Pszczyna
W klubie od: 09.09.2007
Ilość komentarzy: 10
Ilość postów: 860
Ilość wyświetleń: 59319
"Można odejść od swoich bliskich, zaakceptować koniec istnienia, można pożegnać się z życiem, ale najciężej jest pożegnać się z muzyką."
<br>
<br>
Ja proponuje aby policja wreszcie zaczeła łapac te wszystkie osoby na osiedlu Piastów które nie wiedza co to ulica jednokierunkowa - zapraszam pod myjnie samochodową przy wylocie Kazimierza Wielkiego.
błagamy Wladze Miasta o to samooooo
wieczorem nie da sie wyjsc z domu bo tak ciachaja
To i ja opisze parę przygód z pkp:
Wakacje, jakę w góry z kuzynką, dziecko w wieku szkolnym, podbita legitymacja, bilet ulgowy. Podczas sprawdzania biletów okazało sie zę posiada stary wzór legitymacji, weszły nowe i już miał mandat wypisywać. Zero zrozumienia, jakoś nie chciał uwierzyć że drobniutka, niewysoka dziewczynka może chodzić od podstawówki. Całe szczęście skończyło się na dopłacie do całego biletu.
Natomiast ja dojeżdzając przez 5 lat na studiach co najmniej kilka razy w tygodniu natrafiałam na "stadko osób narodowości romskiej" - zawsze bez biletu, zawsze konduktor przechodził koło nich jakby byli niewidzialni.
Nie wspominając o złodzjach w pociągu na stacji Katowice - kradli na oczach konduktorów.
I na koniec pozytywny przykład zachowania się konduktora:
Powrót wieczorem z Kato, sprawdzanie biletów, w korytarzu dwójka podpitych facetów, mocnej postury bez biletów, konduktor chcial wypisac bilety oni nie zamierzli zapłacic i chcieli jechac dalej.I mimo swojej drobniej postury konduktor sie im postawial i nie ruszyl pociagu dalej dopoki nie opuscili go na najblizszej stacji :)
ok, zgoda ze dla kogos kto planował przyjść tylko na sztuczne ognie to troche niewypał, ale z drugiej storny na koncercie Myslovitz był tłum który by się po prostu rozszedł w ciągu tych pół godziny bo pewnie wiekszości nie chciało by sie tyle czekać dla światełek na niebie ;)
dlatego uwaga do organizatorów - w przyszłym roku wystarczy napisać że pokaz będzie zaraz po zakończeniu ostatniego koncertu i podać jedynie orientacyjny czas a nie dokładną godzine ;)
No właśnie, co z kluczami; skrzynka wisi od dwóch dni ale nikt nie powiadamia w jaki sposób mozna uzyskać do niej dostęp...
jako mieszkanka osiedla Piastów segregująca odpady czuję się urażona niektórymi komentarzami na temat mieszkanców bloków...
przejscie dla pieszych jest zrobone
pytanie: jak dzisaj jezdziły pociągi do katowic, czy były punktualne, bo tylko jeden tor jest otwarty...
a skąd wiecie że przyszłości coś w ogóle powstanie??
nie cieszcie się tak na zapas, on kładkę tylko rozbierają, a nie budują nowej...