Prezentacja klubowicza

rebeliantka

Pszczyna

W klubie od: 05.03.2009
Ilość komentarzy: 203
Ilość postów: 24
Ilość wyświetleń: 22578

Większość ludzi ma oczy szeroko zamknięte , a Ty bądź inny od wszystkich i po wdechu wąsko tylko je otwórz , a przez te oczka jak szparki z uśmiechem na twarzy , zobaczysz o wiele , wiele , więcej . . .
<br><br>

Formularz kontaktowy

Komentarze (203)

rebeliantka

Na szczęście my w Pszczynie możemy sobie legalnie kupować w dopalaczach...
Co prawda nie jest to może Holenderska jakość, ale zawsze możemy sobie spokojnie i bezstresowo kolekcjonować kadzidełka na łonie natury tudzież w domowym zaciszu :)

Pozdrawiam !

zobacz komentowany news »

rebeliantka

Posłuchaj gościu z Radia Maryja . . . ( bo chyba stąd twój nick RM )

W Niemczech dojazd do miejsca wypadku trwa kilka minut, i nie ważne czy udział w niej bierze załoga śmigłowca czy ambulansu i nie ma znaczenia także odległość, a w sytuacji podobnej jak teraz u nas na rondzie dojazd nie trwał by więcej niż kilkadziesiąt sekund, za co ręczę swoją głową.Niemieccy ratownicy to prawdziwi profesjonaliści, w przeciwieństwie do np. takich łowców skór z Łodzi.
Jak można przybyć na miejsce wypadku po kilku minutach skoro, szpital jest obok tego ronda w odległości nie większej niż 100m !
Kilka minut dla ofiary to naprawdę dłuuuuugi czas walki z bólem i walki o swoje życie, a taka jedna nawet minutka nie daj boże celowego opóźnienia mogła by np. takiemu jednemu sąsiadowi szpitala dać kolejne zyski za kolejną " skórkę ", więc ja nie była bym taka pewna tego że nie można by było przyjechać szybciej...

Pozdrawiam !

rebeliantka

"...Kilka minut po zdarzeniu na miejsce przybyła karetka pogotowia..."

Hi hi hi :) Za raz obok jest przecież szpital a po drugiej stronie rondla prywatne pogotowie.Przecież dojazd do tego dawcy na skuterku powinien trwać kilkadziesiąt sekund ! ! !
Dla przykładu podam tylko sytuację którą widziałam na Niemieckiej autostradzie gdzie doszło do wypadku.Szczere pole, kilkadziesiąt kilometrów od jakichkolwiek zabudowań, fiubździu i po kilku minutkach helikopter był na miejscu a tutaj pod nosem szpital i co ???
Żenua...

Pozdrawiam !

rebeliantka

Tylko jedno małe spostrzeżenie.

Taki ładny obrazek z ostrzeżeniem foto radar przy artykule, takie same ostrzeżenia na DK1 . . .
Więc dlaczego takich samych znaków z ostrzeżeniem o pomiarze prędkości nie ustawia się przed tym przenośnym cudeńkiem ???
Co to za różnica ?
Podobno mieli nie polować na mieszkańców powiatu a tu proszę, polowanie w stylu " na żubra " gdzie prędkość dozwolona to bodajże 40 km/h. . .

Pozdrawiam !

rebeliantka

Witam !

Po raz kolejny mój komentarz został niesłusznie usunięty !
Punkt pierwszy regulaminu mówi że jeśli wpisy "...Naruszają dobra osobiste osób trzecich tj. obrażają, szkalują, zawierają informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami, zawierają dane osobowe..." będą usuwane.
Tyle że mój komentarz nie kwalifikuje się pod ten punkt.Mój komentarz nie obraża nie szkaluje i co najważniejsze nie obarcza niesprawdzonymi zarzutami gdyż opierałam się przy wpisie na informacjach przytoczonych tylko i wyłącznie przez portal Pless, czyli na informacjach które sugerują właśnie moją hipotezę.Gdyby info było pełniejsze nie było by tutaj mojego wpisu !
Po drugie nikt nie może mi zabronić wyrażania własnych przemyśleń odnośnie poruszanego tematu, w którym nikogo przecież nie obraziłam a jedynie opisałam jak to wszystko wygląda np. na zachodzie.Stwierdzenie że dziadkom po 50tce powinno się odbierać prawo jazdy, i zamykać w domach spokojnej starości jest moją opinią a nie stwierdzeniem że tak musi być, a jeśli czyjeś przemyślenia są tutaj poddawane tak drastycznej moderacji czyli za każdym razem usuwane, to forum które służy wyrażaniu własnych opinii powinno być zamknięte.

Pozdrawiam !

rebeliantka

Treść komentarza USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA portalu, dn. 20-03-2010 godz. 18:24 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie dodawania komentarzy: §1

rebeliantka

'...- Nie polujemy na mieszkańców gminy. Chodzi wyłącznie o prewencję, bezpieczeństwo oraz skuteczne przeciwdziałanie "wariatom drogowym" ...

Gdyby tak było, to musieliby mieć możliwość kasowania zdjęć z tego fotoradaru :)
Ściemniają jak tylko mogą, a sprzęcicho będzie pewnie w przydrożnych koszach na śmieci instalowane hi hi hi :))

rebeliantka

Posłuchajcie wy mądrale meyk77 i killer.

Po pierwsze to ja się nie wtrącam do innych bardziej doświadczonych od siebie już ratujących życie.
A po drugie to przez chwilkę pomagałam machając załączonym telefonem komórkowym stojąc na środku jezdni ostrzegając innych kierowców przed niebezpieczeństwem, narażając tym samym swoje zdrowie i życie, więc się nie odzywajcie jeśli was tam nie było !
Wszyscy naoczni świadkowie już rozmawiali z policją, a ja samego zdarzenia nie widziałam więc zejdźcie ze mnie bo oprócz mnie byli inni którzy tak jak ja patrzyli na rozwój wydarzeń, a patrzeć i pisać o tym mogłam czy wam się to podoba czy też nie !

rebeliantka

Przejeżdżałam tamtędy dosłownie minutkę po tym zdarzeniu i zatrzymałam się aby oglądać...

Smutna historia, chociaż nie trawię tych szaleńców na ścigaczach.Widziałam jak jakiś kierowca busa zatrzymał się aby go reanimować.Przyjechała policja i też próbowali go reanimować, a ja razem z ok.trzydziestoosobową grupką gapiów oglądałam zafascynowana walecznością całą tą heroiczną akcję ratowania ludzkiego życia.Przyjechała załoga karetki która reanimowała go przez kolejne 20 minut po czym wsadzili go do eRki gdzie zmarł jadąc przy akompaniamencie syren...
Biedna ta dziewczyna w którą wjechał tym swoim świeżo kupionym bikem kolegi, którą o mały włos też by zabił ten młody motocyklista.

Prawdopodobna wersja jest taka, że ten młodzik tuż po przejechaniu foto radaru dodał gazu i wbił się w tą dziewczynę jadącą białym samochodem i ciach !
Biegający w szale trzymający się za głowę kolega który będzie żył teraz z piętnem winy zabicia swojego kumpla to pamiętam...Pojechali razem kupić ścigacza, wziął swój samochód i kolegę aby przewiózł mu motocykl z Oświęcimia do swojego domu, i przez swój pociąg do szybkiej jazdy "zabił go".
Jego zmarły kolega zapewne wyleczył go już z szybkiej jazdy...Smutne , chociaż z drugiej strony kolejna przestroga dla innych śmigaczów :(

[*]

Pozdrawiam !

rebeliantka

W tym artykule brakuje najważniejszej wiadomości, że burmistrz Pszczyny podczas rozprawy lustracyjnej ze łzami w oczach wysłuchał uzasadnienia odczytanego przez prokuratora. Rozpłakał się też w czasie krótkiej rozmowy z dziennikarzami :))

Pewnie wielu z was widziało na różnych rozprawach łzy kryminalistów którzy dopiero podczas odczytywania zarzutów tudzież podczas odczytywania wyroku truchleli z poczucia winy podobnie jak teraz " Ryszard ".
Miejmy nadzieję że już żaden komuch nigdy nie będzie zarządzał naszym poNiemieckim miasteczkiem !!!

Pozdrawiam !

rebeliantka

Treść komentarza USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA portalu, dn. 19-11-2009 godz. 14:04 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie dodawania komentarzy: §1

rebeliantka

I jaki z tego morał ?
PALENIE ZABIJA !

rebeliantka

I pomyśleć że zamiast wieży ciśnień moglibyśmy podziwiać teraz odrestaurowaną przez pana Kanię Palais...

No ale cóż, dzięki podejrzanej sprzedaży podczas której nasi sprawni inaczej urzędnicy nie zaznaczyli w umowie terminu wykonania renowacji, pan unikająca płacenia podatków dzięki zakupieniu tego zabytku sprytna Dynia, czeka nadal na kupca aby sprzedać ją z jak największym zyskiem...I może tak czekać aż się rozsypie !
Dziwne że jeszcze nikt odpowiedzialny za sprzedaż Paleji nie siedzi tudzież nie został powieszony za pisanki :/

Pozdrawiam !

rebeliantka

Pewnie to był jakiś sprawny inaczej kierowca który nie włączył kierunkowskazu przy zjeździe z ronda, a św.Jadwiga akurat w chwili tej kolizji zajęta była ploteczkami z innymi świętymi ???

rebeliantka

Jakoś nie widać Madziu aby z tego M6 z sześcioma klapami wysypywały się jakieś śmieci, chyba że na stronce wyświetla ci się jakieś inne zdjęcie ?

rebeliantka

Widać po zdjęciu, że mieszkańcom tamtego osiedla tak bardzo spodobał się ten pseudo upiększony kontener, że śmieci zamiast do kontenera pakują obok tego "arcydzieła".
Miejmy nadzieję że straż miejska szybko zareaguje na te nieestetyczne praktyki i wlepi wszystkim mandaty za zaśmiecanie !

Pozdrawiam !

rebeliantka

A ciekawe skąd wiadomo że włamania dokonano dokładnie o 17:30...?
Czyżby wszystkie nie skradzione zegary zatrzymały o tej konkretnej godzinie ?

A tak po za tym wystarczyło odpowiednio się zabezpieczyć ! Monitoring domu 24/h przez security za 50 zł msc. oraz odpowiednio przeszkolony pies agresywnej rasy który nie zje niczego z obcej ręki i po kłopocie.Dziw bierze że są jeszcze ludzie którzy wierzą że plastykowe okna oraz drzwi z zamkiem yeti ochronią ich domostwa przed złodziejami.
No ale cóż, mądry polak po szkodzie :/

Pozdrawiam !

rebeliantka

Treść komentarza USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA portalu, dn. 01-11-2009 godz. 20:40 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie dodawania komentarzy: §1

rebeliantka

re re; rebeliantka

Tak, doszedł w życiu do tego że kupił sobie fiata pandę hi hi hi :))
Ja np.jeżdżę audi A8 i się chwalę ! Dla mnie pan SPYRA jest ALKOHOLOWYM ZEREM !

Strasznie bawią mnie wypowiedzi tych wszystkich obrońców pana >>>>MARKA SPYRY<<<< syna Franciszka.
Jest jedna banalnie prosta podstawowa zasada którą nawet największy tłumok powinien zrozumieć.PIŁEŚ ...NIE JEDŹ !!!
Tego człowieka który podobno do czegoś doszedł w życiu nawet nie było stać na taxi aby po libacji alkoholowej normalnie odjechać tam gdzie chciał !
Gdyby zabił kogoś z waszej rodziny wy obrońcy od siedmiu boleści wtedy by się wam klapki na oczach otworzyły ! Rozumiem wypić piwko i jechać, ale jeśli ktoś nastawia się na popijawę i wybiera się na nią swoim samochodem świadomie jest nie tylko drewniakiem ale i tępym pustakiem !
Mam nadzieję że kiedyś wejdzie w życie przepis, za sprawą którego pijacy za kierownicą będą dożywotnio pozbawiani prawa jazdy, co by żyło się nam wszystkim lepiej i bezpieczniej !
Pozdrawiam !

rebeliantka

A dlaczego nie jest pokazane zdjęcie pana alko Spyry ???
Z ostatniej chwili dowiedziałam się że to stolarz, prosty drewniak...
Miejmy nadzieje że już żaden klient nie odwiedzi jego firmy, i że rychło zbankrutuje co by nam wszystkim w te jesienne szaro bure dni uśmiech letni wszystkim powrócił :)

Pozdrawiam !

rebeliantka

No to Pszczyniacy nic tylko noga do "dechy" i liczyć na to że jakiś niebieski przystojniak złapie nas na suszarkę i alkomacik dostajemy gratis :)

rebeliantka

Słabiutka ta fotka spd.
Oglądając fast food nation byłam bardziej poruszona.
Ogromna tragedia [*]

rebeliantka

A co jest dziwnego w " udzielaniu " trawki skoro chcieli sobie po prostu zapalić ???
Czym się różni udzielanie ziółka od udzielania bardziej szkodliwego alkoholu ?
Czym się różni dobrowolne udzielanie swych cnót we dwoje od udzielania suszu ?
PRZECIEŻ TO JEST CHORE PRAWO !!!

Mam nadzieję że kiedyś zalegalizują ten zielony dar od Boga ( bo wszystko na ziemi pochodzi podobno od niego ) którym cieszą się mieszkańcy Holandii, i że nigdy więcej ludzie nie będą zamykani za takie pierdółki.
Pozdrawiam !

rebeliantka

Taaak....
Głosujcie sobie na tę małą "męczarnie" zwierząt w parku :/
Ja, gdy tylko chcę sobie pooglądać żubry to jadę albo do Jankowic albo do Białowieży, gdzie zwierzęta mają przynajmniej duży wybieg zbliżony do warunków naturalnych , a nie jak te biedne komercyjne istoty na pokaz w zagrodzie.
Osobiście oddałam głos na zentrum handlowe pogoria w Dąbrowie Górniczej.
Wiele markowych butików, świetna architektura, przyjazny wystrój wnętrz, jednym słowem miejsce gdzie każda prawdziwa bizneswoman z klasą znajdzie coś dla siebie !
Pozdrawiam !

rebeliantka

Dziwne te zdjęcia...

Na żadnym foto żywej duszy !
Fotki wyglądają tak jak by wszyscy ludzie się gdzieś pochowali na widok przelatującego samolotu z tym fotografem na pokładzie.
Znam co prawda wielu starszych wiekiem ludzi którzy słysząc ryk silnika przelatującego samolotu tudzież popularnego na naszych przestworzach helikoptera do teraz biegną co sił w nogach do swych piwnic i ziemianek aby przeczekać nalot, albo po swe dubeltówki z czasów II wojny światowej z których chcą zestrzelić nieprzyjaciela, ale żeby tylu w naszym mieście miało takie schizy i uprzedzenia...???
Baaaardzo dziwne...

rebeliantka

Kapuś...

I tyle w temacie.

rebeliantka

Wam Forumowicze polecam zamiast tych udawanych i wyreżyserowanych filmików, tylko jedną technikę walki zwaną "Kędy-uciec" moim zdaniem najlepszą dla amatorów...

Ja na szczęście nie muszę nigdzie uciekac bo mój Tuptuś od kilkunastu lat ćwiczy krav-mage i capoeire a ostatnio walczy nawet w klatkach.
Gdy tylko na ulicy jakiś oprych zawiesi wzrok na moim biuście, tudzież stosuje zaczepki słowne (np.prawi komplementy na temat mojej urody) to mój Tuptuś od razu przerabia takiego delikwenta na miazgę, a warto dodac że po starciu z nim jeszcze żaden nie odszedł do domy lub szpitala o własnych siłach.
Gdy mojego bohatera nie ma przy mnie i gdy wychodzę na bibę razem z koleżankami, zawsze zabieram do torebki mój Niemiecki niezawodny paralizator, który po przyłożeniu do męskich kartofelek natychmiastowo studzi te wszystkie samcze instynkty sexualne, na które niestety jestem cały czas narażona.

Pozdrawiam !

rebeliantka

Odważny czy totalnie głupi ?

Co prawda nie jestem jakąś expertką w tych sprawach ale mam jakieś minimalne pojęcie o pirotechnice, i dlatego nie pojmuję jednej rzeczy...
Jeśli wiercił dziurkę do baku samochodu tą swoją wiertareczką, aby wsadzić do środka gumowy wężyk i spuścić paliwo, to jakim cudem nie wyleciał w powietrze razem z tym samochodem ?!
Przecież wystarczyła by mała iskierka + opary które spowodowałyby wielkie BUUUUMM !!!!

rebeliantka

Gang złomiarzy atakuje ?!
Jeśli tak to życzę wam wy parszywe złodziejaszki aby te skradzione rowery przerdzewiały wam przed ważeniem na skupie złomu i aby nie były z aluminium !!!
Ps.
Swoją drogą ciekawe czy poszkodowani nie wykazali się czasem lekkomyślnością tudzież padli ofiarami "jesiennego przesilenia" w każdym tym przypadku z osobna, nie używając zwykłej kłódeczki, bo nie wydaje mi się aby złodzieje chodzli po mieście z ogromnymi nożycami do cięcia tytanowych linek...
Pozdrawiam !

rebeliantka

Na zdjęciu wyraźnie widać, że żaden tir raczej tamtędy nie przejedzie więc po ten wiadukt ?!
Żenua :/

Powrót

Nowi klubowicze

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień
w klubie od: 2025.05.08

Wojtek79

Radostowice