Prezentacja klubowicza

edward_mrownica

Pszczyna

W klubie od: 23.03.2009
Ilość komentarzy: 67
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1877

Formularz kontaktowy

Komentarze (67)

edward_mrownica

chyba by mnie musiało popier.... żeby tam pójść...

zobacz komentowany news »

edward_mrownica

a mi najlepiej smakuje z 'Blaszoka" na poligonie. Stary dobry "PSS"-owski chlebek i tańszy !!!

edward_mrownica

i za rok znowu koleiny będą... tak jak sytuacja powtarzała się już kilka razy. Powinni "betonowe" to skrzyżowanie zrobić i po problemie...

edward_mrownica

bywam na takich imprezach w Niemczech i we Francji i nigdzie nie musiałem płacić za wstęp... porażka jakaś albo po prostu... Polska...

edward_mrownica

i z czego tu się cieszyć ? Czarno na białym widać podstawowy błąd naszych "kochanych" polityków: wydają więcej niż zarabiają !!! a reszta skąd się wzięła ? Z powietrza ? Czy może miasto zaciągnęło dług, który przyjdzie nam spłacać pod postacią kolejnych podatków od podatków...

edward_mrownica

w niedzielę powinny wszystkie sklepy być pozamykane !!! Jak np. w Niemczech. Sam swojego czasu też pracowałem w Galerii Handlowej i praca w niedzielę to masakra... DAĆ LUDZIOM ODPOCZĄĆ !!!!!!!!!!!!!!!

edward_mrownica

prawda jest taka, że jak ktoś chce pracować to będzie pracował tylko, że: "od dzwona do dzwona za bułę sera..." Nic tylko uciekać z tego chorego kraju...

edward_mrownica

i te okna w kawiarni miejskiej... przepiękne !!!

edward_mrownica

po poziomie asfaltu do krawężników widać, że brakuje jeszcze warstwy ścieralnej asfaltu... albo się nie znam...

edward_mrownica

"...wylegitymowali mężczyznę, ujęli..." prze akcja !!! 5 lat - tak mało ? Dożywocie mu !!!
Śmiech na sali...

edward_mrownica

w Tychach przynajmniej się coś tworzy, a u nas... światła za światłami. Nawet porządnie asfaltu położyć nie potrafią - koleiny przy Kauflandzie to koszmar, a wystarczyło by jak w Żorach na światłach położyć 100 metrów betonówki zamiast asfaltu i po kłopocie.

edward_mrownica

... a znajomy siedzial 1,5 roku w pace za jazde na rowerze w stanie wskazanym... taki kraj...

edward_mrownica

a ja polecam Pana Kubisa !!!

edward_mrownica

Godzinę temu wróciłem z Holandii. Tankowałem w Niemczech. Cena paliwa na autostradzie 1,55 Euro - dokładnie taka sama jak około 10 grudnia zeszlego roku !!!
Diesel poszedł do góry ale nie tak jak u nas...

edward_mrownica

no chodzi mi o pól ceny, czyli 50%, tak. Wspomniane piwko np. albo lidlowskie napoje typu Freeway cola, orange... u nas 2,25 za 2 l. butelke, w Niemieckim Lidlu 0,25 Euro za 1,5 l. butelke... czyli pól ceny wychodzi...

edward_mrownica

PRZECZYTAJ I UŚWIADOM SOBIE !!!
Jak się słucha takiego pier.olenia to głowa boli.
W Niemczech jedzenie jest tańsze minimum 30%. Mięso w tych samych cenach co u nas. W takich sklepach jak Lidl te same produkty potrafią być nawet 100% tańsze. Piwo lepsze i tańsze. Lidlowskie piwo "Graffewander" czy coś takiego u nas kosztuje 1,99 zł, w Niemczech 0,25 euro-centów czyli około 1 zł. Przykładów można by mnożyć nie wspominając już ile my zarabiamy, a ile oni... Rypią nas w dup... jak chcą.

Jak byłem za PO tak już nigdy w życiu... tylko pod bogatych robią.
Na świeże pieczywo i mięso wprowadzili obniżony podatek VAT z 7 na 5 % ale zaraz po 1. stycznia chleb poszedł do góry bo mało kto o tym wiedział i znowu trzeba biednego Polaka wyzyskać... Zwykłym sklepikarzom dowalili z VATem do góry, a najbogatszym ludziom w takich miastach jak Pszczyna (piekarzom, masażom) obniżyli... żygać się chce... chory kraj

CENY PALIWA:
http://www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa

W polsce heja do góry... w Francji, Holandii, Niemczech są niższe niż na początku grudnia zeszłego roku. Wiem, bo osobiście sprawdziłem w trasie i na tej stronie przed wyjazdem. W Niemczech kosztowała wtedy 1,55 Euro teraz 1,51... i znowu nas rypią od tyłu...

edward_mrownica

prawda... orange ma najgorszy zasięg... Na "poligonie" są dziury jak fiks, a wewnątrz budynków to już zgroza, zero kompletne.

edward_mrownica

... niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego teraz miesięczne utrzymanie zakładu kosztuje 200 tysięcy zł ? Czy tyle zarabia tych 6 zatrudnionych do pilnowania obiektu pracowników, czy po prostu cały obiekt się ogrzewa zeby im cieplo bylo...?

edward_mrownica

niepoczytalny?? komedia... ale te 4 lata chodzil po ulicach, ma zone i dziecko i nikt nie zauwazyl, ze ma nie równo pod kopulą ? Tylko teraz jak chodzi o morderstwo to nagle niepoczytalny. Znamy juz taki przypadek z przed paru-parunastu lat. Chlopak zabil, a juz po paru latach (chyba 2) chodzi wśród nas na wolności... co z kraj... "przejedziesz na rowerze na czerwonym to dostaniesz dozywocie", a jak "zaciukasz" kogoś to przygrasz świra i po paru latach jesteś wolny...

edward_mrownica

wiekszość zielona fala... fart ! Co do godzin szczytu to klucilbym sie. Jak tam są godziny szczytu to korek w strone bielska juz od salonu skody jest do światel !

edward_mrownica

za oszczerstwa trzeba brać odpowiedzialność - spotkamy się w sądzie, pozdrawiam, Dariusz Skrobol
taki to mailik dostalem od pana darka... zenada...

edward_mrownica

tylko i wylącznie Mirosław Kraus !!! Jak sie slyszy jakie waly robi Skrobol i jego świta to glowa boli... !!! Odklejone koperty na przetargach... które wygrywa jego brat i td. !!! Glowa boli... masakra...

edward_mrownica

zapomnieliście dodać, ze pracetrwają juz po terminie oddania i firmie wykonującej lecą odsetki karne:)

edward_mrownica

przepracował 20 lat... zrobił wała na kupe kasy i co... poszedł na emeryture... only in Pszczyna... Pamietajcie !!! - siedzieć idą tylko biedni...
Tu miała być dyscyplinarka, sąd i ciupa... komedia w tym kraju... i w tym mieście...

edward_mrownica

Lepiej boso wejść w psie gówno
Pod sufitem mieć nierówno
Pod kościołem być staruszką
Z własnym kundlem dzielić łóżko
Mieć skrofuły pod ogonem
Alzheimera z Parkinsonem
Z krematorium dostać paczkę
Nic nie jedząc miewać sraczkę
Budzić śmiech wyrazem gęby
Stracić na raz wszystkie zęby
Lepiej czuć do siebie wstręta
Niż mieć Jarka Prezydenta

edward_mrownica

a ja popieram Realiste... tak to jest jak nauczyciele rządzą miastem...

edward_mrownica

Lepiej boso wejść w psie gówno
Pod sufitem mieć nierówno
Pod kościołem być staruszką
Z własnym kundlem dzielić łóżko
Mieć skrofuły pod ogonem
Alzheimera z Parkinsonem
Z krematorium dostać paczkę
Nic nie jedząc miewać sraczkę
Budzić śmiech wyrazem gęby
Stracić na raz wszystkie zęby
Lepiej czuć do siebie wstręta
Niż mieć Jarka Prezydenta

edward_mrownica

zgadza sie... jezeli zrobią tam nastepne światla to będzie śmiechu warte...

edward_mrownica

... i klaustrofobia gratis w pakiecie...

Powrót

Nowi klubowicze

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień
w klubie od: 2025.05.08

Wojtek79

Radostowice
w klubie od: 2025.05.07