pszczyna
W klubie od: 02.01.2006
Ilość komentarzy: 299
Ilość postów: 45
Ilość wyświetleń: 118670
Jeszcze trochę i kładki nie trzeba będzie rozbierać- resztki desek same się rozlecą. Przejście tą kładką z wózkiem lub rowerem to "rosyjska ruletka"
Nauczycielu nie przesadzaj- wystarczy, ze dzieci będą porządnie ćwiczyły na porządnych lekcjach W-F-u. Nie potrzebna jest dodatkowa kasa na dodatkowe zajęcia. Trzeba tylko zlikwidować "lewe" zwolnienia lekarskie dzieciaków i znaleźć mądrych nauczycieli tego przedmiotu, a nie takich którzy biorą dzieci na spacer do parku lub rzucają im piłkę z tekstem- "pograjcie sobie"
re:danka662 zawsze masz czas na zakupy przed 17 no to biegaj od sklepiku do sklepiku i przepłacaj- bo takich cen jak w pszczyńskich sklepach nigdzie nie ma. To akurat jest sklep budowlany i przyda się jeszcze i Tobie. Poza tym przynajmniej wycięli chaszcze i uprzątnęli śmietnik który tam był- tylko gdzie pijaczki będą pić swoją "alpakę"
Narzekacie i narzekacie. Mnie już zdarzyło się jechać do Tychów, lub Bielska, bo po 17 w Pszczynie nigdzie nie mogłam kupić uszczelki lub kleju do tapet. Niestety dopóki handel sklepikarzy kończy się w Pszczynie o 17, mieszkańcy muszą liczyć na supermarkety. Takiego sklepu w Pszczynie brakowało. A zakątek gdzie powstał ten market na pewno chlubą Pszczyny nie był !
Dla mnie są śliczne . A tzw."profesjonalistom" proponuję pochwalić się swoimi arcydziełami i czekać na słowa krytyki.
"Obecna kładka" to również obraz nędzy i rozpaczy. Przejście po niej z rowerem lub wózkiem dziecięcym to prawdziwe wyzwanie.
Zgadzam się , powinni zbierać wszystko, ale to i tak pierwsza zbiórka śmieci wielkogabarytowych na osiedlu domków jaka do tej pory się wydarzyła w mojej historii zamieszkania w Pszczynie. A gruz często poszukują budujący domy i chętnie odbierają.
Taaaaaaaa podziwiajcie hakerów, do czasu, aż nie włamią się na wasze prywatne konta bankowe. No kto jeszcze ich pochwali jacy to zdolni przestępcy !!!
Mieszkam w pobliżu Łowieckiej i też uważam, że takie mieszkania w niczym nie będą przeszkadzać mojemu "eleganckiemu domowi" :))))) Petycję podpisało 700osób (ja nie) wiec wszyscy pozostali zgadzają się na budowę tych mieszkań i chwała im za to. Nigdy nie wiadomo jak życie się potoczy i kto kiedyś będzie starał się o takie mieszkanie....może ci z eleganckich ????????
Już się martwiłam ,że zniknął z portalu beznadziejny "garbaty anioł" a on się tylko przeistoczył w "lover_boya"
Nie rozumiem pytań typu "gdzie była policja" Ja się pytam gdzie byli ludzie z którymi pił i widzieli, ze wsiadał kompletnie pijany za kierownicę!!! Nikt nie miał odwagi zabrać mu kluczyków!!!
re: Elka
Jeśli masz odwagę kłamać na forum , to proszę podpisz się imieniem i nazwiskiem.
Re: plesiaczek
Dobrze napisane !!!!!!!!!!!!! wiec ja nic wiecej nie dopiszę, bo po co się powtarzać!
Oczywiście, że prawda. Moja babcia tak robiła od dawien dawna i nigdy w jej dom piorun nie uderzył :)
I bardzo dobrze!!! BrowarMen bzdury piszesz! Żeby poprawić bezpieczeństwo straż musiałaby stać na każdym rogu ulicy 24h/dobę a to nierealne. Najgorszy jest park tam najbardziej przydałyby się kamery.
zofijo74 bzdury piszesz!!!! Przejdź się w co drugi wtorek po Poligonie. Przed KAŻDYM domem koło kontenera worek z posegregowanymi śmieciami. Nie chciałoby mi się jechać pod Twój blok bo mam zapłacony własny kontener i ogromny worek na plastiki i szkło- a grzeję gazem. Zapraszam !!!
Masz rację cicio_morales musi się chcieć. Do segregacji tez trzeba dorosnąć. Moze tak jak w Szwecji za wyrzucanie nie posegregowanych śmieci dawać mandaty i to nie małe !!!
Ale tak to jest w bloku mieszkańcy są anonimowi i odpowiedzialność jest wspólna -czyli niczyja.
A ze sklepami powinna walczyć Rada Osiadla- chyba taka istnieje ?
Komentarze typu : wyborca i beztroski świadczą najlepiej o tym, ze na osiedlach długo jeszcze nie będzie czysto !!!
Tak czytam i większość komentarzy mnie zadziwia. Cały czas traktujecie wywóz i segregację śmieci jak rozgrywki polityczno - finansowe. OK niech wróci PIK mnie tam wszystko jedno kto wywozi śmieci, ale realia składowania odpadków są już inne. Nikt nie chce żyć na wysypisku plastikowych śmieci- one są wieczne !!!
A co do segregacji w blokach. dlaczego uważacie że na nią nie ma miejsca w małej kuchni. Wynosisz śmieci mokre codziennie- postaw mały pojemnik taki jak z Ikei i wrzucaj tam plastiki i kartony, przy okazji wyrzucania mokrych śmieci wynieś i plastiki. Kto powiedział, że trzeba mieć w małej kuchni jakieś wielkie wory na segregowane śmieci !!!
re:blomkoln
A przed podatkiem było inaczej??? PIK zbierał odpady wielkogabarytowe? chłopie zdecydowanie wiecej kultury i obiektywizmu!!!
Co nie zmienia faktu , że w Suszcu idzie im to jakoś łatwiej...
Byłam w Jankowicach, byłam też w Pszczynie. Nie da się ukryć, ze Pszczyńska zagroda jest świetna.To nie tylko żubry... warta iść i zobaczyć całość. Moi znajomi też byli zachwyceni. Malkontenci zanim napiszecie słowa krytyki - zobaczcie. Co do jedzonka- myslę, Garbaty Aniele, że po zwiedzaniu dowleczesz się do Rynku żeby coś przekąsić, no chyba że jak niemowlak musisz jeść co 3 godziny.
Dziury w drogach spowodowane są inwestycją wymiany kanalizacji i nie rozumiem co mają do tego żubry. A raczej rozumiem- Plessowe płaczki muszą narzekać i już
Oj garbaty aniele, żeby inteligencja i kultura osobista szła za rowerem za 3500 to może byliby z Ciebie kiedys ludzie, ale czarno to widzę. Burak to burak
re:zaraaaza
To nie paranoja, jesteś w błędzie. Gdy taki pirat w ostatnim momencie zobaczy fotoradar to wciska hamulec do dechy i karambol gotowy, bo ten za nim już nie zdąży.
Wychodzicie z błędnego założenia że chodzi o kasę. Zaraz za hotelem Piaskowym jest zjazd do Pszczyny na Katowicką. Miejsce bardzo niebezpieczne . Miałam wypadek i uwierzcie mi guzik mnie obchodzi ile zapłacił kary sprawca wypadku - zdrowie jest bezcenne. Wiec niech stawiają te fotoradary, skoro inaczej w miejscu niebezpiecznym nie potrafimy inaczej wyegzekwować zdjęcia nogi z gazu od matołków. Drogi mamy jakie mamy, a kierowców często też nie lepszych