Pszczyna
W klubie od: 10.06.2008
Ilość komentarzy: 13
Ilość postów: 11
Ilość wyświetleń: 19460
No fajną ta imprezkę macie, szkoda tylko ze drugie miejsce zdobywa kabaret, który nie przedstawia swojego show tylko kopjuje kabaret LIMO - Spowiedź
przykładowy link
http://www.youtube.com/watch?v=Qzl05ad5aBM
do Gość: jaaaa
"Hej! A czy jest ktoś komu straż pomogła? Wzywałam ich 3 razy, i na wezwaniu się skończyło. Potrafią tylko mandaty za złe parkowanie porządnym ludziom wysatawić."
To chyba nie tacy porządni ludzie skoro łamią przepisy prawa dotyczące parkowania samochodów na drogach publicznych.
gdyby było według KRS to lista powinna wyglądać tak:
KRS 55636 Polskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym, Koło w Pszczynie
KRS 116683 Górniczy Klub Sportowy "Piast" Wola
KRS 130935 Hospicjum Św. Ojca Pio
KRS 144457 Ochotnicza Straż Pożarna w Pszczynie
KRS 145518 Ochotnicza Straż Pożarna w Woli
KRS 165425 Pszczyńskie Stowarzyszenie na Rzecz Postępu w Chirurgii
KRS 171008 Ludowy Klub Sportowy "Znicz" Jankowice
KRS 178591 Fundacja Społeczności Ewangelizacji Dzieci
KRS 232335 Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy "Gilus"
KRS 234732 Ludowy Klub Sportowy "Nadwiślan" Góra
KRS 237488 Stowarzyszenie na Rzecz Wspierania Edukacji Dzieci i Młodzieży "Omnibus"
KRS 241956 "Śląsko-Małopolskie Stowarzyszenie Ubezpieczonych"
KRS 284863 Stowarzyszenie na Rzecz Pomocy Uczniom z Upośledzeniem Umysłowym przy Zespole
KRS 288347 Ochotnicza Straż Pożarna w Piasku
KRS 324984 Fundacja Śląskie Hospicjum dla Dzieci
a nie tak:
- KRS 0000055636 Polskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym, Koło w Pszczynie
- KRS 0000144457 Ochotnicza Straż Pożarna w Pszczynie
- KRS 0000165425 Pszczyńskie Stowarzyszenie na Rzecz Postępu w Chirurgii
- KRS 0000237488 Stowarzyszenie na Rzecz Wspierania Edukacji Dzieci i Młodzieży "Omnibus"
- KRS 0000241956 "Śląsko-Małopolskie Stowarzyszenie Ubezpieczonych"
- KRS 0000284863 Stowarzyszenie na Rzecz Pomocy Uczniom z Upośledzeniem Umysłowym przy Zespole Szkół nr 3 Specjalnych w Pszczynie "Razem"
- KRS 0000130935 Hospicjum Św. Ojca Pio
- KRS 0000324984 Fundacja Śląskie Hospicjum dla Dzieci
- KRS 0000116683 Górniczy Klub Sportowy "Piast" Wola
- KRS 0000145518 Ochotnicza Straż Pożarna w Woli
- KRS 0000234732 Ludowy Klub Sportowy "Nadwiślan" Góra
- KRS 0000232335 Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy "Gilus"
- KRS 0000171008 Ludowy Klub Sportowy "Znicz" Jankowice
- KRS 0000178591 Fundacja Społeczności Ewangelizacji Dzieci
- KRS 0000288347 Ochotnicza Straż Pożarna w Piasku
chyba ze jest według KRS ale jakiś inny klucz
Nie żebym narzekał bo dobrze, że obwodnica powstanie, ale na pewno nie będzie ona rozwiązaniem na problemy komunikacyjne Pszczyny. Dodatkowo spowoduje nawet zwiększenie ruchu na DK1 na odcinku od Bielskiej do mającego powstać skrzyżowania obok salonu skody. Plus jest taki że mieszkańcy Bielskiej odetchną, i zniknie ciężki ruch na tej drodze.
Ogrom pracy włożony w przygotowanie tego filmiki i za to duże słowa uznania. Niestety muszę zgodzić się z emi zbyt statycznie i drętwi aktorzy jak dla mnie ale ogólnie pozytywnie ;-) Pozdro
@aron
Nie jestem z policji, a jakoś super przepisowo też nie jeżdżę, mandat jak narazie jeden zapłaciłem, przekroczenie prędkości o 27km/h, i jedynie mogę mieć pretensje tylko do siebie ze przekroczyłem prędkość a nie do policjantów że tam stali i mnie złapali. Oczywiście wolałbym aby zamiast kasę na fotoradary i nieoznakowane radiowozy przeznaczać na unowocześnianie infrastruktury, i tym samym polepszanie bezpieczeństwa na drogach, ale niestety obecna władza ma inny pomysł na poprawę statystyk wypadków drogowych (działania prewencyjne poprzez stawianie wszędzie pustych skrzynek na fotoradary i karanie kierowców mandatami i pkt co tez studzi zapał).
Mi taka polityka nie odpowiadam więc mam dwie możliwości
- wyrazić swoje niezadowolenie przy urnie
- zmienić państwo
Zacznijcie jeździć przepisowo, to nie będzie potrzeby stosowania fotoradarów, bo nie zarobią na tym. To czy fotoradar jest oznakowany czy nie, czy robi zdjęcia z kosza na śmieci lub z krzaków to jest nie ważne. Jeżeli jedziesz przepisowo Ciebie to nie dotyczy. Jeżeli ktoś przekracza dozwoloną prędkość to musi się liczyć z konsekwencjami mniejszymi (zdjęcie i mandat) lub większymi (życie swoje lub innych).
Dzisiaj znacznie lepiej wygląda serwis, bardziej przejrzyście, chyba nawet mi się podoba bardziej niż stary
do Gość: kierowca
Tu chodzi o przejście dla pieszych z rogatkami a nie dla samochodów. Aczkolwiek kto ich tam wie, zanim zaczną budowę to by mogli zrobić przejazd do tego czasu.
No mówiąc niepoprawnie, rozebrali mniejszą połowę :-) Teraz tylko rozebrać do końca wyrównać trochę, położyć kawałek asfaltu, ustawić rogatki i elegancki przejazd ;-) Bo zanim rozstrzygną przetarg, i uporają się z odwołaniami to minie parę miesięcy.
W końcowym etapie rozbiórki na pewno pojawia się jakieś opóźnienia.