Prezentacja klubowicza

jura44

Czarków

W klubie od: 06.09.2007
Ilość komentarzy: 3
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 763

Formularz kontaktowy

Komentarze (3)

jura44

Rzadko komentuję na portalu ale tym razem krew mnie zalała. Mam wrażenie że burmistrz i całe władze Pszczyny kpią sobie z mieszkańców. Pszczyna to jest jedyne miasto tej wielkości które znam i które nie posiada nawet żadnej namiastki komunikacji publicznej. Nie można wyskoczyć na piwko lub winko do pubu (ile tracą restauratorzy) bo nie ma jak wrócić wieczorem. Może burmistrz z zza okien służbowej limuzyny z kierowcą nie widzi problemu. Również ci milionerzy którzy mieszkają na terenie powiatu a którymi chwali się samorząd też sobie radzą ale jest pozostałe dziewięćdziesiąt kilka procent mieszkańców którym pozostaję rower, nogi lub "inwestycja" w kilkunastoletni samochód bo nie ma innego wyjścia a potem problem pijanych kierowców i rowerzystów. W perspektywie pogłosek iż Koleje Śląskie mają zlikwidować od nowego roku przystanki w Kobiórze i Piasku (niech może zlikwidują też w Pszczynie to będzie już całkowity zaścianek) sytuacja będzie dramatyczna. Jeżeli władze uważają, że rzucenie ochłapu z okazji występu Piaska darmowego autobusu rozwiązuje problem to powinny się wstydzić. Mieszkańcy Pszczyny i okolic muszą sobie radzić przez cały rok więc teraz powinni zbojkotować tą "pańską łaskawość" a nawet może jajami w ten autobus. Ja w każdym razie olewam ich "łaskę" i jak często w ciągu roku i co roku na Dni Pszczyny przejdę się 5km na piechotę w jedną stronę i 5km z powrotem. Do zobaczenia na koncertach ale z Piaska zrezygnuję - nie moja bajka.

zobacz komentowany news »

jura44

Wypadek b.przykry, ale ze strony obsługi portalu chyba brak profesjonalizmu - wypadek w Ćwiklicach a zdjęcie na gł stronie z Katowic i to jeszcze stare, w tym miejscu trwa przebudowa węzła Murckowska

jura44

Mam jeszcze jeden aspekt braku komunikacji w Pszczynie i okolicy. Jak dojechać i wrócić z wywołanego już Czarkowa i innych miejscowości z okolic Pszczyny jeżeli chce się ze znajomymi wyskoczyć na kolację, piwko lub winko do Pszczyny, zawsze trzeba szukać kierowcę, ile takich wyjazdów zostało odwołanych bo nikt się nie zgłosił na trzeżwego, ile knajp przy rynku i w okolicy straciło klientów i ilu nietrzeźwych kierowców byłoby mniej na drogach gdyby po wizycie w pubie czy można byłoby wrócić busem do domu nawet koło 22 lub 23. O "mafii" taksówkowej tu nie wspominam bo ceny mają z kosmosu- najwyższe z całego śląska i nie tylko i z żadnym nie da się potargować co jest powszechne w innych miastach. Może w najbliższych wyborach trzeba poszukać kandydatów którzy rożsądnie chcieliby wydać nasze pieniądze z podatków na przykład na dofinansowanie komunikacji powiatowej. Wystarczyłoby kilka busów jeżdzących wachadłowo np. Radostowice-Czarków-Pszczyna-Ćwiklice lub Jankowice-Pszcyna-Łąka-Wisła.

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień