Prezentacja klubowicza

Brava52

Pszczyna

W klubie od: 14.01.2009
Ilość komentarzy: 16
Ilość postów: 3
Ilość wyświetleń: 2573

Formularz kontaktowy

Komentarze (16)

Brava52

Już ich weryfikują warunki geologiczne.Stanęli z zasadniczą robotą. Zaczyna grunt pracować w miejscu, gdzie stawiają filary i nie bardzo wiedzą co z tym fantem zrobić.
Oby opóźnienia nie przekroczyły tyskich....

zobacz komentowany news »

Brava52

Są to efekty wybrania byle jakiego wykonawcy, a co za tym idzie wyrzuconych pieniędzy na remont kanalizacji. Szkoda, że mieszkańcy nie piszą o systematycznie zalewanych piwnicach....
Może by Urząd wziął się za wykonawcę i ramach gwarancji zmusił go do usunięcia nieprawidłowości... a nie zajmował się usiłowaniem egzekwowania od wspólnot kosztów utrzymania lamp, które obecnie są na ich terenach, a do tej pory były w gestii miasta ?

Brava52

Zastanawiam się co się będzie działo z wszystkimi Orlikami w Polsce jak zmieni się ekipa rządząca obecnie. Obawiam się, że za kilka lat będą się pasły na nich te "barany" co je wymyśliły. Skąd gminy wezmą pieniądze na utrzymanie tych boisk, a trochę to kosztuje?
Zapewne będą miejsca na kolejne markety:)

Brava52

Barabara - jak temat się kończy to trzeba, go na siłę podtrzymać "Vacku" na etacie u Burmistrza. Zastosowałeś swój "schemat" jako Kolo?
Był tu już taki ktoś, kto w obsesyjnym widzie dookoła siebie widział tylko cyt ”milicyjne szuje”,”goroli”,”frajerów”,”zwykłe mendy”,” bandyckie post SBeckie bydlęta”,”stalinowców”, „zakłamane facjaty SBeckich bandytów” itp. Masz coś z niego......Może jesteś delikatniejszym wcieleniem tego samego klona?

Brava52

Leo, jednym słowem złożyłeś doniesienie do Prokuratury, nie lubię "kapusi" .....

Brava52

Leo, będziesz prokuratorem to będziesz wnioskował do sądu w takich sprawach o areszt, albo jak zasilisz skład orzekający to wydasz postanowienie o areszcie. Nie wchodź w kompetencje sądu, bo nie masz takich uprawnień ..... jesteś tylko Leo i nie znasz sprawy, nie masz wglądu do akt, dlatego też zachowaj powagę i się nie ośmieszaj pisaniem bzdur..... na zasadzie "gdyby baba miała wąsy to by dziadkiem była". Widać, że się nie znasz, a zgrywasz wielkiego bojownika o uczciwość.
Masz rację, forum czyta kilku prokuratorów i śmieją się z braku wiedzy takich ludzi jak "wyrocznia" Leo, który jakby mógł aresztowałby samego siebie :) Jeżeli chcesz więcej wiedzieć to poczytaj do poduchy KPK i zrozumiesz wszystko ....

Brava52

leo69 – sięgnij do KPK i się dowiesz, że tymczasowe aresztowanie powinno nastąpić tylko wtedy, gdy zebrane dowody wskazują na duże prawdopodobieństwo, że oskarżony popełnił przestępstwo i zastosowanie środka jest niezbędne do zapewnienia prawidłowego toku postępowania oraz zachodzi co najmniej 1 z 4 przesłanek szczegółowych tj. uzasadniona obawa ucieczki lub ukrywania się, uzasadniona obawa matactwa, zagrożenie karą powyżej 8 lat lub zarzucono popełnienie zbrodni lub umyślnego występku i popełnione zostanie przestępstwo przeciwko życiu, zdrowiu, bezpieczeństwu powszechnemu(art. 249 § 1 kodeksu postępowania karnego).
Innymi słowy, sąd – jedyna instytucja mogącą wydać takie postanowienie, uznał że materiał dowodowy w tej sprawie nie wskazuje jednoznacznie na skazanie prawomocnym wyrokiem lub przewiduje, że kara będzie w zawieszeniu.
Co do 2 mln.zł, to czytaj tekst uważnie i ze zrozumieniem - nie chodzi o przestępstwo wartości 2 milionów złotych, tylko zlecenie na roboty budowlane miało taką wartość , a to są istotne różnice - widzisz, tak budujesz plotkę……

Brava52

_vakensja_ tym razem ja nie znam tych wypowiedzi, a miałam kontakt osobisty i ze mną rozmawiała przyzwoicie, dlatego nie mogę się odnieść do Twoich uwag. Z mojej rozmowy ta"budka z piwem" mi nie pasuje, ale skoro masz osobiste inne doświadczenia to pozwól nie będę tego komentowała....

Co do sympatii jozuela, to dzięki za wyjaśnienie, nie ma to jednak większego znaczenia, bo i tak, i tak, jestem uczulona na wszystkie partie polityczne, a wrzucając wszystkich do jednego wora i mieszając jeszcze z Ligą Samorządową i nie mającymi ze sprawą nic wspólnego ludźmi poszedł po bandzie i pokazał, że chodziło mu tylko o własny interes i nic więcej.

Brava52

szyderca_the_clown, wybacz, ale dla mnie jesteś faktycznym clownem, który wszędzie dookoła siebie widzi cyt ”milicyjne szuje”,”goroli”,”frajerów”,”zwykłe mendy”,” bandyckie post SBeckie bydlęta”,”stalinowców”, „zakłamane facjaty SBeckich bandytów” itp. W psychiatrii to się nazywa obsesją dlatego też zastanawiam się jakiego użyjesz sformułowania, żeby mnie obrazić?
Nie jest to właściwy poziom dyskusji na forum i nie mam ochoty tobą polemizować na temat "Mira Rycha Zbycha Sawickiej Misiaków", bo to są wyświechtane tematy. Tak na marginesie dziwię się, że Pless toleruje twoje niezgodne z regulaminem forum zachowanie …?

Brava52

vakensja, moja determinacja wynika z tego, że zwróciłam się kiedyś do niej , jako radnej, o pomoc w mojej sprawie i mi pomogła, a inni radni olali moje prośby - nawet ci na których głosowałam. Po takich sugestywnych opiniach jouzela zaczęłam wątpić w swoje zdanie i postanowiłam prześledzić interpelacje z ostatniego okresu, bo faktycznie poprzednie info na BIP-ie jest tragiczne. Po kilku pierwszych się okazało, że wcale tak nie jest jak "złośliwie" napisał, bo ta Pani zajmowała się również wielu innymi sprawami, a nie tylko PTBS był jej oczkiem w głowie. Dalej jestem przekonana , że opinia jouzela jest złośliwym pluciem na kogoś, kto coś robi, żeby go zneutralizować. Aktywni i zanadto interesujący się tematami Pszczyny radni byli i są niewygodni, bo przeszkadzają w interesach aktualnych "władców', bo im patrzą na ręce , a jouzel jest blisko związany z PPS-em ....
To co napisał Pless, w ślad za Echem, na obecnym etapie jest niczym, tanią sensacją, albo artykułem na zamówienie..... , którym w zasadzie nie warto zawracać sobie głowy. To tylko postępowanie sądowe, które może skończyć się rożnymi orzeczeniami, nawet bez orzekania o winie podsądnych:) Bawi mnie jak redaktorzy gazet komentują na łamach prasy rozprawy w sądzie, bo to są największe dziennikarskie lenie (iść do sądu, posiedzieć na wokandzie, namieszać i skasować wierszówkę). Szanujące się redakcje takich artykułów nie puszczają.

Brava52

jouzel,żeby zdemaskować jakim jesteś wrednym oszustem tylko kilka interpelacji tej Pani z ostatnich kilku miesięcy. Co ty myślisz, że każdy jest taki prymitywny jak ty....

źródło: http://bip.pszczyna.pl/index.php?idmp=381&r=o

29.12.2011 dot. polityki oświatowej w gminie Pszczyna złożona na XV sesji RM w dniu 28.12.2011 r.
28.10.2011 Interpelacja radnej Sylwii Caputy złożona na XII sesji RM w dniu 27.10.2011 r. dot. wysokości opłat w przedszkolach
28.10.2011 Interpelacja radnej Sylwii Caputy złożona na XII sesji RM w dniu 27.10.2011 r. dot. PTBS Sp. z o.o.
30.09.2011 Interpelacja radnej Sylwii Caputy złożona na XI sesji RM w dniu 29.09.2011 r. dot. zakończenia prac przez firmę RADARSYSTEM
29.08.2011 Interpelacja radnej Sylwii Caputy w sprawie zasadności dalszego funkcjonowania PTBS.
06.04.2011 Zapytanie radnej Sylwii Caputy dot. dzierżawy płyty Rynku złożona na VII sesji Rady Miejskiej w Pszczynie w dniu 31 marca 2011 r.
06.04.2011 Zapytanie radnej Sylwii Caputy w sprawie nieruchomości położonej w Pszczynie przy ul. Kościuszki 7 złożona na VII sesji Rady Miejskiej w Pszczynie w dniu 31 marca 2011 r.
14.02.2011 Zapytanie radnej Sylwii Caputy dot. kosztów poniesienych przez gm.Pszczyna związane z usługą rejestracji wykroczeń za pomocą fotoradaru złożone w okresie międzysesyjnym
23.03.2012 BRM.0003.0... Zapytanie radnej Sylwii Caputy złożone na XVIII sesji Rady Miejskiej w dniu 22 marca 2012 roku w przedmiocie funkcjonowania Straży Miejskiej
23.03.2012 BRM.0003.0... Zapytanie radnej Sylwii Caputy złożone na XVIII sesji Rady Miejskiej w dniu 22 marca 2012 roku w sprawie kompostowni osadów ściekowych
24.02.2012 Interpelacja radnej S. Caputy w sprawie funkcjonowania kompostowni osadów ściekowych "Pszczyna" przy ul. Złote Łany w Jankowicach złożona na XVII sesji RM w dniu 23.02.2012 r.
27.01.2012 Zapytanie radnej Sylwii Caputy w sprawie archiwizacji danych przez firmę Radar System (...) złożone na XVI sesji RM w dniu 26.01.2012 r.

Na te kilkanaście interpelacji 2 dotyczą interwencji na wniosek mieszkańców PTBS-ów. Boli cię bardzo to, że ktoś łapę trzyma na PTBS-ie tak, boli. Niech trzyma i niech działa tak dalej, bo w ogóle bylibyście bezkarni. Chciałbyś tam wsadzić swoich ludzi....

Brava52

Stosując twoją metodę jouzel : Jak plujemy to plujemy:)
Przypomnij o sprawach obecnej Pani Burmistrz G. G. , która zasiliła skład Burmistrza Dariusza.S. - czy to przystoi, żeby ktoś taki był aktualnym zastępcą Burmistrza w Pszczynie? Przecież smrody się ciągną już jakiś czas. D.S o tym nie wiedział? Co to nagle D.S. poczuł słabość?

Brava52

Jouzel, krysztale moralny komentujesz coś, co jeszcze nie jest niczym (bo to dopiero rozprawa), wrzucając niewinnych ludzi do wora (wicestarostę, radnego itp) przyjmując zasadę, że jak się kogoś opluje to zawsze trochę śliny na nim pozostanie.
Pamiętaj, wyrok skazujący jeszcze nie zapadł i nie wiadomo jak się sprawa skończy. Nie mów za Sąd, bo Ci tego nie wolno robić....
Na marginesie nie rozumiem co mają prywatne sprawy Pana Z i Pani C do Ligi i skąd tyle agresji w stosunku do tej organizacji. Czyżby grunt pod nogami się palił?
Popatrz bystrym oczkiem na to co robią źle Twoi koledzy, bo dzielicie się stołkami i gracie na nosie społeczeństwu pszczyńskiemu i to widzi każdy mieszkaniec tego miasta.
jouzel, widzę, że weekend majowy Cię świetnie nastroił to trochę popsuję ci humorek :)
Ty, wielki obrońca uczciwości i morale naszego pszczyńskiego Urzędu zatajasz tak istotne fakty jak współpraca byłego Burmistrza Krystiana Sz. Przecież podając przekręty dziejące się na polu urzędu i rady należy podać wszystko rzetelnie.
Dlaczego ukrywasz skazanego prawomocnym wyrokiem sądu za kłamstwo lustracyjne Krystiana Sz. Przecież on jako "czapa" tego urzędu w składanych dokumentach usiłował zataić fakt swojej współpracy z SB pod pseudonimem "Ryszard".
http://www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/burmistrz;pszczyny;uznany;za;klamce;lustracyjnego,220,0,669916.html
Nie kto inny jak on jest jednym z założycieli jedynie podobno słusznej w Pszczynie organizacji zwanej Polskim Porozumieniem Samorządowym, której beneficjentem jest obecny Burmistrz miasta Pszczyna Dariusz S. Lepiej o sobie nie mówić....
Co do radnych, byłych członków Ligi to pomyliłeś się widocznie w swojej niewiedzy: Faktycznie Czypek, Leki i Brzozowskiego po prostu okazali się cwaniakami(znam lepsze okreslenia, ale nie wypada), którzy lubią ssać dwie krowy. Wykorzystali Ligę i poszli do PPS po prośbie, ale powoli się im to kończy..... Liga już drugiej szansy nie da, a podejrzewam, że "nie znajdzie się taki drugi co ich kupi":)

Brava52

Frodo : bądź do końca konsekwentna i dopowiedz, ze starostą w tym czasie był kolega z formacji Pana Skrobola...., i jako starosta z racji obowiązku nadzorował te działania.
Pan Darek też temat zna, bo pracował na stanowisku naczelnika Wydziału Promocji Starostwa Powiatowego, gdzie Starosta Józef Tetla powierzył mu funkcję rozwoju powiatu w zakresie turystyki...(akcja ta jak sobie przypominam była przygotowywana przez kilka miesięcy). Później był 2 lub 3 po Bogu w Pszczynie i powinien wspólnie z Burmistrzem Pszczyny protestować i podejmować działania, aby ten stan rzeczy zmienić:)
Wniosek stąd jeden, że wszyscy akceptowali taki układ, bo mieli w nim interes... i ja o to mam do nich pretensje...

Brava52

Tego typu badania powinny być robione tak jak kiedyś obowiązkowo w ramach badań pracowniczych to miałyby sens.... W ten sposób skutecznie zwalczyliśmy w "poprzedniej epoce" gruźlicę:)

Brava52

Proszę o wyjaśnienie, dlaczego debata pomiędzy kandydatami na Burmistrza Pszczyny ma charakter zamknięty??? Przecież my będziemy wybierali jako wyborcy... Panowie kandydaci nie muszą walczyć z sobą, tylko nas przekonać, abyśmy na nich głosowali...

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

k_23

Pszczyna
w klubie od: 2025.05.31

Mieszkaniec22332

brzeźce