Grzawa
W klubie od: 11.02.2009
Ilość komentarzy: 41
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1875
Konserwator zabytków niech teraz może oskarży Kanię o zniszczenie Wieży Ciśnień. Na pewno czegoś się dopatrzy. A najlepiej to niech weźmie i p*****lnie się w łep i zobaczy jak zniszczył cenna budowlę. To nie wina Pana Dyny tylko osób, które zdecydowały o tym że Palais jest jego. I serdecznie i z całego serca gratuluję obecnemu właścicielowi Palais, że pokazał im jaki są wiecznie mądrzy, przebiegli i jak dbają o nasze wspólne dobro. Tak szanowni rezydenci powiatu, starostwa, czy innych kretowin utrzymywanych za nasze pieniądze. Nasze - nie Wasze, bo żyjecie z naszych ciężko zarobionych podatków. Ja mam około 60 klientów dziennie i nie mam biletomatu i pięknego wyświetlacza ale daje radę. Czemu? A temu pasożyty, że jak nie będe dla nich miły i uprzejmy to nie zarobię. A Wy na nas lejecie. Szkoda gadać. Buraki
No to teraz czekam na odpowiedzi wzruszonych, pobożnych specjalistów. Ledwie się wiadomość pojawiła już komentarze. A co teraz powiecie?
Gość: nikt ważny
wypadek miał miejsce w Górze nie w Grzawie
Zgłoś to na policję, a najlepiej pozwij ich do sądu za wprowadzanie w błąd.
--------
Gość: twoje_stare_klotzky
To tylko potwierdza, że wymagania na prawo jazdy są zdecydowanie za niskie. Potem płacz rodzin, że bliscy zginęli bo ktoś nie potrafi prowadzić.
Pytanie: Jakie prawo jazdy?
--------
Gość: johoho
Zginęły dwie, młode i niewinne osoby. Nie rozumiem tekstów: małolaty i o 1 w domu, albo niepełnoletni i na dyskoteki? To nie ich wina, że tak sie potoczyło. Według mnie całą odpowiedzialność ponosi kierowca, który nie posiadał prawa jazdy oraz był pod wpływem alkoholu. Niestety, zawsze nietrzeźwy sprawca wypadku przeżywa, lecz ma na sumieniu inne ofiary. Mam nadzieję, że poniesie za to konsekwencje.
To niech ich wina, że zginęli? Chcesz mi powiedzieć, że nie poznasz wstawionego kierowcy kiedy ma 1,6 promila? A o tym, że prawka nie miał też pewnie niewiedzieli.
--------
Gość: znajomy
nie obwiniajcie kierowcy bo on tylko wypełnił plan Pana Boga. Widocznie ci młodzi byli mu tam na górze potrzebni.. Pozostaje nam teraz modlić się za ich zbawienie i wspomóc rodziny.
Pewnie Pan Bóg mu polewał. Będziesz miał dziecko, które pijany przejedzie Ci na pasach przed szkołą przypomnij sobie swój komentarz.
--------
Gość: Dacie rade !
Wiecie może jak wyglądały ciała poszkodowanych i kto to są te : osoba z gilowic i osoba z pszczyny - ale ten co żyje
Tak. Ciała były w nienaruszonym stanie. Widzisz zdjęcia? Masz rozum?
--------
Gość: Duch
Nie wiem czy tylko ja to widzę ale na trzecim zdjęciu przy wraku samochodu po prawej stronie na dole widać dwie twarze wyglądem przypominające dwie cierpiące dusze .
Piłeś razem z kierowcą???
--------
Gość: aaa
komentarze pod takimi sprawami powinne byc zablokowane!! dziwię sie ze PLESS tego jeszcze nie uczynił !! wstyd.
A prokurator ze względów humanitarnych powinien wypuścić kierowcę.
Wniosek 1: umieszczaj komentarz po wyjaśnieniu sprawy.
Wniosek 2: Jednak selekcja naturalna jeszcze istnieje.
A Wieczny Odpoczynek zmarłym i tak się należy.
Wylosowana kolejność startu:
1. OSP Wola
2. OSP Miedźna
3. OSP Gilowice
Wyniki
Sztafeta:
1. OSP Miedźna > 65sek - 0pk
2. OSP Gilowice > 65sek - 3pk
3. OSP Wola > 68sek - 0pk
Ćwiczenie bojowe:
1. OSP Miedźna > 55sek - 0pk
2. OSP Gilowice > 48sek - 10pk
3. OSP Wola > 51sek - 10pk
Klasyfikacja końcowa:
Miejsce I - OSP Miedźna > 120pkt
Miejsce II - OSP Gilowice > 126pkt
Miejsce III - OSP Wola > 129pkt
Zawody przebiegły sprawnie i bezpiecznie.
Pozdrawiam.
re: monika
Szanowna Pani!
Średnio dostawca (czyt. kierowca) odwiedza co najmniej 20 punktów (czyt. sklepów) dziennie w promieniu 30km. To jest minimum. Wyobraź teraz sobie, że przed każdym z tych sklepów jest zakaz wjazdu, parkowania czy inny uniemożliwiający mu rozładunek. Tym sposobem dwie biedronki w Pszczynie to za mało bo za niedługo tylko tam będzie można coś kupić. Poza tym dostawcy zarabiają w systemie prowizyjnym. Czyli prosto tłumacząc: więcej rozwieziesz - więcej zarobisz, i na pewno nie zależy im na tym aby pół dnia stać na rynku w Pszczynie.
Proszę zastanów się nad tym...
P.S.
Dopóki rynek nie zostanie ogrodzony wysokim murem, dopóty "zaopatrzenie" będzie tam wjeżdżać. Bez względu na godziny, w których jest to dozwolone. Inteligentniejsze firmy liczą się z takim ryzykiem i zwracają pieniądze za mandaty za złe parkowanie czy zakazy wjazdu po godzinach.
Ciekawe ilu przeciwników ruchu samochodowego na rynku 3 lutego opowie się przeciwko SM, która to dzierży "szeryfostwo" na pszczyńskim rynku objawiające się głownie przeganianiem małolatów na skuterach.
Zapraszam do Grzawej. Zobaczcie jak gospodarny proboszcz (Stefan) z pomocą niewielkiej parafii potrafi w kilkanaście lat odrestaurować zabytkowy kościół. Trochę pokory księże Sylwestrze.
No i fajnie. Łyżką dziekciu jest tylko to, że program mógł być nadawany z pięknie wyremontowanej pszczyńskiej Palais. Włodarze ze starostwa idźcie pod wieżę ciśnień się nacieszyć a potem ryczcie pod Palais.
Pozdrawiam.
Z pewnych informacji to jeszcze tyle, że OSP Łąka też tam była. Pozdrawiam druhów.
Re: Górnik
Twoja wypowiedź to kolejna z wielu wypowiadających się bez pojęcia. Jaka jazda bez wezwania. Kolego wygląda to w następujący sposób: drogą radiową komenda PSP w Pszczynie alarmuje wybrane jednostki (o zasadzie działania DSP nie będę już nawijał), kolejno następuje kontakt z PSP celem odbioru tzw. karty zdarzenia (telefonicznie, bądź radiowo) następnie zastępy wyjeżdżają z remiz o czym dowódca radiowo ma obowiązek powiadomić PSK (Powiatowe Stanowisko Kontroli). Tego typu ćwiczenia odbywają się raz do roku więc chyba się jeszcze wyśpisz. Nota bene wyjąca syrena przez 3 minuty Cię nie obudziła co świadczy o tym, że byłeś bardzo zmęczony więc pewnie potem szybko zasnąłeś. Ćwiczenia Odwodowej Kompanii Pożarniczej nie są wymysłem OSP.
Jako górnik domagasz się szacunku wobec Twojej pracy i Ciebie samego - masz rację i ja to szanuję. Ale kolego co z Twoim podejściem do innych.
Gratulacje i tyle samo powrotów co wyjazdów.
www.miedzna.osp.org.pl
Fajnie, że umieszczacie akie informacje tylko dlaczego akurat wybiórczo to jedno szkolenie? Aktualnie odbywa się szkolenie z ratownictwa technicznego w transporcie samochodowym i kolejowym a o tym ani słowa. Pomijam fakt, że na zajęciach praktycznych (dość widowiskowych) dałoby się zrobić kilka ciekawych zdjęć na potrzeby redakcji.
Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby przedstawienie całego planu szkoleń na dany rok i wtedy można by znaleźć szczątkowe ale najbardziej potrzebne informacje na temat każdego z nich.
Nie krytykuję tylko sugeruję.
Każda wzmianka o strażakach na tym portalu bardzo mnie cieszy.
Pozdrawiam.
Ale się Pan Derektor wypowiedział w radiu Bielsko - serio mi się podobało. Jestem z Alojzem.
Rzeczywiście wstyd na to patrzeć. Pamiętam jak w podstawówce na koniec roku szkolnego WF czy tam ZPT spędzało się na bieżni widocznej na ostatnim zdjęciu i wycinało wtedy małe kępki trawy przy krawędziach. Oczywiście, że wtedy człowiek pod nosem na to klął ale bieżnia zawsze była czysta a boisko zdatne do gry. Tylko wtedy też nauczyciel powiedział wyrywać kępki i się wyrywało - a jaka byłaby dziś reakcja uczniów, bądź rodziców, którzy by się dowiedzieli? Tłumaczenie, że boisko jest nierówne w żaden sposób nie usprawiedliwia jego zaniedbania. Jakoś z tego co zauważyłem większość dziurawych dróg się "łata" a nie kładzie nowych asfaltów. Poza tym okoszenie takiego kawałka trawy chyba nie wiąże się z wielkimi kosztami. Wiem, że trzeba to robić regularnie ale wierzcie mi że jeżeli tylko znajdzie się ktoś komu będzie zależało i wyjdzie z inicjatywą to na pewno znajdzie się również osoba chętna do tego aby podjechać ciągnikiem i ładnie rotacyjną to skosić. Przecież nie wymagamy murawy jak na Wembley. Szkoda boiska. Budowanie orlika w tym miejscu według mnie nie ma sensu, uważam że po prostu nie byłby wykorzystany a nawet być może zniszczony. Co z tego, że za rogiem jest boisko LKS-u. Pewnie nie raz młodsze dzieciaki chciały pokopać w piłkę ale widziały starszych i sobie odpuścili. Wiem, że na LKS-ie zmieściły by się pewnie i ze 4 podwórkowe drużyny jednocześnie ale wiecie jakie są relacje między "kotami" a "starszymi" w "pedałówie" - każdy z nas tam chodził. A tak byłaby alternatywa.
Jednym słowem za stosunkowo niewielkie pieniądze da się problem rozwiązać potrzeba tylko troszkę chęci.
Do autora zdjęć: ciekawe czy byłeś u np. sołtysa, przedstawiciela rady wiejskiej czy zarządu szkoły w sprawie tego boiska?
Do pless.pl: czasem nie wszystko warto od razu wrzucać na główną, tego typu informacji, żeby nie nazwać "sensacji" można w powiecie znaleźć na pęczki.
Pozdrowienia dla czytelników i zdrowego rozsądku podczas czytania artykułów i komentarzy
( w tym moich :-)
Zgadza się, oprócz z jednostek OSP oprócz Pszczyny były też Jankowice. Nikomu nic się nie stało, straty poza zaciekami ponoć niewielkie.
re: a a
Zgadza się: były zastępy PSP Pszczyna i o ile dobrze rozpoznałem samochody to OSP Pszczyna i OSP Ćwiklice. A dlaczego OSP Miedźna? A no dlatego, że akurat ktoś z naszych przypadkowo się tam znalazł i miał okazję nakręcić "kalkulatorem" co się działo. OSP Miedźna nie brała udziału w tej akcji.
jak co roku początkiem wiosny zaczyna się wypalanie traw. Czasem zdarza się, że wypalający (czyt. podpalacz) nie jest w stanie opanować ognia i aby uniknąć odpowiedzialności ucieka nie informując nikogo o zdarzeniu. Czasem te pożary strawią po prostu więcej trawy, czasem zagrożą terenom zalesionym niestety coraz częściej giną przy tym ludzie - nie zawsze podpalacze.
Wszystko jest dla ludzi z głową.
Ale pamiętajmy:
Ustawa z dnia 16 kwietnia 2004r. o ochronie przyrody /Dz.U.2004r. Nr.92 poz.880/ Art. 131 pkt 12 „kto wypala łąki, pastwiska, nieużytki, rowy, pasy przydrożne, szlaki kolejowe, trzcinowiska lub szuwary – podlega karze aresztu albo grzywny”
ok Tomek zatem bądźmy bezpośredni. Sam wiesz jak wszystko szybko się u nas zmienia więc tłumaczenie że zostaliście włączeni do KSRG w 1995r o niczym nie świadczy - minęło 16 lat! Mimo to jesteście jedną z pierwszych jednostek na liście która prosiłbym o pomoc. Nie raz udowodniliście swój profesjonalizm oraz wysoki poziom wyszkolenia. Do tego super kulturę osobistą którą w naszym środowisku czasem ciężko spotkać.
Tomaszu, Tomku, Tomeczku :-) Spójrz na to z innej strony. Zostaliście odwodzie jako jedna z najbardziej zaufanych jednostek w powiecie co bardzo dobrze o Was świadczy.
A że umiecie się dogadać z oficerami PSP to wiem - i chwała Wam za to. Prezentujecie wysoki poziom i dlatego nigdy nie ma z Wami problemu.
Chłopaki nie burzcie się - wiemy jak jest i każdy kto ma łeb na karku wie że jesteście jednymi z lepszych.
Szymon Przewoźnik - admin miedzna.osp.org.pl
RE:Pszczyniok
Przerpaszam a gdzie to niby się zaczyna bo tutaj nic nie widzę. Tak się składa, że (przynajmniej u nas) jednostki OSP są fajnie ze sobą zgrane. I chociaż na codzień jeden może nie lubić drugiego to jak pojawiają się sytuacje typu powódź to zawsze można liczyć na pomoc tych, którzy są w tej chwili w stanie pomóc. Zatem nie możemy liczyć tego sprzętu jako należącego do danej jednostki, miasta czy sołectwa. Sprzęt ten będzie pracował tam gdzie będzie najbardziej potrzebny. I na pewno nie raz Piasek pojedzie z pompą do Pszczyny a my do Gilowic mimo tego iż oni mają swoje. A czemu nie pomóć skoro możemy? W końcu od tego jesteśmy! Bogu na Chwałę, ludziom na pożytek.
Pozdrawiam.
Bylim, bylim.
Już niedługo nasze zdjęcia na miedzna.osp.org.pl
Zapraszam
Z tymi busami to wg mnie może jakieś wymogi EU. Że niby dla obcokrajowców może. No bo w sumie to jaka różnica??
:D
Maycell: zmień informatora, albo przynajmniej nie wypisuj tego typu tekstów.
Gośc: popieram, fajny facet, który zawsze jak trza było służył pomocą.
Szkoda chłopa...
Gratulacje dla Was chłopaki no i dla Ciebie Olek. Dla mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Niestety obowiązki związane z Dżagulcem nie pozwoliły mi zostać do końca, ale obiecuję nadrobić. Oby tak dalej.
Dzięki Matias - jesteś wielki... ino sie weś za siebie.
BRAT I BRATOWA
O 7 w drodze z Miedźnej do Pszczyny też szklaneczka. Ale piaskarkę mijałem i nawet sporo z niej leciało. No ale w połowie grudnia to już chyba nawet Ci, których do tej pory zima najbardziej "zaskakiwała" spodziewają się mrozów i śniegu.
Jeżeli rondo jest "zniszczone" to ja się pytam co z paleją? Chyba można sprzedać zabytkowy ogromny budynek (z kawałkiem chodnika :-) i z tej kasy zrobić "tyci" rondo. W/g mnie powinno starczyć? O ile to powiat rondo budował a nie jakiś tam inny zarząd dróg i wybrzeża.
Od 40 lat jest sołtysem - dobrym sołtysem. Gratulujemy i dziękujemy.
do Buziak
1. Tam nie ma chodnika ani ścieżki rowerowej
2. To nie TIR tylko mała 7-mio tonowa cieżarówka
3. To nie teren zabudowany
4. Nie siej plotek