Pszczyna
W klubie od: 18.11.2008
Ilość komentarzy: 20
Ilość postów: 1
Ilość wyświetleń: 1533
Do: "Chcesz czytać? ok."- jesteś błyskiem wśród typowych Pszczyńskich umysłów.
Pozdrawiam Cię!
Tak! Pszczyna- małe, malownicze miasteczko, gdzie pośród codziennego zgiełku, wśród uroczej aury rynku, zostało otwarte lodowisko. Na tym się skupcie! Wieczorem w przecudownej świątecznej atmosferze można pojeździć na łyżwach, nie wyjeżdżając z miasta..
O tym już zapomnieliście pomyśleć?
A dziś kobieta prowadząca komunikację interpersonalną na uczelni nam mówiła o stereotypowym mysleniu Polaków -- z nastawieniem na najgorsze..
Ludzie!! Święta idą, dajcie spokój!
Pozdrawiam wszystkich zmierzłych Pszczynianin :)
"..od poniedziałku do czwartku będzie czynne od 15.00 do 22.00, w piątki od 15.00 do 22.00.."
Aha, Spoko ;D
"i tak jest każdy weekend.." okok. Mieszkam na tej ulicy i tylko raz zdarzyła się sprawa, że w ciągu piętnastu minut można było naliczyć 50 motorów. A było tak z powodu zjazdu motorów w "niepowtarzalnym" (...) Grancie. Normalnie jeżdzą tu pojedyncze osobniki. Cóż..nie mając dokładnych informacji, lecz tylko swe przypuszczenia ludzie nie powinni pisać. Nie wspomne już o dzieciach chodzących w weekendy do szkoły...
ludzie krytykują czyjś duży wysiłek, mówią-znamy lepiej śpiewających, którzy się nie ujawnili. Pytanie, dlaczego się nie ujawnili? Tutaj sie spotkaliśmy z ambitną młodzieżą, robiącą w kierunku swych talentów kroki. Doceńmy to.
A jednostkowanie osób, hm..nie ma miejscu mym skromnym zdaniem. Cichutko myśle, że chodzi tu o zazdrość dla tych, którzy się starają, robiąc coś, co na dodatek im wychodzi.
A to świadczy o płytkim dnie rozmówcy.
a 'rebeliantka' dalej załamuje mnie swoją głupotą..
zdjęcia są naprawdę imponujące :)
ostrzejsze kary powinny być! bo co z tego gdy on za niedługo wyjdzie..
co z tego, że może nawet nie był świadom tego co robi, bo miał 3 promile, nie czaje.
A właśnie przy dużo większych karach może ludzie przstsli by pić do utraty świadomości zmniejszając przy tym ilość zabójstw.
To mnie w Polsce wkurza, nieuporządkowane prawo :/
no tak, ludzie czasem jakby odlatywali w kosmos podejmując decyzje. to nawet ja bym wymyśliła, żeby poczekać aż zrobi się wiadukt, a dopiero potem zabrać za rondo.stawiam pytanie: jakim cudem wszyscy w godzinach szczytu będą mieli wyjechać z Pszczyny jeszcze tego samego dnia..?
nie ma co, trzeba kupić helikopter!
dla mnie jedna rzecz jest szokująca. Nie przyjmowanie dzieci gdy rodzic nie pracuje.. To co niby oni mają z nimi zrobić ?! bo posłać do przedszkola( starszaków) muszą( wymaga tego prawo), a im na to nie pozwalają!
to mnie irytuje..
odnoszę wrażenie, że REBELIANTKA jest 'faszystowską pozostałością' (wybaczcie za wyrażenie), albo raczej kimś bardzo niemyślącym.
Taka moja rada: pomyśl parę razy nad sobą zanim coś napiszesz..
Zdjęcia robią kolosalne wrażenie.
zdjęcia robią wrażenia. jestem pełna zaskoczenia, że pochodzą aż z tamtego okresu czasu.
Do "rebeliantka":
Tak bardzo chciałabyś żyć w świecie okupacji, zagłady ludzkiej?!
Ja się cieszę, że nie spotkała mnie wojna..
do 'pszczyniok'..
Kiedyś rosły tu kukurydze, kiedyś ludzie mieszkali w jaskiniach..
Jeśli jesteś bardzo uprzodkowiony zapraszam do jakieś egzotycznej dżungli, która ma zero kontaktu ze światem.
Owszem, przyroda jest piękna, sama ją uwielbiam i chętnie patrzę na pola kukurydz, ale tam gdzie jest taka potrzeba chyba warto zmienić coś na korzyść ludzkości. Chyba warto dać ludziom DOM, bo o tym chyba nie pomyślałeś, prawda?
Wyjedź na wieś, by nacieszyć się naturą, a ludzkie DOMY zostaw w spokoju.
do: przepuśc nam plessie
małolaty? niekoniecznie..moja pierwsza myśl była zupełnie inna.
Afera, jakby jedynym napisem w Pszczynie na murze był właśnie ten.. Bardzo często tamtędy przechodzę, jakoś jeszcze nigdy nie poczułam się zagrożona.
Tak już jest w mieście. Co trzeci napis w każdym mieście Polski to jakieś pogróżki, wyzwiska. Przeważnie nie ma się czego bać. Tak też jest i w tym przypadku- niektórym napisanie sobie na murze nie przyzwoitego napisu zwiększa nastrój.
I to, że to jest denne to już inna sprawa..
Poza tym, mądrzy w ukrycie, to do was: jesteście żałośni! Wymyślacie sobie niestworzone rzeczy, nie ujawniając się przy tym..totalne dno człowieka..
do 'zbulwersowanych'. czytając wasze opinie jestem sama tylko, że wami zbulwersowana! tłumaczyć chyba nie muszę, trudno do takich ludzi jak wy docierają normalne rzeczy. więc swe załamanie uszanuje milczeniem..^
Oo, czyli za dwa lata to już 4 zł dla uczniów będzie..masakra.
Marcinie(26.11) nie wiem co myśleć o Tobie! Jak inteligentnie zauważyłeś na 500 osób wszyscy wyrosną szarymi ludźmi?! Więc mówię, że to sie kłóci z logika..nie wiem czy to wynika z Twojego egoizmu i zapatrzenia się wyłącznie w siebie..? Nieważne.. Może by pomyśleć o tych zimach kiedy w majtkach czuć wiatr przez nieszczelne okna..a gdzieniegdzie cieknie woda..Fakt za jakiś czas od remontu wygląd się zmieni..to nieuniknione..ale i tak będzie to lepiej wyglądało niż przed remontem. Hm..najlepiej wszystko zostawić by świat wyglądał jak jedna wielka melina..Paranoja!
PS nie znając kultury ludzi tej szkoły nie wypowiadaj sie! Tyle.