Prezentacja klubowicza

d0_ob

Już niedługo poza Pszczyną

W klubie od: 08.11.2005
Ilość komentarzy: 159
Ilość postów: 56
Ilość wyświetleń: 53301

1. Komunikacja istnieje w Wypizdowie, ale w Pszczynie jest barierą nie do przejścia!
2. Mercedes Sprinter UBER ALLES!
3. Centrum przesiadkowe za kilka baniek dla paru blaszaków wożących ludzi jak kartofle. Takie dobre gospodarze w tej Pszczynie.

Formularz kontaktowy

Komentarze (159)

d0_ob

A kiedy w tej nędznej dziurze Pszczynie ruszy taki projekt dla bezrobotnych mieszkańców?

zobacz komentowany news »

d0_ob

I polecam odwiedzić browar miejski na rynku w Štramberku.

d0_ob

Nie ma czegoś takiego jak Palkovivkr Hurky. Są Palkovické hůrky.

d0_ob

Życzę im sukcesów. Co prawda dopiero raczkują, ale mam nadzieję, że wkrótce ich system połączeń rozrośnie się.

d0_ob

Chciałbym wszystkich zwolenników uzmysłowić, że zbudowanie cmentarza w tym miejscu jest niezgodne z prawem, bo zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki Komunalnej z 25 sierpnia 1959 (Dz. U. Nr 52, poz. 315 i inne):

a) Cmentarz powinien być zlokalizowany w sposób wykluczający możliwość wywierania szkodliwego wpływu cmentarza na otoczenie. W szczególności na cmentarze należy przeznaczać tereny na krańcach miast, osiedli.

b) Cmentarz winien być oddalony co najmniej 150 m od zabudowań mieszkalnych, zakładów produkujących artykuły żywności, zakładów żywienia zbiorowego bądź zakładów przechowujących artykuły żywności oraz od studzien, źródeł i strumieni służących do czerpania wody do picia i potrzeb gospodarczych. Wyżej wymieniona odległość może być zmniejszona do 50 m pode warunkiem, że teren w granicach od 50 do 150 m odległości od cmentarza posiada sieć wodociągową i wszystkie budynki korzystające z wody są do tej sieci podłączone.

c) Teren cmentarza powinien znajdować się w miarę możności na wzniesieniu i nie podlegać zalewom oraz posiadać ukształtowanie umożliwiające łatwy spływ wód deszczowych. Na terenie cmentarza zwierciadło wody gruntowej powinno znajdować się na głębokości nie wyżej niż 2,5 m. powyżej powierzchni terenu.

d) Ponowne wykorzystanie grobu możliwe jest po ponad 20 LATACH!!!

Po pierwsze cmentarz nie będzie zlokalizowany w miejscu wykluczającym możliwość wywierania złośliwego wpływu na otoczenie. Po drugie - nie ma szans, aby budynki znajdujące się wokół cmentarza znajdowały się minimalnie 50m od jego granic. Po trzecie cmentarz nie znajduje się na wzniesieniu, wody gruntowe sięgają niemalże poziomu gruntu, bo teren zawsze był podmokły! A po czwarte - skoro miejsc ma być 2400, to po 6 latach cmentarz będzie pełny. I co potem? Przez 20 lat nie będzie można na nim nikogo pochować.

Żyjemy w państwie bezwyznaniowym i mam nadzieję, że Kościół i jego zwolennicy nie będą kwestionować prawa!

d0_ob

Ja jako rodowity mieszkaniec JESTEM PRZECIW budowie tego cmentarza pod moimi oknami. Won.

d0_ob

Co nie zmienia faktu, że w artykule jest błąd. MZK to organizator komunikacji (a nie przewoźnik), na zlecenie którego jeżdżą V-Bus Żory, PKM Jastrzębie, Kłosok Żory i paru innych. MZK Jastrzębie nie posiada żadnego autobusu.

d0_ob

MZK Jastrzębie Zdrój nie jest przewoźnikiem, a organizatorem. Na liniach 303, 306 i 307 jeździ firma V-Bus Żory.

d0_ob

Coś mi się wydaje, że Andy nie sprawdzi jak to będzie :D

d0_ob

Cmentarz powinien być na peryferiach miasta, a nie pomiędzy dwoma osiedlami!

d0_ob

Rzygać się już chce tym Smoleńskiem i Jegomościem Koczkodanem.

d0_ob

@andy633: Chłopie, potrafisz zacząć jakiekolwiek zdanie, bez słowa "no"?

d0_ob

Przedwczoraj też mi jakiś dziadzia wyjechał centralnie przed maskę, nie ustępując pierwszeństwa. Dobrze, że jechałem te 40...

d0_ob

Jeszcze, że to był towarowy, bo te z reguły mają niższe prędkości przejazdu przez stacje.

d0_ob

Nie chce mi się czytać Waszych wszystkich postów ;-) Ale! Taka ciekawostka. Piszecie tutaj o Hiszpanii i jej autonomiach. Wydaje mi się, że tam między regionem autonomicznym a resztą kraju nie ma zbyt wielkich różnic jeśli chodzi o gospodarkę itp., ale na przykład na takiej Ukrainie, gdzie znajduje się Autonomiczna Republika Krymu już te różnice zdecydowanie widać. Region ten żyje z głównie turystyki i naprawdę znacząco odstaje od reszty kraju, choćby jeśli chodzi o infrastrukturę drogową i transport publiczny. Nawet Milicja wygląda na bardziej rozwiniętą (nie jeździli wyłączie Ładami, jak to było w pozostałych regionach, które odwiedziliśmy). Nie wiem jak wyglądają tam rządy, poza tym, że korupcja ma się równie dobrze jak na całej Ukrainie :P Ale na serio Krym wygląda jak taka mała Chorwacja, a reszta kraju jak wschodnia Polska 20 lat temu. Także wydaje mi się, że dobrze zrobili, że mają tę autonomię. Nie czytałem w sumie o co się kłócicie - czy lepiej, aby decydował o naszym regionie ktoś inny niż my sami, czy o coś innego? Pozdrawiam i nie denerwujcie się tak, bo Wam pompka nie wytrzyma ;-)

d0_ob

Według ICM nie powinno jutro padać nad Pszczyną.

d0_ob

Edku, wyjąłeś mi to z ust ;-) W dodatku wszyscy tak bardzo zazdroszczą bogactwa innym, oczerniają, twierdzą, że ktoś coś ukradł, ale nie dociera do nich, że ci ludzie nie siedzieli całymi dniami przed kompem i nie narzekali, tylko ciężko pracowali. Nawet od zera można dorobić się fortuny, trzeba tylko chcieć i potrafić bardzo długo na to pracować, ryzykować, podejmować trafne decyzje, choć nie zawsze się to udaje. Ale cóż, na nic moje gadanie, dla nich człowiek zamożny zawsze będzie złodziejem lub nieuczciwym przedsiębiorcą, ewentualnie synem bogatego tatusia, który przejął firmę (bo lepiej swoją własność oddać żądnym pieniędzy krzykaczom z internetu) ;-)

d0_ob

Czekamy na durny komentarz od Andy'ego

d0_ob

@andzia: Słuchaj synek - w Internecie obowiązują Cię, tak samo, jak nas wszystkich, jakieś zasady. Szczególnie mam tu na uwadze Twoją kompletną ignorancję dotyczącą interpunkcji i ortografii, oraz bezsensowne trollowanie pod każdym newsem. Masz wakacje, poświęć swój wolny czas i zerknij do książek z polskiego, zamiast wypisywać dyrdymały na plessie. Chyba, że się mylę i po prostu nie wiesz, gdzie na klawiaturze są znaki przestankowe? Podpowiem Ci - przecinek i kropka są obok M. Duże literki robimy wciskając jednocześnie przycisk "Shift" (taki ze strzałeczką skierowaną do góry) oraz wybraną literkę. Tak, wszystko jedno który Shift.

d0_ob

Andy, bucu, skończ już z tymi kretyńskimi komentarzami. Komunikację na zlecenie UM Bieruń wykonuje PKSiS Oświęcim, a nie PKS Pszczyna!

d0_ob

Jak tak dalej pójdzie, to niedługo miasto zostanie zdegradowane do statusu wsi. Transport publiczny, to nie coś, na czym się zarabia.

d0_ob

Rychło w czas się obudzili. Życzę powodzenia przy rozmowach z betonowym PKP oraz komunikacyjnym ZOO w postaci KZK GOP.

d0_ob

Gratulacje! Jak zwykle rzetelna i sprawdzona informacja! W czerwonym Audi uszkodzony zostały nie TYŁ, a prawa strona pojazdu na wysokości przedniego koła. Kierowca czerwonego samochodu nie ustąpił pierwszeństwa bądź wyjeżdżając z parkingu, lub na niego wjeżdżając (nie zwróciłem uwagi, bo wzrok mój przykuł dopiero huk uderzenia).

d0_ob

Tempo Paniówki pany!

d0_ob

Phantom: wystarczy poczytać jego komentarze w postaci jednego zdania, bez jakiejkolwiek interpunkcji, aby stwierdzić, że wypisuje tu tylko swoje dyrdymały zaśmiecając forum.

d0_ob

@pszczyniok studynt;) - tutaj masz dworce Mongolii:
http://www.railfaneurope.net/pix/ne/Mongolia/station/05_206.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/ne/Mongolia/station/06_039.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/ne/Mongolia/station/06_054.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/ne/Mongolia/station/06_095.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/ne/Mongolia/station/06_097.jpg

Wiec dworzec w Pszczynie ma troszke daleko do nich.

d0_ob

@Puch marny: Proszę zatem o wskazanie poprawnej technicznie pracy wśród zgłoszeń. Tu nie chodziło tylko i wyłącznie o kompozycję zdjęcia, ale i o jego przesłanie. Czekam na odpowiedź.

d0_ob

Sami jesteście jak ten photoshop. W programie graficznym zdjęcia co najwyżej zostały wyprostowane i przycięte. Boli Was, że ktoś wygrał i tyle.

d0_ob

Miodu ma przyjechać i tyle :D

Powrót

Nowi klubowicze

adrian94

Zielona Góra
w klubie od: 2024.10.23

Tarcin

Pszczyna
w klubie od: 2024.10.23