Pszczyna
W klubie od: 02.03.2008
Ilość komentarzy: 49
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1394
A gdzie są zdjęcia z wizyty Wałęsy ??? Ten portal nie jest ponad partyjny.
Zobaczymy jakie będzie echo jak przyjedzie o. Tadeusz R.
Oj Pless Pless dopiero po wizycie Wałęsy daliście znać na portalu !!!
Z Kaczyńskim było inaczej. Chyba coś w tym jest .
Biedny Jarek umie się dostosować do sytuacji , jak trzeba to "jesteśmy zakamuflowani niemcy " w innej sytuacji mili się jak kot. Strasznie jest fałszywy ten człowiek to już mu bije z twarzy .
A jeżeli chodzi o władze to jemu tylko o to chodzi " po trupach do celu " . Niech nikt nie myśli że w Polsce bedzie lepiej za rządów PiS bo to jest tylko ściema. Jak dostanie się do władzy to zamiast ratować Polske to bedzie się mścił na PO z góry na dół przez całą kadencje.
Który polityk dotrzymał swoich obietnic przed wyborczych przez ostatni kilka kadencji ? (obiecanki cacanki , a naiwni łapią się jak muchy na lep )
A jak za kolege weżmie sobie o. Tadeusza R (a to na 100%) wtedy skutki bedą tragiczne i nie odwracalne.
Dosc narobil podzalow i nienawisci po co tu jest potrzebny . A Rydzyk i jego swita postawia mu kiedys pomnik.
"Uderz w stół a nożyce się odezwą "
Ja nie napisałem że " ten " biznesmen jest taki lecz większość w Polsce.
Bo jeśli " on " lub ktoś z jego otoczenia poczuł się urażony tzn że należy do większości.
Proszę czytać rozważnie posty.
Znowu jakaś firma robi "kolesiowy" interes na ludziach.Dzisiaj 500 za kawalerkę a za rok
1000 . U nas w Polsce biznesmen musi się nachapać szybko, często kosztem pracowników .
Mówi się że jest kryzys , lecz ten kryzys jest dla zwykłych ludzi bo pracodawca nie da sobie zrobić krzywdy . Zabierze pracownikom aby sobie nie zrobić krzywdy.
W zachodniej europie biznesmen dochodzi do bogactwa powoli i małymi krokami , a u nas od razu brać ile sie da , a przede wszystkim pracownik jest na pierwszym miejscu.
Dokładnie miejsca pracy zajmują emeryci górnicy a młody człowiek który ma rodzine siedzi na bezrobociu. Znam takich górników emerytów którzy mają ok 3000 zł emerytury i pracują na cały etat. Jeśli chcą pracować bo im sie nudzi w domu to powinni zawiesić emeryture.
Uważam że taki górnik w swojej pracy w kopalni nigdy się nie przepracował , jeśli chce mu sie jeszcze pracować przy takiej emeryturze . Większość górników emerytów ( nie wszyscy ) to ludzie w pełni sił którzy powinni pracować do 67 lat.Tym problemem powinien się zająć rząd a nie dyskutować o pedałach.
To bezrobocie jest sztuczne gdyż wiele osob zarejestrowanych pracuje na czarno lub za granicą.
Tak naprawde to połowa z tych co są zarejestrowani siedzą w domu druga połowa pracuje.
Niech media nie straszą że w Polsce jest tak wielkie bezrobocie (to jest bezrobocie cyferkowe a praktyczne jest ok. 3% ) . Niech rząd wezmie się za firmy które zatrudniają ludzi na lewo. W UE jest także wiele Polaków pracujących na czarno a zapisanych do bezrobocia.
To są skutki wojny PiSowskiej zamiast szukac lepszego życia dla obywateli to oni walczą żeby się żyło gorzej
A przecież to jest bardzo fajna reklama dla firm.
Wiele firm nie popiera tej akcji lecz gdy można się zareklamować to dlaczego nie!
Przecież i tak za korzystanie z tego sprzętu wszyscy będziemy płacić i to nie małe pieniądze ( oczywiście zapłaci NFZ ale z naszego ubezpieczenia ),a kto nie ubezpieczony to rachunek za korzystanie ze sprzętou WOŚP będzie bardzo wysoki (i znowu kasa)
A cała ta akcja to przykrywka na machlojki i oszustwa.
Nie dajmy sie nabierać!
Jedynie w Polsce są ludzie naiwni, a na głupocie narodu nieliczni biją potężną kasę.
Ludzie niech się Wam otworzą oczy.
Nasze prawo w Polsce jest ułożone pod prawników ,prawnik czy sędzia jak będzie chciał to
znajdzie taki paragraf lub artykuł aby ukarać jak najmniej ( to dla elity i bogatych) a dla biednych i roboli znajdą paragraf aby ukarać z " grubej rury" za to samo wykroczenie. I tu jest furtka na duże pieniądze.
Wartość zlecenia prawie 2.5 mln a kara 2.4 tyś .
Tyle ten Pan ma na drobne wydatki w portwelu.
Gościu halucynogen nikt od trawki może nie umarł , lecz od tej "nieszkodliwej" trawki do twardych narkotyków jest cieniutka kreska i mało kto ją zauważa, a tam śmiertelność jest ogromna.
Zostawmy niby księdza Rydzyka i jego baranki.
Jestem w średnim wieku i otwarty na różne style muzyki czy poglądy, lecz ten teledysk położył mnie na łopatki . Ten świat idzie w złym kierunku
Staff
Masz racje; ktoś lubi czerwony kolor kto inny niebieski kwestia gustu .
Lecz wydaje mi się że ta muzyka (jeśli to można nazwać muzyką) nie ma wielu zwolenników. Pewien mędrzec kiedyś powiedział "... jakiej muzyki słuchasz taki masz charakter..." Pozdrawiam wszystkich fanów .
Staff
Jeśli na studiach uczą że to co ten zespół pokazał to jest sztuka,to ja dziękuje za takie studia.
Jestem przekonany że forma i wykonanie tego teledysku jest niskim poziomem inteligencji . Poziom brukowy.
Zapewniam Cię Staff że mam trochę pojęcia o muzyce, a to co Oni pokazali to jest typowa chałtura podwórkowa.
Znaczenie chałtury =słownik wyrazów obcych:
chałtura art. tandeta, fucha; twórczość, praca byle jaka, bez wartości i znaczenia, wyłącznie dla zarobku; produkt takiej twórczości, pracy.
Jeśli ten teledysk przedstawia jakiś artyzm , to twórcy i zwolennicy tego, posiadają niski stopień inteligencji .
"Dzięki " że Pszczyna promuje takie prostactwo jakim jest ten teledysk.
Do kropki --- właśnie robole płacą podatki , a to że pracodawca je przekazuje do US to nie swiadczy że to on (pracodawca) zapłacił bo podatek to są pieniążki które wypracował właśnie robol .
A jeśli chodzi o pracodawców to dobrze wiemy że robią wszystko by płacić jak najmniej albo wcale.
Pewnie Ci z PiSu będą szukali porażki naszej reprezentacji w PO, i zrobią AFERĘ .
Chyba sobie żarty stroją?
To ma być straż miejska a nie jakaś fundacja czy misja.
Mieszkamy w chrześcicjańskim kraju, a ludzie zapomnieli o najważniejszym:
o zmartchwychwstaniu Pana Jezusa.
Nikt o tym nie wspomniał.
Ludzie zapomnieli sens świąt.
Jest to znowu wielka tragedia.
Wyrazy współczucia dla rodzin i znajomych.
Jeśli ktoś ma pisać głupie komentarze to lepiej niech to zostawi dla siebie.
gdyż takie przypadki mogą zdarzyć się każdemu
Miejcie się na baczności wszyscy ci którzy macie przy sobie 1gr.tego świństwa,bo jesteście pod obserwacją, a od 1rg się zaczyna a kończy leżąco na chodniku.
Przyjdzie czas na dilerów jestem tego pewien.
RODZICE miejcie oczy szeroko otwarte na swoje pociechy, bo potem płacz nic nie pomoże.
Właśnie to samo napisałem gdzie indziej.
Przecież to co zebrały kościoły w każdą niedziele w całej Polsce to są wielkie pieniądze.
Na tragediach ludzkich ludzie zbijają interesy.A naiwni płacą.