Już niedługo poza Pszczyną
W klubie od: 08.11.2005
Ilość komentarzy: 159
Ilość postów: 56
Ilość wyświetleń: 53306
1. Komunikacja istnieje w Wypizdowie, ale w Pszczynie jest barierą nie do przejścia!
2. Mercedes Sprinter UBER ALLES!
3. Centrum przesiadkowe za kilka baniek dla paru blaszaków wożących ludzi jak kartofle. Takie dobre gospodarze w tej Pszczynie.
Popieram takie akcje, jak międzynarodowa wymiana młodzieży. Ja w zeszłym roku dzięki temu poznałem kilka sympatycznych osób z różnych zakątków Europy. Na dodatek podszlifowałem sobie angielski i czeski :)
Ciekawe, w którym miejscu pomiędzy Czechowicami a Bielskiem szlakowa wynosi 90km/h...
Ładnie się miasteczko rozrosło w przeciągu tych czterdziestu kilku lat. Szkoda tylko, że nie możemy się doczekać obwodnicy...
Ale pozwolę sobie zaznaczyć, że przydałoby się jednak jakieś porządne centrum handlowe z firmowymi butikami. Tak jak np. Auchan w Mikołowie, czy Tesco Żywcu.
Wczoraj zaś jakiś kierowca zatrzymał się na drzewach w lesie przy dwupasmówce pomiędzy Piaskiem i Kobiórem. Korek był już od skrzyżowania z radarem.
@: zaraaaza - co Ci przeszkadza? ;-) przeca to nie za Twoją kasę, tylko za pieniądze inwestora się buduje. Lepiej jakby jakiś Batman kupił ziemię za kilka złotych i postawił kolejny kościół? Oczywiście, przydałaby się jakaś porządna hala sportowa, dworzec itd. Ale budowa supermarketów nie należy chyba do interesów UM, poza sprzedażą gruntu, co nie? Mi to tam wisi, co tu się dzieje ;-)
Re: zaraaaza - nie każdego stać na porządne buty. I nikt Ci nie każe chodzić do takiego sklepu ;-)
Ty się tam nie odzywaj za ten pociąg :P A tak wogóle, to nie mówiłaś, że będziesz robić za-kupy :D Pe U eR Te :D
Leader Price'a znam już z Tych i powiem szczerze, że tak jak pisze Pivvcio (pozdro;-)) - produkty te same, co w innych sklepach, tylko inaczej opakowane. Jak się komuś nie podoba, to niech sobie jeździ po Bielskach, Katowicach i innych. Nie wszyscy jednak mają kasę na takie zakupy. Głównie ludzie starsi, których w takich sklepach jest najwięcej. Przy okazji pozdro dla pewnej dziewczyny z dzisiejszych zakupów w Leaderze, którą często widywałem w Tychach na PKP ;-)
@ Puchatek - tak ;-) Ale z Paulem Coehlo też chciałbym się spotkać :)
Takie coś przydałoby się wielu mieszkańcom na Kolonii Jasnej. Dlatego, że wielu z nich nie posiada koszy przed domem. Z tego powodu bądź palą śmieci w piecach, bądź przyjeżdżają na os. Piastów i wyrzucają śmieci do przyblokowych kontenerów, za co my musimy płacić!
Podzielam przedmówcę... A może pomyślałby ktoś o tym tutaj w Pszczynie? Bo moja głowa jest pełna pomysłów dla tego miasta.
A co noc świętojańska w wigilię dnia św. Jana? To powinno być nasze narodowe święto zakochanych, a nie jakieś kiczowate Walentynki w mroźnym lutym.
W Holešově tak jak u nas jest bardzo ładny pałac i park. Polecam stronę www.holesov.cz :)
Nie ma opłat za 15/30 min. bo zapewne za małe pieniądze wpływałyby do kasy w UM...
Wydaje mnie się, że w sprawie Ętermarsze coś rusza, bo niedawno widziałem jak wycinali na terenie PRDM-u drzewa.
Przykro mi Panie tragedia, ale to niestety nie my decydujemy co tutaj powstanie. Możemy jedynie strzelić jakąś pikietę pod UM ;-)
Ciekawe kiedy zabiorą się za wymianę nawierzchni na ul. Kościuszki i Bogedaina. Ale nie w ramach rewitalizacji starówki, tylko pójścia na rękę kierowcom... Bo ileż można kłaść łatę na łacie?