Forum

Temat: Poczytaj Ton, to do ciebie i innej czerwonej zarazy.

POnuryZniw...

Shangri-La

Data: 26.06.2013; 13:57

Zakładam tu nowy wątek do zamieszczania tekstów odsłaniających prawdę o Tonie i jego czerwonych towarzyszach, a także artykuły o zdroworozsądkowej treści jako przeciwwaga dla czerwonego bełkotu.

POnuryZniw...

Shangri-La

Data: 26.06.2013; 13:58

http://mises.pl/blog/2013/06/25/jasay-dziedzictwo-socjalizmu-w-rosji/

ton

Niedaleko

Data: 26.06.2013; 17:58

To dobrze, PO_nury, że znajdujesz dla nas takie teksty, bo wciąż się uczymy, niezależnie od lat, jakie mamy.
Musimy jednak na wszystko brać poprawkę uwzględniającą poglądy autora tekstu, bo im bardziej tekst sensacyjny i sugestywnie podany - tym bardziej zatracamy czujność i prawdę o rzeczywistym stanie rzeczy.

Weżmy kwestię szalejącej korupcji, jaka ten kraj rujnuje: nie wiem, czy pośpiesznie czytając dobrze tekst zrozumiałem, ale jeśli autor sugeruje, iż wysoka łapówka dobrze lokuje inwestycje, bo biznesmen łapówkarz jest dzięki temu tańszy, to to jest fałsz, albowiem łapówkę daje się po to, aby wejść na rynek z wyższymi cenami i to jest zguba korupcji.

Czy takie zdanie stamtad:

"Trudno w to uwierzyć, ale równie trudno zignorować statystyki, które prowadzą do wniosku, że ucieczka kapitału z Rosji osiągnęła kolosalne rozmiary 150 miliardów USD rocznie. Takie dziedzictwo zostawił po sobie socjalizm!".

He, jeśli to ma być skutek socjalizmu, to czemu tego zjawiska nie ma w Chinach, co? A przecież tam komuna rządzi do dziś, cały czas!!
Ja Ci powiem czemu, a dot.to Rosji::

1. Pewnemu typowi mentalności, której nagle poluzowano cugle wolności, a na dodatek jeszcze nie odstawiono od ust alkoholu - wydaje się, że trzeba się śpieszyć, bo a nuż stare powróci i już więcej nie będzie okazji się nachapać.

2. W odróżnieniu od Chin - w Rosji stworzono jednak zręby zachodniej demokracji dla nie przygotowanej na to ludności i skutek tego jest taki, że każdy sobie rzepkę skrobie lub jeszcze gorzej: każdy ch... na swój strój!
Tymczasem chiński mało demokratyczny, a socjalistyczny zamordyzm, nie ukrywajmy, stworzył dostatecznie pewne zapory do kradzieży i korupcji wśród wszystkich warstw społecznych, dzięki czemu Chiny uchodzą za taki sam kraj pozbawiony korupcji, jak wymienione w artykule państwa./On tam jest, owszem, ale nie na taką skale, jak w Rosji, i to dzięki zamordyzmowi właśnie, który ludzie o otwartych umysłach nazywają tez porządkiem i dyscyplina społeczną.

3. Tak to nagła w stylu zachodnim demokracja dla nie przygotowane na nią /nie nauczone jej/ społeczeństwo poszło na całość i do struktur na pozór demokratycznych bądż też demokrację wykorzystującą przeniknęły silne i grożne grupy mafijne, przestępcze.

W Polsce doszłoby do tego samego, lecz dzięki "posiadaniu" solidarnościowych idoli, oraz "swojego" papieża, którzy jako tako dbali o etykę przemian - mogliśmy tego zjawiska uniknąć. No i nie ma u nas takiego pijaństwa, jak w Rosji, a przy wódce nikt o państwo nie dba, a o siebie jedynie i swoje rodziny.

Tak to wykazaliśmy, że to nie wskutek socjalizmu te spustoszenia moralne lecz akurat na odwrót - wkroczenia złotego cielca, jakim dla wielu przestępczych grup i jednostek okazał się kapitalizm! Kapitalizm, który stał się dla nich okazją i szansą do szybkiego wzbogacenia się kosztem reszty narodu, stającego się jedynie pseudodemokratyczną przykrywką dla korupcji.

Bo czemu nie ma tego na Białorusi na przykład, tak samo jak w chinach - państwach socjalistycznych?

Tylko przejściowe odejście od stylu zachodniej demokracji nie pasującej do mentalności Rosjan może tam dojść paradoksalnie do jej demokratycznego uzdrowienia. Nazwałbym to "krótką demokracją".

Korupcja także w kapitalistycznej Polsce doszła do głosu, bo dawniej, w socjaliżmie istniała w niewielkiej, nie liczącej się skali.

Z kapitalistycznej Polski także uciekają nasi rodacy, tak jak z Rosji ich rodowici biznesmeni przed mafijnymi "demokratycznymi" i przestępczymi strukturami.
Tylko socjalizm może naprawić sytuację w Rosji, socjalizm w stylu chińskim np.

On się też przeobraża i przechodzi różne fazy w zależności od okoliczności i potrzeb rozwojowych danego kraju.
W Polsce I NIE TYLKO także zaznacza się jakby lekki na razie nawrót ku ukrytemu socjalizmowi.

Bowiem kapitalizm zawiódł obecnie wiele gospodarek zachodniego świata, m.in. poprzez rujnujące ich wieloletni dorobek ekonomiczny i socjalny kryzysy.

ton

Niedaleko

Data: 27.06.2013; 06:56

Tak, "to spuścizna socjalizmu zdecydowała o tym, że tyyyle miliardów wytransferowano z Rosji", hm, w kapitalistycznej Rosji...!!

A z Polski ile wytransferowano w tym samym czasie, i to w sposób LEGALNY, w białych rękawiczkach, w glorii prawa? Do obcych - niekrajowych firm i instytucji bankowych?
Ale to nie jest mafia, oczywiście że nie.

I najlepiej zwalić to na ...socjalizm, który padł ćwierć wieku temu, chachacha.

A ilu w ramach para transferu nie płaci w Polsce podatków, a za granicą, że my Polacy nic z tego nie mamy, acz "zdolny byzmen" wykształcił się za nasze pieniądze, na naszych uczelniach i szkołach, na których miejsce sporo nas kosztuje?

Oj, przydałby sie jaki "krótki socjalizm", by znów Polskę podnieść z upadku!!

Nad posocjalistycznym systemem emerytalnym, wskutek którego przyszli emeryci polscy mogą być nędzarzami nie warto się nawet rozwodzić, bo to ludzie mają za karę jakby; na co se głosują, na jakich matołów, tak na tym wychodzą. A wychodzą tak, że grozi im praca do 67 a potem emerytura za psi grosz. Ale jak pytam na kogo zagłosujesz, to każdy odpowiada: - No jak to na kogo, przecie nie na tych komuchów z SLD, co chcieli by nie tylko przywrócenia wieku emerytalnego, ale nawet jego skrócenia /co ostatnio podchwyciła nawet Solidarność z p. Dudą na czele -ze strachu już chyba?/ , no nie na tych, a na PO LUB PiS!!!
No pewnie, rozumiem ich, przecież to partie posocjalistyczne, to po co mają krócej pracować, a niech bakają aż do głodowej śmierci!

Głupota kosztuje. I karze.

/Takie se lużne myślenie buraka pastewnego./.

POnuryZniw...

Shangri-La

Data: 27.06.2013; 07:52

Oczywiście Ton. Oczywiście znowu się mylisz...

"He, jeśli to ma być skutek socjalizmu, to czemu tego zjawiska nie ma w Chinach, co? A przecież tam komuna rządzi do dziś, cały czas!!"

Tak. Rządzi partia z nazwy "komunistyczna", która wprowadziła "drapieżny" kapitalizm, a z komunizmem ma tyle wspólnego co ty ze zdrowym rozsądkiem. Zresztą efekty pewnych pomysłów socjalistycznych widać już po np chińskiej bańce na nieruchomościach.

"1. Pewnemu typowi mentalności, której nagle poluzowano cugle wolności"

Tak. Mentalności wytworzonej przez socjalizm - ideologię do szpiku kości zbrodniczą i kontr-naturalną.

"Korupcja także w kapitalistycznej Polsce doszła do głosu, bo dawniej, w socjaliżmie istniała w niewielkiej, nie liczącej się skali."

Korupcja w kapitaliźmie nie istnieje. Jeżeli gdzieś istnieje korupcja to znaczy, że nie ma tam kapitalizmu - de facto, ilość korupcji jest wprost proporcjonalna do ilości socjalizmu w państwie, konkretnie etatyzmu.

i na koniec dwie perełki:

"Tymczasem chiński mało demokratyczny, a socjalistyczny zamordyzm"

No i teraz się pięknie odkryłeś: waszej czerwonej zarazie się wydaje, że wy wiecie co dla ludzi "najlepsze" i ciągle wam się marzy, że jako panowie świata będzicie za mordę wszystkich "głupszych" trzymać!!!!

"Tylko socjalizm może naprawić sytuację w Rosji, socjalizm w stylu chińskim np."

A jeszcze lepszy będzie taki w stylu Niemieckim z początków XXw.

Wy socjaliści jednak macie nieźle nasrane w tych czerwonych kiepełach.

ton

Niedaleko

Data: 27.06.2013; 08:58

- jestem głupi i niebezpieczny, jestem głupi i niebezpieczny, jestem głupi i niebezpieczny, jestem głupi i niebezpieczny, jestem głupi i niebezpieczny, jestem głupi i niebezpieczny.

nod

Pszczyna

Data: 27.06.2013; 09:05

niebezpieczny to ty jesteś sam dla siebie.

ton

Niedaleko

Data: 27.06.2013; 09:06

POnury Żniwiarz napisał:

"Tak. Rządzi partia z nazwy "komunistyczna", która wprowadziła "drapieżny" kapitalizm, a z komunizmem ma tyle wspólnego co ty ze zdrowym rozsądkiem./.../"

Tak, ale gdyby im się nie udało, to znaczy nie urośli by na taką potęgę w efekcie swych komunistyczno-kapitalistycznych rządów, to byś znowu napisał, że: o to jest skutek komunizmu i socjalizmu!!!
Ae że im się "udało", to wmieszałeś w to zasługę kapitalizmu.
A ja chcę powiedzieć, że socjalizm taki właśnie jest, jak wszystko, czyli ROZWOJOWY, tak samo jak kapitalizm, mamy więc w czystej postaci to, co przewidzieli już klasycy komunizmu: konwergencję obu tych ustrojów zogniskowanych na tych samych celach w efekcie końcowym.

Jednak Marks i Engels, no i Lenin też - to mieli kiepeły nie od parady! A od brody.

ton

Niedaleko

Data: 27.06.2013; 09:08

Aha, no i uprzedzę Cię zawczasu:

- jestem głupi jestem głupi jestem głupi,

jestem tez burak - najlepiej pastewny, jestem burak, najlepiej pastewny, jestem pastuch.

I jeszcze: jestem domorosły filozof!

Niedowartościowany, jak by co.

ton

Niedaleko

Data: 27.06.2013; 09:13

nod - dziękuję Ci - kamień z serca!...

plessos

Entenhausen

Data: 27.06.2013; 09:46

tonie daj spokoj i ty z ciemnosci niezrobisz jasnosci! ,ponury grzbiet to taka ciemnota,dziecko nierozrozniajace ciemnoty od swej gupoty,lebol chcial by w i Polityce blysnac,jak Polska walczyla z komuna to plemnik jeszcze z jajka na jajko skokol,ijak widzisz traci sie dziecko w Histori i realnosci dzisiejszego dnia,myli pojecia,poprostu denny studencik Politologii!

POnuryZniw...

Shangri-La

Data: 27.06.2013; 09:59

Z tego co obserwuję, to w każdym socjaliźmie/komuniźmie chodzi o to samo:

1. rozpierd...ć stary porządek,
2. burżujów wytępić gilotyną, łagrami bądź podatkami
3. majątki znacjonalizować
4. kraj doprowadzić do ruiny
5. socjalistycznych przywódców uwłaszczyć na wcześniej znacjonalizowanej własności
6. wprowadzić faszyzm, który służy tylko dawnym socjalistom
7. mordę wycierać sprawiedliwością społeczną

ton

Niedaleko

Data: 27.06.2013; 11:15

Poczekaj chwile POnury, aż zejdę z fury;

prrrr...Gniady!!!

Nie mam jak widzisz specjalnie czasu, bo wiozę obornik,więc ułatwię sobie przepisują vive versa, bo się zgadza:

Z tego co obserwuję, to w każdym kapitaliżmie chodzi o to samo:

1. rozpierd...ć stary porządek,
2. tzw. komuchów wytępić wieszając na drzewach zamiast liści.
3. majątki sprywatyzować.
4. kraj doprowadzić do ruiny
5. socjalistycznych przywódców uwłaszczyć na wcześniej sprywatyzowanej własności
6. wprowadzić faszyzm i nacjonalizm /nazizm?/, który służy tylko konserwatywnym, czyli wierzącym kapitalistom
7. mordę wycierać sprawiedliwością społeczną, a działać wbrew niej.

Wiooooooooo!!! No, Gniady!!!

POnuryZniw...

Shangri-La

Data: 27.06.2013; 16:17

Niezbyt udany plagiat.

nod

Pszczyna

Data: 27.06.2013; 16:32

Ton jak już tą wiatę postawisz a w nagrodę dostaniesz apanaże to wydaj je na bilet do np Shenzen a przy okazji zaraz obok masz Hong Kong wystarczy most przejechać. Wtedy zobaczysz na czym polega kapitalizm i to chińskie coś o czym teraz próbujesz dyskutować. Bo na razie to tak jakby niewidomemu próbować objaśniać kolory.

POnuryZniw...

Shangri-La

Data: 01.07.2013; 07:06

Posłuchaj Ton, to do ciebiei innej czerwonej chołoty

https://www.youtube.com/watch?v=6QQ8YGf91iY&feature=youtube_gdata_player

Nowi klubowicze

adrian94

Zielona Góra
w klubie od: 2024.10.23

Tarcin

Pszczyna
w klubie od: 2024.10.23