasz się z prawdą. Zaśmiecone rowy to nie
"niegospodarność Rady Miejskiej I Burmistarza "- to np. mój sąsiad z Lompy, którego złapałam jak wyrzucał cały KUBRŁ !!! śmieci do rowu, a co -kto go zmusi żeby podpisać umowę z PIK-iem.
Posprzątał gdy go postraszyłam wezwaniem straży miejskiej. Złapałam go raz- myślę, że następnym razem będzie się bardziej pilnował przy wyrzucaniu śmieci do rowu a umowy i tak nie podpisze :(
Nareszcie!!!!!!!! Mieszkam niedaleko parku i wstyd mi za te reklamówki i worki podrzucane do "chluby naszego miasta"
Ech...szkoda czytać te Wasze komentarze. Moze i był pijany- czas pokarze. Wy jak zwykle wydaliście wyrok.
Dobrze,że biorą za d...ę rowerzystów po dwóch piwach. Jak lubią piwko to niech wracają na nóżkach! a co rowerzyści po piwku to Święte krowy ?
Czas najwyższy !!! Aż żal patrzeć na to jak super budynek popada w ruinę.Świetna lokjalizacja na dobrą inwestycję.
re Echna
Zapraszam Cię na dół. masz więcej niż blade pojęcie o kopalni. Ja tam byłam i nabrałam ogromnego szacunku dla pracy górników.
Dzisiaj na jednej z kopalń był śmiertelny wypadek.....
Re:danosi
Prawda leży pośrodku i nie całkiem jest to tak jak to przedstawiasz.Pracowałam w służbie zdrowie i zgadzam się że zarobki są mizerne, ale byłam również pacjentką w czasie poprzedniego strajku po ciężkiej operacji kręgosłupa od której łóżka w pierwszej dobie po zabiegu jak to ładnie brzmi "odeszły pielęgnierki" -pomagał mi kapelan szpitalny- moim zdaniem nie powinno się zapominać o przysiędze Hipokratesa.Ciekawa jestem co zrobi "siostrzyczka" jeśli w czasie strajku jej matka zostanie odsunięta od zabiegu na który czekała ponad rok??????
Market jak inne, ceny porównywalne, ale nareszcie w jednym miejscu duzy wybór wszystkiego:serów jogurtów, mydeł, szmponów, wędlin itp. itd.Nie trzeba biegać od sklepu do sklepu i ważne że można pooglądać a ekspedientka nie patrzy na Ciebie jak na intruza.
Nareszcie !!!
re:zaraaaza
Nikt Ci nie karze tam zaglądać, a moze to troszkę ukruci często mocno zawyżone ceny pszczynskich handlowców. Moim zdaniem czas najwyższy , dlaczego mam jeździć na zakupy do Tychów czy Bielska
Dlaczego w Pszczynie nie ma opłat za 15min, czy 1/2 godziny. Skoro parkomat przyjmuje drobne to da się to chyba załatwić. Czesto wyskakuję na kilka minut na Piastowską i muszę płacić za całą godzinę?
Dzięki za link Paulus, w Pszczynie mamy AŻ trzy instytucje na które można wpłacić . A gdzie hospicjum, Dom Dziecka?
I co się dziwić ,że tylko 4% zostawiło kasę w Pszczynie...
Czy jest gdzieś cała lista organizacji pszczyńskich na rzecz których można przekazać 1% swojego podatku? bardzo proszę o podanie gdzie tego szukać.
Wszyscy patrzą na dopłaty, na włodarzy miasta itd, itp , ale nikt nie patrzy na sąsiada który wkłada do pieca stare buty i reklamówki bo się "dobrze palą". Czas chyba zacząć uczyć mieszkańców Pszczyny do czego to prowadzi ten smog. Moze gdyby powiedzieć Babci ,że wnuczek ma alergię czy astmę właśnie przez nią i dziadostwo które wkłada do pieca to by coś dało.
Re Filor
Może to największy bubel według Ciebie, ale ja tam dojeżdżam z Pszczyny popływać. Czekam na taki bubel " w Pszczynie, ale boję się że więcej takich twardogłowych rządzi moim miasteczkiem .