Pszczyna
W klubie od: 23.03.2009
Ilość komentarzy: 67
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1877
a mi najlepiej smakuje z 'Blaszoka" na poligonie. Stary dobry "PSS"-owski chlebek i tańszy !!!
i za rok znowu koleiny będą... tak jak sytuacja powtarzała się już kilka razy. Powinni "betonowe" to skrzyżowanie zrobić i po problemie...
bywam na takich imprezach w Niemczech i we Francji i nigdzie nie musiałem płacić za wstęp... porażka jakaś albo po prostu... Polska...
i z czego tu się cieszyć ? Czarno na białym widać podstawowy błąd naszych "kochanych" polityków: wydają więcej niż zarabiają !!! a reszta skąd się wzięła ? Z powietrza ? Czy może miasto zaciągnęło dług, który przyjdzie nam spłacać pod postacią kolejnych podatków od podatków...
w niedzielę powinny wszystkie sklepy być pozamykane !!! Jak np. w Niemczech. Sam swojego czasu też pracowałem w Galerii Handlowej i praca w niedzielę to masakra... DAĆ LUDZIOM ODPOCZĄĆ !!!!!!!!!!!!!!!
prawda jest taka, że jak ktoś chce pracować to będzie pracował tylko, że: "od dzwona do dzwona za bułę sera..." Nic tylko uciekać z tego chorego kraju...
po poziomie asfaltu do krawężników widać, że brakuje jeszcze warstwy ścieralnej asfaltu... albo się nie znam...
"...wylegitymowali mężczyznę, ujęli..." prze akcja !!! 5 lat - tak mało ? Dożywocie mu !!!
Śmiech na sali...
w Tychach przynajmniej się coś tworzy, a u nas... światła za światłami. Nawet porządnie asfaltu położyć nie potrafią - koleiny przy Kauflandzie to koszmar, a wystarczyło by jak w Żorach na światłach położyć 100 metrów betonówki zamiast asfaltu i po kłopocie.
... a znajomy siedzial 1,5 roku w pace za jazde na rowerze w stanie wskazanym... taki kraj...
Godzinę temu wróciłem z Holandii. Tankowałem w Niemczech. Cena paliwa na autostradzie 1,55 Euro - dokładnie taka sama jak około 10 grudnia zeszlego roku !!!
Diesel poszedł do góry ale nie tak jak u nas...
no chodzi mi o pól ceny, czyli 50%, tak. Wspomniane piwko np. albo lidlowskie napoje typu Freeway cola, orange... u nas 2,25 za 2 l. butelke, w Niemieckim Lidlu 0,25 Euro za 1,5 l. butelke... czyli pól ceny wychodzi...
PRZECZYTAJ I UŚWIADOM SOBIE !!!
Jak się słucha takiego pier.olenia to głowa boli.
W Niemczech jedzenie jest tańsze minimum 30%. Mięso w tych samych cenach co u nas. W takich sklepach jak Lidl te same produkty potrafią być nawet 100% tańsze. Piwo lepsze i tańsze. Lidlowskie piwo "Graffewander" czy coś takiego u nas kosztuje 1,99 zł, w Niemczech 0,25 euro-centów czyli około 1 zł. Przykładów można by mnożyć nie wspominając już ile my zarabiamy, a ile oni... Rypią nas w dup... jak chcą.
Jak byłem za PO tak już nigdy w życiu... tylko pod bogatych robią.
Na świeże pieczywo i mięso wprowadzili obniżony podatek VAT z 7 na 5 % ale zaraz po 1. stycznia chleb poszedł do góry bo mało kto o tym wiedział i znowu trzeba biednego Polaka wyzyskać... Zwykłym sklepikarzom dowalili z VATem do góry, a najbogatszym ludziom w takich miastach jak Pszczyna (piekarzom, masażom) obniżyli... żygać się chce... chory kraj
CENY PALIWA:
http://www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa
W polsce heja do góry... w Francji, Holandii, Niemczech są niższe niż na początku grudnia zeszłego roku. Wiem, bo osobiście sprawdziłem w trasie i na tej stronie przed wyjazdem. W Niemczech kosztowała wtedy 1,55 Euro teraz 1,51... i znowu nas rypią od tyłu...
prawda... orange ma najgorszy zasięg... Na "poligonie" są dziury jak fiks, a wewnątrz budynków to już zgroza, zero kompletne.
... niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego teraz miesięczne utrzymanie zakładu kosztuje 200 tysięcy zł ? Czy tyle zarabia tych 6 zatrudnionych do pilnowania obiektu pracowników, czy po prostu cały obiekt się ogrzewa zeby im cieplo bylo...?
niepoczytalny?? komedia... ale te 4 lata chodzil po ulicach, ma zone i dziecko i nikt nie zauwazyl, ze ma nie równo pod kopulą ? Tylko teraz jak chodzi o morderstwo to nagle niepoczytalny. Znamy juz taki przypadek z przed paru-parunastu lat. Chlopak zabil, a juz po paru latach (chyba 2) chodzi wśród nas na wolności... co z kraj... "przejedziesz na rowerze na czerwonym to dostaniesz dozywocie", a jak "zaciukasz" kogoś to przygrasz świra i po paru latach jesteś wolny...
wiekszość zielona fala... fart ! Co do godzin szczytu to klucilbym sie. Jak tam są godziny szczytu to korek w strone bielska juz od salonu skody jest do światel !
za oszczerstwa trzeba brać odpowiedzialność - spotkamy się w sądzie, pozdrawiam, Dariusz Skrobol
taki to mailik dostalem od pana darka... zenada...
tylko i wylącznie Mirosław Kraus !!! Jak sie slyszy jakie waly robi Skrobol i jego świta to glowa boli... !!! Odklejone koperty na przetargach... które wygrywa jego brat i td. !!! Glowa boli... masakra...
zapomnieliście dodać, ze pracetrwają juz po terminie oddania i firmie wykonującej lecą odsetki karne:)
przepracował 20 lat... zrobił wała na kupe kasy i co... poszedł na emeryture... only in Pszczyna... Pamietajcie !!! - siedzieć idą tylko biedni...
Tu miała być dyscyplinarka, sąd i ciupa... komedia w tym kraju... i w tym mieście...
Lepiej boso wejść w psie gówno
Pod sufitem mieć nierówno
Pod kościołem być staruszką
Z własnym kundlem dzielić łóżko
Mieć skrofuły pod ogonem
Alzheimera z Parkinsonem
Z krematorium dostać paczkę
Nic nie jedząc miewać sraczkę
Budzić śmiech wyrazem gęby
Stracić na raz wszystkie zęby
Lepiej czuć do siebie wstręta
Niż mieć Jarka Prezydenta
a ja popieram Realiste... tak to jest jak nauczyciele rządzą miastem...
Lepiej boso wejść w psie gówno
Pod sufitem mieć nierówno
Pod kościołem być staruszką
Z własnym kundlem dzielić łóżko
Mieć skrofuły pod ogonem
Alzheimera z Parkinsonem
Z krematorium dostać paczkę
Nic nie jedząc miewać sraczkę
Budzić śmiech wyrazem gęby
Stracić na raz wszystkie zęby
Lepiej czuć do siebie wstręta
Niż mieć Jarka Prezydenta
zgadza sie... jezeli zrobią tam nastepne światla to będzie śmiechu warte...