pless
W klubie od: 23.12.2006
Ilość komentarzy: 161
Ilość postów: 392
Ilość wyświetleń: 301487
gazda kontra gazda lub C6 kontra helikopter :)
lewe lusterko i szyba - to porządnie mu zajechał drogę że szyba poszła , jak już smerfy szukają tej cytryny to ma gościu z punta 700zl mniej , sprawa umożona itp .
sam byłem zdziwiony tak jak pisze tomek , od strony 2pasmówki bramka leżała na boku a po przejechaniu wiaduktu stoi ten samochód z rurą na dachu , rejestracja PO chyba jechał pierwszy raz od dłuższego czasu "kiedyś się dało a teraz nie".
"spzital" dostał poręczenie na nie swoją inwestycję , ja też mam potrzeby np. nowy piec co muszę sobie całość zapłacić ok8000zł, na kredyt w tak łatwy sposób nie mam co liczyć.
szkoda gadać.
mieszkańcy czechowic zawsze mówili że chcą być wolnym miastem czyt. żadne miasto wojewódzkie i powiatowe , ale urzędy które są w tych miastach chcą u siebie , albo to albo tamto nie wiem o co ten krzyk. z pszczyny też trzeba jeżdzić do innych miast po inne sprawy np. renta w rybniku itd.
moja żona była teraz w szpitalu pszczyńskim i mówiła że trochę się polepszyło , nie tak jak piszą że bardzo , a szpitalną kuchnię znała dobrze gdyż jest często na 1 piętrze. :(
no właśnie 1 -jedna- kasa na tyle towaru. jak ktoś nie wie jak kupować by nie przepłacić to niech nie marudzi że drogo , jedna rzecz taniej tu a druga u konkurencji, jeszcze niektórzy niezajarzyli o co chodzi tym niby hipermarketom?
co się czepiacie gościa że tak postawił auto w tym chorym mieście.
parking rozpi...y tak że od strony młyna wjechać na niego to trzeba mieć oczy w dupie bo rozkopane na dzień dobry a potem ni ma miejsca nawet na "największym placu" .
autor artykułu chyba nigdy nie parkował w mieście częściej niż w niedziele.
rok temu o tej porze ludzie zapisywali się w sklepach po łindołsy , i okazało się że to była ściema by sprzedać towar . borok , pewno ktoś go podkapował bo nie ma komputera w polsce który ma lub miał wgranego jakiegoś pirata.
niestety ale nasze kochane miasto -ratusz- jest bardzo "upierdliwe" we współżyciu z mieszkańcami , ostatnio zgłaszałem działalność gospodarczą i oczywiście skasowali 100zł za opłatę skarbową , a w czechowicach koledzy robili dokładnie to samo i płacili 0 - ZERO- zł. wszystko zależy więc od wysraństwa naszych radnych , worki kosztują parę groszy tak że nie widzę problemu by ludziom dawać worki na segregację za darmo a smród -pomijając ten od wrony- będzie mniejszy gdy śmieci plastikowe będą w workach.
napisali "do wiosny" ale którego roku to już nie: ) , miał stać do września teraz wiosna , rozbiorą go jak ktoś w końcu zginie :((( na tym gó....e .
jasne , bo nie wiedzieli wcześniej ani nie oglądali tv że dowody trzeba wymienić . kto zapłaci za te dodatkowe godziny urzędu -wszyscy- , niech płacą spóżnialscy to może nauczy ludzi załatwiać to co trzeba w terminie.
tak się składa że jeżdziłem o różnych porach rano i wieczorem (o 17 już ćmok) i pociągi były o wymienionych godzinach raczej pełne a reszta pusta , tak że moim zdaniem cugi mogą jeżdzić spokojnie co 1,5 godz i to powinno wystarczyć.
kiedyś był pociąg pośpieszny do burgas (nad morze czarne) czemu teraz w sezonie nawet go nie ma , a na żołty pociąg z krakowa do wadowic kasa jest.
a ja mam pytanie dotyczące tego pociągu do czech czy słowacji , kiedy on zacznie jeżdzić? było głośno o nim w zeszłym roku a teraz cisza , co do reszty pociągów to mogą one wcale nie jeżdzić - miałem okazję w zeszłym miesiącu kilka razy jechać w kierunku bielska pociągiem i zauważyłem że one są potrzebne tylko rano 6,00-7,00 i o 15,00-17,00 reszta jeżdziła pusta.
a co dzisiaj ok. 18.30 wydarzyło się koło szpitala , smerfy nie puszczały tam aut ?
pobili go w warszawie . czeka go poważna operacja oka (moze stracić wzrok). oby wszystko było w porządku . 3maj się.
poczytaj fakty i mity jeśli już o nich wspomniałaś lub nie urbana a dowiesz się więcej o drugiej stronie medalu. prawda jest taka że ludzie do kościoła chodzą bo "co sąsiedzi powiedzą" i rodzina krzywo patrzy ... niestety w krajach gdzie ludzię są szczęśliwi i bogaci -skandynawia , benelux- odsetek ludzi którzy chodzą do kościoła jest coraz mniejszy . wniosek - kościół spowalnia dobrobyt -nie u swoich pracowników :) -
katarzyno , jesteśmy w polsce pisz po polsku, nie interesuje mnie to że znasz łacinę . jednogłośnie to tylko w korei północnej wybierają kima któregoś tam na wodza . jest w polsce ciemnogród katolicki i narazie nic tago nie zmieni chyba że wybory wygra partia "racja" ale mało ludzi o tej partii wie.
jak już pisałem wcześniej ten facet nie zasłużył na to być patronem szkoły w miejscu gdzie go nie byo , a jeśli miejscowi na niego głosowali to chyba gorole co nie znają historii tego regionu.
czarna stonka skasowała kasę za samo uczestnictwo w nadaniu imienia szkole , ciekawi mnie tylko że w miedżnej -w sumie trochę kudzi tam mieszka- nie ma w historii tej miejscowości kogoś bardziej bliskiego i zapisanemu temu miejscu niż jakiś nawiedzony ksiądz. może po 21 pażdziernika trochę się zmieni ale wątpię .....
chyba ktoś musi zginąć (obym tego nie wykrakał) by te nasze służby drogowe zrozumiały bezsens tych bramek , sposób jaki opisał słodowy z tymi wiszącymi belkami jest chyba najlepszy.
ostatnio jak tu było o tych gilotynach przed wiaduktem było zdjęcie z uszkodzonym autem na parkingu elwo a co by było gdyby rura spadła z drugiej strony drogi , gdzie piesi przechodzą pod wiadukt , i w tym momencie ktoś dostałby w głowę ....
ja nie wiem dokładnie jak to jest w umowie jeśli taki piec zostanie założony ale coś w tym musi być skoro nikt nie chce tych "rewelacyjnych" pieców , podejrzewam że śmieci są głównym powodem małego zainteresowania i paliwo do tych pieców które musi pewno być cały czas takie jak w umowie , na wypadek kontroli . chyba lepiej samemu kupić taki piec i mieć spokój z kontrolami i nakazami.
przyznam szczerze że ja bym się nie odwarzył na taki krok jak pan kania i nie wiem co bym zrobił na jego miejscu , ale takich ludzi trzeba więcej.
a może chodzi w tym artykule o tych polismenów co chcieli gościa na tysiąc zł wyru... a on pojechał na komisariat i okazało się że smerfy miały "podciągnięty" alkomat zamiast zero było 0,3 promila. polak to takie plemie że pił i pił będzie koniec i basta.
siara przy niektórych rolnych zapachach w naszym rejonie to perfuma , o tym że w okresie grzewczym śmierci z kominów to wie każdy i normy jakieś ustalają ale na smród zgnitego siana wymieszanego z odchodami jakoś nie ma norm. :(
przeca widać kaj zamek i jak jechać na kołach , omijacie całe pole golfowe . wyjazd wraz z wjazdem jest koło stacji benzynowej przy kapliczce. jest jeszcze róża wiatrów naniesiona na mapę tak że wiadomo gdzie południe gdzie reszta.
jeśli takie auto bym zobaczył wyjeżdżające z parkingu to na mur nie ryzykowałbym kto ma pierwszeństwo.
http://pl.youtube.com/watch?v=dlt4YS0CJSQ&mode=related&search=
ja dałem 1% zpodatku na ten ośrodek , tak że zamiast dawać się nabierać lepiej odpisać od podatku ten procent i omijać całą resztę sępów z uśmiechem i nic nie dawać przez cały rok , a sumienie czyste.
ja bym tak nie szukał tego nauczyciela jak pisze ktoś "No to zobaczymy którego nauczyciela nie będzie w szkole gdy zacznie się nowy rok szkolny." ponieważ można niewinnego nauczyciela który z jakieś przyczyny opuścil początek roku szkolnego zniszczyć. wpuścić takich ludzi (pedofili) między napalonych goryli i niech sobie radzą sami tak jak dzieci w ich towarzstwie.
jeśli ktoś się orientuje to niech napisze co to są te obszary "a" i "b" i jaka jest wysokość dopłaty do prawa jazdy.