Pszczyna
W klubie od: 14.06.2007
Ilość komentarzy: 26
Ilość postów: 40
Ilość wyświetleń: 14500
Dla mnie temat tego terenu oraz budowy czegokolwiek został już zamknięty na konsultacjach społecznych dotyczących cmentarza które odbyły się w dniu 20.09.2011 roku. Wtedy Burmistrz Pszczyny zapewniał mieszkańców że:
" w wyłożonym do wglądu projekcie studium tereny przy kościele są oznaczone jako usługi przemysłowe. - To błąd. Będzie tam zieleń urządzona. Zapewniam, że w pobliżu kościoła nie powstaną żadne zabudowania, supermarkety itp. Swoją siedzibę chce wybudować tylko Hospicjum św. Ojca Pio, które otrzymało od gminy działkę w kierunku ul. Dobrawy" oraz że
"Zapis w studium zagwarantuje, że teren przy kościele będzie zielony na najbliższe 150 lat. Zostanie wybudowane tylko hospicjum i nic więcej. Zaproponuję też radzie, żeby projekt parku został wykonany na koszt Urzędu Miejskiego"
takie zapewniania wtedy padły i dla mnie są ostateczne, jeżeli radny Pęciak oraz rada parafialna nie rozumie języka Polskiego lub już nie dosłyszy to czas najwyższy aby odpuścić sobie sprawowanie takich funkcji jakie teraz pełnią.
Drodzy mieszkańcy Pszczyny, jeżeli macie taką możliwość to zagłosujcie, nic nas to nie kosztuje a wręcz możemy mieć korzyści z takiej wizyty jakiegokolwiek radia. Cieszy mnie fakt że jest naprawdę dużo mieszkańców którzy nie tylko wymagają od innych ale sami próbują coś dać od siebie dla Pszczyny i głosują i poświęcają swój czas mimo tego iż wcale nie muszą tego robić. Razem możemy zdziałać dużo i ten trzeci raz możemy w końcu wygrać bo mamy się czym chwalić. Jest to inicjatywa mieszkańców którzy chcą aby o Pszczynie mówiono i pokazywano w całej Polsce. Proszę o jak największą ilość głosów, a w szczególności proszę tych którzy wierzą w to miasto i w tych ludzi tutaj mieszkających.
Pozdrawiam
Pszczyna - 47.11% Gniew - 50.51%
potrzeba tylko naszych głosów, a taka kilku godzinna reklama w największym radiu w PL się nam przyda. Możemy wygrać tylko musimy głosować tak samo jak mieszkańcy Gniewa, czyli czyścić historię przeglądarki i ponownie oddawać głos. Gniew dzięki tej sztuczce prowadzi 3% przewagą. Dlatego głosujcie a nie wadźcie się o radiostacje.
no nareszcie te filmiki są robione znowu na poziome :)
cieszę się że ponownie pojawił się Arek i Wojtek i jest mała nadzieja że te filmiki znowu będą robione z jajem tak jak to było na początku pszczyna.tv ;D
Pozdrawiam Serdecznie twórców filmiku oraz całą redakcję pless.pl :)
takie zachowanie właścicieli jest już po prostu ŻENUJĄCE!!!! Po jaką cholerę zapraszali P. Gessler , wiedzieli że program ma dostarczyć przede wszystkim rozrywki widzom a dopiero potem ewentualnie reklamę restauracji, to że im coś wyszło lub nie to jest ich sprawa że coś poszło nie tak jak należy.
Z tą knajpą jest po prostu jak z celebrytami...najpierw walczą żeby być na okładce Gali a potem mają pretensje że Pudel coś o nich napisze... No niestety ale taka jest prawda!!!
Jeżeli właściciele nie potrafią przyjąć krytyki z godnością to nie wiem po co jeszcze się bawią w biznes skoro się do tego nie nadają. Takie jest prawo rynku jednych się chwali drugich już nie i tego raczej nikt nie zmieni.
Byłem w restauracji rok przed rewolucjami i powiem że jedzenie do najgorszych nie należało, ale i do najlepszych też nie. Moim zdaniem było przeciętne ale to jest moja opinia.
Nie wiem jak jest teraz po rewolucjach, i raczej już teraz nie mam zamiaru tego sprawdzać bo widzę że właściciele mają pretensje do wszystkich ale nie do siebie, sami się w to wpakowali, i nie powinni robić cyrków z jakimiś pogadankami o P. Gessler i programem czy też sposobem jego realizacji. Myślałem że są to dorośli poważni ludzie znający się na biznesie ale teraz zmieniam zdanie po prostu ŻENADA!!!!!!!
A może jak w referendum nie uda się uzyskać 30% frekwencji to niech te osoby które się podpisały pod wnioskiem plus działacze wolnego bielska pokryją koszty związane z całą akcją referendalną bo ja osobiście nie mam zamiaru do tego pomysłu dokładać nawet 10 groszy, niepotrzebnie 100 tys. wyrzucone w błoto, ale przecież fajnie się dysponuje pieniędzmi podatników. Moim zdaniem w SM jest potrzebna restrukturyzacja a nie likwidacja trzeba pozwalniać nieodpowiednie osoby (wszyscy wiemy o kogo chodzi) i na ich stanowiska zatrudnić osoby odpowiedzialne, wprowadzić nadzór nad SM i pilnować by robili to po co zostali stworzeni. Policja już i tak sobie nie radzi ze swoimi obowiązkami a jak przejdą na nich obowiązki SM to witaj Anarchio. Rozumiem jeżeli inicjatywa odwołania SM wyszłaby od mieszkańców Pszczyny a nie od członków KNP z Bielska , jeżeli chcą robić porządki to niech je sobie robią na cesarskim za Wisłą!!!!!!! Szkoda że ludźmi można tak łatwo manipulować a to pokazuje jak bardzo naiwni są obywatele RP
Przez noc droga do świtania -
Przez wątpienie do poznania -
Przez błądzenie do mądrości -
Przez śmierć do nieśmiertelności.
Lecąc tam nie mieli pojęcia że Znicze które miały zapłonąć dla ofiar zbrodni Katyńskiej zapłoną dla Nich...
Wyrazy głębokiego żalu, bólu i współczucia dla rodzin ofiar[*]
[*]CZEŚĆ ICH PAMIĘCI[*]
[*]Przez noc droga do świtania -
Przez wątpienie do poznania -
Przez błądzenie do mądrości -
Przez śmierć do nieśmiertelności.
Lecąc tam nie mieli pojęcia że Znicze które miały zapłonąć dla ofiar zbrodni Katyńskiej zapłoną dla Nich...
Wyrazy głębokiego żalu, bólu i współczucia dla rodzin ofiar[*]
[*]CZEŚĆ ICH PAMIĘCI[*]
takich trzeba na rynku wieszać za przyrodzenie i tak samo im pomalować dom, może to im coś uświadomi
szczerze??? Jakbym miał malucha który jest do wyremontowania to walałbym zainwestowac w nowy samochód mimo tego że zarabiam np. te 1800złbo przynajmiej jak kupie nowy samochód to mam większą pewność że się szybko nie zepsuje, a w maluchu to by co chwile już były awarie.
A inwestycja w nowy basen niz w stary poprostu była by moim zdaniem bardziej opłacalna.
ale lepiej by było wybudować nowy basen bliżej osiedli mieszkaniowych niż na jakimś pustkowiu w ZSR!!!
Ja też jestem za basenem z prawdziwego zdarzenia.
Dlaczego wsie wokół Pszczyny mają Basen a Pszczyna NIE???
a co do boiska, to ma być robine przy ZS1 na os.Piastów, tyle wystarczy
koejny spożywczok w Pszczynie jest NIEPOTRZEBNY!!!
A co do basenu to p.Burmistrz ma bardzo interesujący pomysł tj.wyremontować stary basen w ZSR. ludzie bądźcie poważni w Pszczynie trzeba nowego,funkcjonalnego basenu z prawdziwego zdarzenia, wszystkie wsie dookoła Pszczyny posiadają nowe baseny a Pszczyna NIE!!! a powinna. Takie jest moje zdanie w tej sprawie
Deutsch Aldi to jest bardzo dobry supermarket.jeden z tych najlepszych w Niemczech, mają dobre produkty i wogule wszystko mają dobre. POLECAM!!!
Zdałby się w Pszczynie
Jakbyście czytali gazetki ze spółdzielni i chodzili na zebrania rady osiedla to byście wiedzieli o tej inwestycji, zareagowalibyście od razu i może by budowy nie było.
a ten pewien pan co wypoczywał na tej łące niech nie ośmiesza innych mieszkańców. Kiedy ktoś na tej łączce wypoczywał?
mieszkam tu od samego początku i jakoś nigdy nie widziałem żeby kto kolwiek tam wypoczywał. zadzwoń se pan do telewizji i pochwal się pan całej polsce że pan tam wypoczywa z rodziną, na psich odchodach. z pana to mi się śmiać chce.moje zdanie jest takie że poprostu wy jesteście zazdrośni o to że komuś się powodzi i che tu inwestować. to są jego pieniądze niech robi z nimi co chce!!! a wy zamiast komuś przeszkadzać w interesach, Zróbcie swój biznes, a nie wpieprzajcie się komuś innemu do jego interesów. i nie płaczcie o parking bo będziecie mieli nowy na 40 miejsc parkingowych, A nie na 15 jak było wcześniej. a jak się wam nie podoba to se kupcie rower i będziecie mogli parkować nawet na korytarzu w bloku.
Ludzie normalnie śmiać mi się z was chce , ile razy trzeba wam powtarzać że ta inwestycja była omawiana na zebraniach rady osiedla w zeszłym roku??? . "jak dbacie, tak macie" . teraz właśnie wychodzi jak mieszkańcy biorą czynny udział w zebraniach rady osiedla. chcecie żeby wam dźwigli czynsz???. Ludzie wy sobie zdajecie sprawę z tego że taki nieużytek pola trzeba opłacać. Spółdzielnia wam na rękę poszła zeby nie dźwigać czynszu , a wam jeszcze źle. I proszę mi powiedzieć kto na tej łące wypoczywał bo z tego co ja widziałem to tam NIKT NIGDY NIEWYPOCZYWAŁ. A dzieci mają się gdzie bawić bo akurat place zabaw na osiedlu są prawie wszędzie. Tak że proszę was nie wypisujcie już głupot.
to znaczy ze w tym roku ludzi nie będzie prawie że wcale bo napewno nikt nie będzie słuchał jak Mandaryna wyje. Normalnie tragedia i tyle. A piknik w parku jest 24.06.2007 i właśnie wtedy miało śpiewać Maanam a zamiast ich będzie mandaryna :[
jasne że Maryla Rodowicz lepiej rozbawi Publiczność niż kombi
ja nie wiem synek gdzieś ty się uchował
Maryla Rodowicz rozbawi i starszych i młodszych a kombi jest dobre dla dziadków. A Krawczyka by tez mogli jeszcze raz zaprosić bo kiedyś był zaproszony ale nie przyjechał bo nie był w stanie śpiewać bo na bankiecie po festiwalu w sopocie powalczył.
Jezu gorzej to już być nie mogło w tym roku to chyba będą njnudniejsze i nagorsze dni pszczyny w całej histori Pszczyny.
Mogli by Przynajmniej maryle Rodowicz zaprosicz ona jako jedyna z tego grona umie rozpalić publiczność do zabawy, albo Dode by mogli zaprosić bo ona też potrafi zrobić show.
zrobiłem na forum okno spółdzielczość w pszczynie tam proszę się też wypowiadać z góry dziękuje
zamiast sklepu to wy cmentarz pod blokiem chcecie mieć tak was proboszcz namówił ? wy wszyscy jesteście po jednych pieniądzach ostani jak było wspominane o cmentarzu to było wielkie halo a teraz jest to samo z supermarketem. Ja też jestem z Panem Janiszewskim ma rację tak jak mieszkaniec osiedla co ma tu swoje komentarze i prawda jest taka że na zebrania powinni chodzić wszyscy mieszkańcy osiedla a chodzą zawsze ci sami ludzi plus delegacja ze spółdzielni mieszkaniowej a o supermarkecie już było wiadomo w zeszłym roku ci co chodzą na zebrania to wszystko wiedzom i nie muszą wszystkich informować co i gdzie będzie dostajecie co kwartał gazetki ze spółdzielni których nawet nie czytacie tylko zaraz wyżucacie do kosza i taka jest prawda o was, a na następne zebranie rady osiedla i tak nikt nowy nie przyjdzie znając życie . Wy jesteście naiwni tak jak powiedział mieszkaniec osiedla i ma rację przynajmniej będą nowe miejsca pracy dla ludzi. Ale wy wolicie słuchać tego co wam ksiądz Marek powie bo jak byście wiedzieli to w święta i niedziele sklepy będą pozamykane tak że do kościoła napewno chodzić będziecie . A telewizja wam nic nie pomoże wogule żadne media wam nie pomogą bo to jest wasza wina że na zebrania rady osiedla nie chodzicie i budowa sklepu była potwierdzona jednogłośnie wszyscy zagłosowali za i macie teraz pecha bo co się stało to się już nie odstanie i tyle sklep tam będzie i koniec. Trzebabyło chodzić na zebrania to byście se zagłosowali przeciw ale was nie było i macie oecha. Dobrze wam tak . I żeby nie było mieszkam na tym osiedlu a nie tak jak "pless" nie mieszka tam, a się wypowiada.