pszczyna
W klubie od: 02.01.2006
Ilość komentarzy: 299
Ilość postów: 45
Ilość wyświetleń: 118672
re Ala. nie bardzo rozumiem jaka "masakra" To ile teraz płaciłaś, bo ja dużo więcej. Nareszcie wychodzi prawda na wierzch ile kto płacił i gdzie lądowały między innymi Twoje śmieci
Wieśniak zapomniałeś jeszcze o Hospicjum św. Ojca Pio .
Lecz sobie nogi, bo na głowe to juz za późno
Coraz częściej mam wrażenie, ze Pless jest darmową reklamówką "papierowego Echa". Napisaliście rzeczywiście tak długi artykuł, ze na dokończenie czytania trzeba odsyłać do papierowej gazety
Fakt, żałośni są niektórzy plessowicze, ale to już norma, jednak najbardziej żałosny jest Twój athi komentarz. Przeczytaj go sobie jeszcze raz i miej odwagę napisać słowo "przepraszam "
Brawo Wędkarz:) ale myślę, że weteranowi już nawet dr. Kozak nie pomoże :)
Takie apele to "psu na budę" Czy Straż Miejska nie moZe przespacerować się po osiedlach i wlepiC kilka mandatów.
Mieliby super premie na Święta
A czy w Pszczynie tak nie można !!!!!!!!!Czy my zawsze musimy być za innymi gminami!!!!! Czy żaden z urzędników w Pszczynie nie potrafi myśleć lub przynajmniej kopiować dobrych przykładów !!!!!!
Nie wiem dlaczego tak ekscytujecie sie majątkiem radnych. czy tego majątku dorobili sie jako radni- nie ! wiec co was obchodzi ile mają. Może to lepiej ze maja dom, samochód, mieszkanie, co by było gdyby nie mieli ?
Może lepiej się cieszyć , że radnymi są ludzie operatywni,pracowici,właściciele firm, którzy w życiu już do czegoś doszli.
I Kamil ma rację niech maja po dwa...co to kogo....
Mylisz się Kamilu, po Chopina nie będą śmigać osobówki, będą stać w ogroooooomnych korkach, jeszcze większych niż obecnie. bardzo to lubię, mijam ich codziennie na rowerku :)))))))
re :Ratownik
tak sie składa, ze jestem ratownikiem wodnym:) i wiem, ze toną ludzie którzy potrafią pływać lub im sie tak wydaje . a kto Ci powiedział, ze to dziecko utopiło sie na głębokiej wodzie :(
nauka pływania to również nauka swiadomości jak w wodzie sie zachować i czego się przede wszystkim w wodzie obawiać.
re Podatnik
Byłam świadkiem akcji ratowania dziecka , niestety nie udanej- utopiło się na jeziorze. Gdzie dzieci mają uczyć się pływać jeśli wszystko przeliczymy na złotówki?
Byłam - REWELACJA! W W Krakowie bilety rozchodziły się jak ciepłe bułeczki
Kamil a Ty tylko wszystko na złotówki przeliczasz!!! ważne, że dzieci uczą się pływać, ze ludzie z Pszczyny mają blisko super basen i nie muszą jeździć na Wolę ...czyżby zazdrość?
A czy ktoś z najstarszych mieszkańców Pszczyny pamięta kiedy taka zbiórka odbyła się w naszym mieście?
Bardzo rozsądnie, włączyć się do ruchu pod Albertem w godzinach szczyty, można tylko dzięki uprzejmości niektórych kierowców.
Pomieszczenia Poczty to kolejny powód do wstydu dla Pszczyny. Pomieszczenie małe, bez klimatyzacji. W okolicach "10" każdego miesiąca lepiej tam nie wchodzić taki zaduch, żeby nie powiedzieć dosadniej. Dworzec, toalety, parkingi, poczta co następne na pszczyńskiej czarnej liście
Dworzec w Pszczynie jest paskudny, ale to "pół biedy" stan przejścia nad torami jest TRAGICZNY i zagraża zdrowiu i życiu podróżnych. Deski spróchniałe, nadgniłe, częściowo wyłamane. Stopnie bez metalowych wzmocnień. PKP czeka najwyraźniej na wypadek!!!!!!
Czas najwyższy!!! Powinny pojawić się też w parku- byłoby czyściej i bezpieczniej !!!
Czas najwyższy!!! Powinny pojawić się też w parku- byłoby czyściej i bezpieczniej !!!
do BICKER
Ty z takim podejściem do życia w wieku 72lat a raczej dużo wcześniej będziesz śmigał ale na wózku inwalidzkim o ile bedziesz potrafił
re nanana
Ludzie odchodzą- zostaje po nich pamięć i właśnie teraz ludzie pokazują jak Ich zapamiętali. zastanów się czy Ty zostawiłabys tak ciepłe wspomnienia po sobie . Masz całkowita rację masz prawo głosu i jesteś głupia bo skrytykowałaś coś czego pojąć nie potrafisz
Niezwykłe miejsce to MIEJSCE . Wczoraj byłam w lochach zamku koło Czchowa. Zero widoków a mimo to miejsce niezwykłe.
Do 2ql4sql
Nie czepiaj się. Miejsce - SPODEK - wyraźnie napisane. A przy okazji trzymaj rękę na słowniku ortograficznym, bo mnie też urzekł Twój komentarz
Pozdrawiam i ja
Piszecie ,że po 22 nie ma tam straży Miejskiej. Tam nie ma Straży ani Policji nawet w dzień. Przed skansenem i bliżej dworca wszystkie ławki zajęte są przez pijaczków z butelczyną w ręce. To taka kolejna po dworcu , śliczna wizytówka Pszczyny
TTT - mam dwoje dzieci- studenci i ręczę Ci, że żadne z nich nie chciałoby studiować w Pszczynie. Może to małomiasteczkowe kompleksy, może chęć pomieszkania wśród studentów z dala od domu, może posmakowania samodzielnego życia. wszyscy pisali o uczelni w Paleii a na studia wybieraliby nadal Kraków, Katowice, Wrocław. Tu zostałyby tylko "odrzuty", więc nie marudź już
A ja się bardzo cieszę! To miejsce na razie nie ma uroku- brak toalet,wody bieżącej, śmietników- jednym słowem brud i ubóstwo. Może teraz będzie lepiej !!
Z jednym się zgadzam, z korkami żeby wjechać i wyjechać. Z parkowaniem nie ma problemu- fakt trzeba za to zapłacić, ale postawić auto jest gdzie. W parku(mieszkam obok) spotkałam dzisiaj trzy osoby. W knajpach, cukierniach na rynku puste stoliki. Piszesz może o niedzielnym popołudniu, ale w tygodniu Pszczyna jest PUSTA! Pochodzę ze wspomnianego przez Ciebie Krakowa i wierz mi dużo Pszczynie jeszcze brakuje, żeby narzekać na nadmiar turystów!