Prezentacja klubowicza

trawa

Pszczyna

W klubie od: 10.07.2007
Ilość komentarzy: 12
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1376

Formularz kontaktowy

Komentarze (12)

trawa

Dla dorosłych też jest ale chyba niepracujacych hmm szkoda, że tylko w takich godzinach.

zobacz komentowany news »

trawa

Finał odbędzie się 29.09.2011 w hali sportowej w Suszcu.Zawody rozpoczną się o 9.00 a zakończą około 14.00.

trawa

WTZ Pszczyna przeszło do Finału w pierwszym dniu eliminacji.Zajeli II miejsce.Gratulacje !

trawa

Dziękuję za wiadomość zdjęcia wyslałam na podany adres e-mail.Mam nadzieję , że jeszcze komuś przydadża sie te informacje.

trawa

Zmniejszyłam rozmiar zdjęcia nawet do 1,10 mb i cały czas pokazuje się komunikat :Wybrany plik nie jest plikiem typu JPG. Proszę wybrać inny plik. A wysyłam plik JPG znam sie na tym.Pisałam na emalia plessart dwa razy nie odpowiedzieli.Co mam z tym zrobić a zdjecia chcę dodać.Pomóżcie.

trawa

A plener ceramiczny był tuż obok przy zagrodzie żubrów i dzieci miały tam co robić.Szkoda tylko że tak odsuniety od głównej imprezy.

trawa

Na stronie galerii są błędy zdjęcia o tych samych nazwach np. cyfrach czy widoczne czy nie po kliknieciu na podglad sa takie same ,wiec na które zdjęcie sie głosuje bo inni autorzy są.Popawić galerie proponuje!

trawa

Jak mozna głosować na zdjęcia których nie widac?

trawa

Mam pytanie czy ktoś próbował kupić bilet?Czekam na odpowiedzi.Próbowałam z marnym skutkiem jak widać.Raz usłyszałam jeszcze nie ma biletów a za drugim razem wszystkie miejsca są zarezerwowane hmm tylko dlaczego wczesniej poinformowano mnie,że nie robią rezerwacji?Ciekawe...

trawa

Troche przepisów MINISTRA GOSPODARKI KOMUNALNEJ
z dnia 25 sierpnia 1959 r.
w sprawie określenia, jakie tereny pod względem sanitarnym są odpowiednie na cmentarze.
(Dz. U. z dnia 16 września 1959 r.)
§ 1. 1. Teren pod cmentarz powinien być lokalizowany w sposób wykluczający możliwość wywierania szkodliwego wpływu cmentarza na otoczenie.
2. W szczególności na cmentarze należy przeznaczać tereny na krańcach miast, osiedli lub gromad w izolacji od zabudowań, na gruntach przeznaczonych pod zieleń publiczną lub odpowiednich na jej urządzenie, w pobliżu miejscowej sieci komunikacyjnej.
§ 2. 1. Przed zatwierdzeniem lokalizacji cmentarza należy zbadać na obszarze projektowanym na jego założenie, opierając się na planie sytuacyjnym w skali 1 : 500, następujące zagadnienia charakteryzujące środowisko przyrodnicze:
1) grunty do głębokości pierwszego poziomu wody gruntowej - lecz nie płyciej niż do 2,5 m od powierzchni terenu, określając ich rodzaj, strukturę, zawilgocenie, zawartość węglanu wapnia oraz stopień kwasowości; wyniki badań powinny być omówione w opisie technicznym;
2) stosunki wodne obejmujące rozeznanie:
a) kierunków spływu wód powierzchniowych,
b) głębokości i zmienności poziomu wód gruntowych oraz kierunku ich spadku;
3) istniejące zespoły roślinne.
2. Na planie sytuacyjnym powinny być naniesione wszelkie zabudowania i studnie lub inne ujęcia wody, znajdujące się na terenie przewidzianym na cmentarz i w odległości do 150 m od tego terenu.
§ 3. 1. Odległość cmentarza od zabudowań mieszkalnych, od zakładów produkujących artykuły żywności, zakładów żywienia zbiorowego bądź zakładów przechowujących artykuły żywności oraz studzien, źródeł i strumieni, służących do czerpania wody do picia i potrzeb gospodarczych, powinna wynosić co najmniej 150 m; odległość ta może być zmniejszona do 50 m pod warunkiem, że teren w granicach od 50 do 150 m odległości od cmentarza posiada sieć wodociągową i wszystkie budynki korzystające z wody są do tej sieci podłączone.
2. Odległość od granicy cmentarza ujęć wody o charakterze zbiorników wodnych, służących jako źródło zaopatrzenia sieci wodociągowej w wodę do picia i potrzeb gospodarczych, nie może być mniejsza niż 500 m.
§ 4. 1. Teren cmentarza powinien znajdować się w miarę możności na wzniesieniu i nie podlegać zalewom oraz posiadać ukształtowanie umożliwiające łatwy spływ wód deszczowych.
2. Na terenie cmentarza zwierciadło wody gruntowej powinno znajdować się na głębokości nie wyższej niż 2,5 m poniżej powierzchni terenu, przy czym nie może być ono nachylone ku zabudowaniom lub ku zbiornikom albo innym ujęciom wody służącym za źródło zaopatrzenia w wodę do picia i potrzeb gospodarczych (sieć wodociągowa lub studnie).
§ 5. Grunt cmentarza powinien być możliwie przepuszczalny i bez zawartości węglanu wapnia.
§ 6. Miejsce na cmentarz powinno być w miarę możności tak wybrane, aby najczęściej spotykane w tym miejscu wiatry wiały od terenów mieszkaniowych w kierunku cmentarza.
§ 7. Przepisów niniejszego rozporządzenia nie stosuje się do cmentarzy już istniejących, jeżeli ich zastosowanie uniemożliwiałoby korzystanie z cmentarza, a właściwy powiatowy (miejski, dzielnicowy) inspektor sanitarny nie sprzeciwia się dalszemu korzystaniu z tego cmentarza.
§ 8. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

trawa

Hmm cmentarz po jednej stronie okien po drugiej market czy ktoś pomyslał wcześniej o tym wszystkim? Trudno już wjechać normalnie na ul. Łokietka i zaparkować auto a co bedzie potem chyba gorzej, bo już rano budzą nas prace budowy marketu a potem to tylko ciągły tłok klijentów pod naszymi domami a drogi wąski nie bedzie lepiej napewno.I do tego dochodzi cmentarz poprostu mieszanka idealna dla spokoju mieszkania w bloku, zamiast odpoczywać po pracy to bedziemy słuchać ceremonie pogrzebowe i warkot aut z marketu.A gdzie place zabaw, gdzie?A gdzie skwery gdzie można usiąść na ławce ? Jak dzieci bedą bespiecznie chodzić po naszych ulicach bo przecież ludzie na cmentarz też będą jeżdzić autami. Już sobie wyobrażam Wszystkich Świętych poprostu ideał. Nic tylko pisać przetarg na mieszkanie : mieszkanie w pięknej dzielnicy, kościół i cmentarz widać z okna 1 minuta drogi, do marketu 2 metry w spokojnu warkotu aut i spiewów pogrzebowych napewno odpoczniecie po pracy.

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień