Pszczyna
W klubie od: 15.04.2008
Ilość komentarzy: 3
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 672
Odpowiedź: garbaty_aniol
Przykro mi, że robi Pan (moim zdaniem) z igły widły – bo myślę, że już bardziej zminimalizować kwestii wiary w mojej wcześniejszej wypowiedzi (20.05.2008; 15:03) się nie dało.
I kulturalnie proszę o zachowanie odpowiedniego tonu i smaku, bo jak na razie to ja czuję się nieco poruszony Pańską wypowiedzią.
Uprzedzam przy tym, że w Polsce – oczywiście - istnieje wolność wyznania, poglądów (manifestowania ich), ale trzeba nam również pamiętać o poszanowaniu innych.
Dla Pana własnego dobra, proszę Pana o kulturalne, stonowane wypowiedzi – wymieniamy się informacjami na łamach globalnej Sieci Internet, i złe słowo skierowane w kierunku drugiej osoby, jest tak 'głośne' lub nawet 'głośniejsze' niż przeklinanie w miejscu publicznym.
(Chciałbym zauważyć, że liczba wyświetleń strony – 4700 – podchodzi powoli pod 5 tysięcy. Nawet jeśli założymy, że każdy Odwiedzający stronę odświeżył ją 5 razy, to wynik daje nam liczbę bliską 1000 unikalnych wizyt)
Kochani!
Od razu muszę zaznaczyć, iż jeśli ktoś w swojej wypowiedzi używa stwierdzenia ZBIÓKRA PIENĘDZY na Festynie, to w takim wypadku osoba pisząca, albo tam nie była i nie ma pojęcia co pisze, albo wybitnie nie uważała co dzieje się wokoło... albo nie wiem, co jeszcze. – Po prostu jestem załamany poziomem kultury Internautów – nie ważne teraz jakiej kultury – najgorsze jest to, że jesteśmy w stanie wypowiadać się TWIERDZĄCO na temat, którego NIE ZNAMY.
Nie można mówić ludziom, że jesteśmy czegoś pewni, kiedy mamy wobec czegoś wątpliwości. Internet jest wielkim medium i również to trzeba nauczyć się wykorzystywać.
Dochód V Rodzinnego Festynu Parafialnego nie pochodził z jakiejkolwiek zbiórki pieniędzy prowadzonej na Rynku!
(trzeba zaznaczyć, że przy grillu stała jedna opisana skarbonka, lecz uzbierane pieniądze były przeznaczone na inny, ale jasno określony cel)
Całą, lub znaczną większość pracy podczas organizacji festynu, jak i w czasie jego trwania, oraz po jego zakończeniu wykonał Ruch Światło – Życie pod przewodnictwem Rejonowego Moderatora Ruchu Światło – Życie, wraz z pomocą osób związanych bliżej z Parafią Wszystkich Świętych w Pszczynie.
Każdy los loterii fantowej 'był wygrany' – nie było pustych losów.
Nie wiem, co jeszcze napisać, by Ci, którzy nie w pełni orientują się w tym temacie, byli doinformowani w całości – proszę śmiało pytać.
P.S. - co do wypowiedzi osób, które czują się pokrzywdzone – nie bądźcie biernymi w życiu, lecz zacznijcie żyć jego pełnią... nie chcę teraz sugerować z kogo macie brać przykład, i czym się kierować.
Rolnik uprawia rolę po to, aby jego rodzina miała co jeść, tak samo robi każdy z nas. Każdy po części zapracował sobie na swój wyjazd.
(ostatnimi dwiema akcjami, z których mógł skorzystać każdy, a Ruch Światło – Życie odegrał znaczącą rolę w ich organizacji były: Wigilia organizowana w salkach, ProChrist).
Pozdrawiam serdecznie!
NoSun
I to jest rzecz, która przenika każdego człowieka na wskroś - i nie będę mówił więcej na ten temat, gdyż większość się obrazi.
W Sieci nazywać kogoś bohaterem, jak dla mnie, to trochę głupie (nawet niemiłe) - bohaterów, wszyscy widują 'w telewizji'.. bo takich realnych nam brakuje - ja określę Kamila inaczej, tak, żeby potem sam się tłumaczyć nie musiał - zachował się jak prawdziwy człowiek.. i tyle - bardzo dobrze, że nie pojechaliście dalej, tylko do pożaru - szyb by, nie wybijał.. ale, to przecież prawie, że bezmyślny - a raczej odruchowy w takiej chwil - czyn.
Ogólnie bardzo ładnie... i nie ważne, czy dla punktów, czy nie - bardziej Pless mój kochany bym opiep... zwróciłbym uwagę, dla naszego REGIONALNEGO SERWISU, że zbyt często moim zdaniem schodzicie na, jak to się mówi.. manowce - niestety tak samo z komentarzami. - Przemyślmy zanim coś napiszemy, przeczytajmy jeszcze raz (błędy trzeba by ósónąć) - bo wchodzą tu również ludzie z zewnątrz, poza Miasta.. i tylko robicie z Pszczyny miasto, gdzie przydałaby się jakaś 'lepsza szkoła'.