Pszczyna
W klubie od: 27.06.2008
Ilość komentarzy: 46
Ilość postów: 1
Ilość wyświetleń: 2090
w art "Zalana wieś" przytoczonym przez mieszkanka G-ce jest nieścisłość:
...."oddaną do użytku w 1964 r.?"...
otóż zaporę uruchomiono już w 1956r.
A swoją drogą przepowiednia ciekawa ;)
@kojo74 - owszem moglem sie mylic, widzialem oswietlony reflektorami wskazany przeze mnie budynek i "kupe" dymu wokol, nie znam sie na strazackich procedurach gaszenia pozarow ,myslalem ze to ten budynek - przepraszam za niedopatrzenie!
na zalaczonej mapce rowniez jest przeklamanie , ten wskaznik pokazuje zly budynek - pozar byl w budynku po drugiej stronie (visavis) tej strzaleczki. Przejezdzalem ul Grzeblowca ok 21.00 i cala akcja gaszenia byla wlasnie skoncentrowana na tej chalupie.
uprzedzam kasliwe komentarze dot. "polskiej klawiatury" chodzi oczywiscie o ...(wiadomo o co chodzi) ;)
a moze by tak jakis Empik lub temu podobne? gdzie w tej naszej wiosce mozna kupic plyty CD(nie mam na mysli CDR) , DVD nie mowiac o vinylach? (wiem - jest allegro, internet itd) ale czego reka nie pomaca to oczu nie zamydla(sorry nie mam polskiej klawiatury)
Do nataliaasz85
rzeczywiście! moje niedopatrzenie! dzięki za uwagę
pozdrawiam również!
Coś tu nie tak, na onecie piszą ,że rewolucje będą ale w Lęborku:
http://film.onet.pl/fotoreportaze/komornik-na-drodze-kuchennej-rewolucji-magdy-gessl,4907897,10739466,fotoreportaz-maly.html#photo10739466
zobaczymy którzy dziennikarze mają lepsze informacje, z plessa czy z onetu
Buziak, a co to ma za znaczenie czy był zamknięty czy nie . jak nie moje to nic mi do tego.
Tom! masz rację oprócz argumentu z zachodnimi autami :) , byle GolfaII (nic mu nie ujmując) kupisz za 500pln , a to przecież auto z Zachodu!!
no właśnie robolu - to że pracujesz w firmie ktora Cie wyzyskuje i nie mozesz sobie odebrac dnia wolnego za 25 grudnia (sobota) to juz Twoja sprawa. Nie obrazaj wiec urzedow, gdzie przynajmniej przestrzegają prawa pracy.
Bandit!
przede wszystkim nie obraziłem nikogo!! ale nazwę Cię kolegą, bo widzę że zwracasz się (mam mniemanie że to do mnie) z dużej litery(a to rzadkość na tym forum), i w tym charakterze będe Cię traktował- ,otóż mój drogi Kolego być może Wy "urzędasy"aby mieć fajne święta i czas np: na zakupy prezentów dla bliskich , nie zdajecie sobie sprawy, aby spędzić ten czas i inne dni wolne normalnie-komfortowo, ktoś musi pracować w firmach które zapewniają Wam i Innym np: ciepełko, wodę, energię, są jeszcze inne służby jak np; policja, pogotowie ratunkowe, straż pożarna i wiele wiele innych (które serdecznie pozdrawiam) w tych dniach gdy wydaje się ,że wszyscy świętują, gdy my musimy poświęcić czas który normalnie spędzalibyśmy z rodziną.
a za "robola" się nie gniewam - życzę wszystkim urzędasom pracy w takich warunkach jak ja.
PS: wolne za 25 XII oczywiście mam !
i nie traktuj słowa - urzędasy w mym poście, jako złośliwy epitet.
WESOŁYCH ŚWIĄT!!! 4all :)
OK! Krzychoo , domyśliłem się, że to atrapa, ale nurtuje mnie fakt że na postawienie takiej "konstrukcji" w tym konkretnym miejscu ktoś musiał wydać zgodę (czytaj: KASA!)
ale to ostatni raz mają tą możliwość , wg kodeksu pracy należy sie wolne za święto przypadające w sobotę , od nowego roku 2011 już tego nie będzie (nie bronię ich bo sam muszę iść do roboty na 2 zmiane)
poprawka do mojego wczesniejszego wpisu : oczywiście km/h , ale to wina 5 piw ktore mam już w sobie ,,,,,
a fotoradaru przypadkiem na tym moście nie ustawili? - wzorem w Pszczynie na wylocie z nibytunelu - też niedawno oddanym do ruchu (nawiasem co za debil umiejscowił ten radar w tym miejscu - nikt trzeźwo jadący nie przekroczy w tym miejscu dozwolonej h/km, inwestycja raczej dochodu nie przyniesie..:)
przeczytawszy wcześniejsze wpisy - stwierdzam że oprócz pana-sumiennego przed sądem, są jeszcze inni dozorcy z prawdziwego zdarzenia, wracając z pracy z Goczałkowic (drogi w miare odgarnięte ) przed 6.00 wjechałem w osiedle piastów (jezdnie zasypane!) ale przed moim blokiem wejście elegancko odśnieżone! szacun dla gościa -właśnie kończył machać łopatą!
Własnie usłyszałem w TV, że w Szczecinie rada miasta uchwaliła, iż przez tydzień nie będzie pobierana opłata za parkingi - dopóki strefy parkingowej w mieście nie doprowadzą do porządku (odśnieżą). A odśnieżaja nawet parkingowi , do tej pory trudniący się wyłapywaniem autek bez kwitka za parking...! Co na to nasi rajcy?
pora roku (już prawie XI) jak najbardziej odpowiednia na takie roboty:)))... czyli za pół roku poprawki i remont po raz drugi , ale ..."the show must go on"...
A ja sam sobie zrobiłem podwyżkę! - wypisałem się ze związku zawodowego i mam więcej o składkę.. hehe!
no dobra , tylko konkretnie gdzie? - na rynku ? w parku? na jakimś parkingu supermarketowym? przy żubrach? czy szukając tej imprezy mam kierować się słuchem i nasłuchiwać żałosnych wiców masztalskich
(do łez to oni i owszem mogą doprowadzić -ale z rozpaczy)
łowco absurdu! zgadzam się w 100% z Tobą! chociaż sporadycznie odwiedzam to forum, ale też zauważyłem, że większość wpisów forumowiczów mija się z merytoryką zadanego tematu (sam jestem w tym momencie znakomitym przykładem), a jest tylko marną okazją aby komuś "dokopać", czy też poniżyć go. Myślę, że co niektórzy zachowując anonimowość mają okazję na chwilę oddalić swe kompleksy, czy też wydać się samemu sobie kimś "mądrzejszym", lepszym . Być może w "realu" nie mogą oddać się sztuce konwersacji czy też inteligentnej wymianie(obronie) swych poglądów i tutaj wylewają swe frustracje obrażając kogo bądź.
To tyle w mym afekcie (mógłbym pisać więcej, ale piwo mi się kończy i trzeba wyjść), a wszystkim życzę więcej luzu i tolerancji !
A fotki cudne!
Po zobaczeniu tej starej fotografii, już rozumiem miłość "starych" pszczynioków do tej mieściny... czekam na następne perełki!