pszczyna
W klubie od: 02.01.2006
Ilość komentarzy: 299
Ilość postów: 45
Ilość wyświetleń: 118666
re : Kosmata- trafiłaś w sedno. Co to za targ czynny do 14-15. Jak człowiek pracujący ma zrobić zakupy w sklepach czynnych do 17. To nie opłaty wykańczają handel w Pszczynie- to handlujący wykańczają się sami ! Nie da się ukryć mieszkam w Pszczynie, a muszę jeździć na zakupy do Tychów, lub Bielska
re;sss
Żyjesz w świecie komunizmu: wszystko mi się należy od państwa. Dla mnie to OCZYWISTE, ze odpady poremontowe i inne nie wolno wyrzucać do kubła więc muszę je sama zutylizować, czyli jak to było w moim przypadku po remoncie dachu: załadowali robotnicy wszystko na przyczepę i mąż wywiózł na wysypisko. Zapłacił za wszystko kilkadziesiąt złotych. Ostatnio sąsiad robił większy remont i zamówił przyczepę do wywozu gruzu- podstawili mu ją pod dom a potem wywieźli. Dla mnie to OCZYWISTE ze za moje śmieci płacę a nie oglądam się że ktoś za mnie posprząta. Stać Cie na remont, ogromne zakupy produkujące góry śmieci, ale zapłacić za SIEBIE to juz Cię nie stać????
re:Ola
A co ma do tego koszt wywózki śmieci? muszą zacząć płacić wszystkie gminy, to wtedy nie będzie się opłacało gnać ze śmieciami do lasu, bo i tak się płaci za wywóz. Pomyśl troszkę logicznie
re:Płaczek. Czytaj ze zrozumieniem: posadzono GRABY I BERBERYSY ! Jest ślicznie !
Nigdy tam nie byłam, a teraz to już na pewno nie będę. Ale co przejeżdżam koło matalmarary nie mogę się nie śmiać. Coś dobrego z tej awantury wynikło, raz w tygodniu szczerze się śmieję sama do siebie
re:ewa.
Mam dokładnie TO SAMO. Ja odśnieżam, pług mi zasypuje odśnieżony chodnik. Coś mnie trafia !!!
re:Darek
Widzimy kogo wybraliśmy. człowieka który wreszcie ruszy pijaczków i meneli nie płacących za czynsz !
Re: Mikroprzedsiębiorca
Powiem Ci dlaczego kupuję w markecie. W małym sklepiku u mnie na osiedlu koło kasy czekolada luzem, firmowa, ale bez opakowania tylko z białym nalotem. Pytanie do ekspedientki o datę ważności wyraźnie ją zaskoczyło. Potem cichutko odpowiada szef kazał tak sprzedać. Kolejny przykład : zwracam uwagę, ze łosoś jest dwa dni po terminie ważności- następnego dnia ten sam łosoś leży sobie na półce i ma zdrapaną datę tak, ze nie można jej odczytać. To tylko dwa przypadki z wielu. Kupuję gdy muszę, ale jesli mam wybór idę do marketu
Jestem właścicielką psa i sprzątam po nim. Mieszkam w domku jednorodzinnym i nie wyobrazam sobie, żeby codziennie po nim nie posprzątać. Do smyczy mam przypięte specjalne jednorazówki , żeby posprzątać gdy wychodzę do parku. Pies jest duży i nie mam go gdzie spuścić żeby się wybiegał: w parku nie wolno, w lesie nie wolno. Myślę że jest to dobry pomysł.
A między blokami rzeczywiście trudno przejść czystym butem po trawniku. Nie wiem czy większe opłaty za psa nauczą ludzi kultury, ale może powstrzymają przed nieprzemyślanym kupnem śliczniutkiej , puszystej kuleczki, która później musi gdzieś się załatwić.
re: bloker
Widać, ze nie wiesz o czym piszesz. Mieszkancy domów płacą od osoby, a nie od kubła
Wreszcie mieszkańcy bloków zobaczą , ze te góry ćmieci niesegregowanych pochodzą z ich mieszkań
Wszyscy narzekają na supermarkety, a pod Kauflandem i Biedronką nie ma gdzie zaparkować w sobotę - takie tłumy.
re dżentelmen:
jak już jestes taki "akuratny" to pisz bez błędów ortograficznych
Mijałam ten wypadek, widok wstrząsający- strażacy wyciągali kierowcę busa. Asiu swoim komentarzem obraziłaś nawet blondynki!
Świetnie napisane, warto posłuchać co mają do powiedzenia starsi.
Dużo zdrowia Pani Franciszko!!!
Nie bardzo podoba mi się ten pomysł. Potrzebne by było całe zaplecze . Wiem jak wyglądają brzegi jezior w których łowią ryby wędkarze- pełno łusek, resztki zanęty, śmieci. W wodzie pływające odpady. Potrzebne by były sanitariaty, stanowiska do czyszczenia ryb, kosze na śmieci i..... osoby sprzątające po wędkarzach
re:arapaho
Ulżyło Ci ? Zjadłeś coś niestrawnego, że od rana plujesz złośliwościami ?
Też uważam, że taka giełda staroci to dobry pomysł na lokalną "atrakcję miasta". Powinna na stałe wejść do kalendarza imprez np.raz w miesiącu.