Pszczyna
W klubie od: 09.06.2009
Ilość komentarzy: 15
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 747
Ile ??? 80 zł ???
W kilka dni zrobiono 11 000 zdjęć. Czy to oznacza, że inwestując w zakup fotoradaru Rapid za ok. 150.000 zł. zarobię w kilka dni (no jakby nie liczyć) 11 000 x 80 zł = 880 000 zł ???
Ten fotoradar zwraca się w ciągu 1 dnia ???
Nawet zakładając średni mandat 150 zł. to oznacza, że UM odpala prywatnej firmie połowę "zarobku" ???
A co daje ta firma? Know how ?
Ciekaw jestem ile firm brało udział w przetargu? Strzelam: JEDNA Pewnie jedyna co ma stosowne certyfikaty i uprawnienia do grzebania w moich danych osobowych. Ciekawe czy jest w Polsce jeszcze druga taka firma ? Po co ma być ? Żeby doszło do niepotrzebnej konkurencji ???
A tak se gadam... Nie czytajcie tego...
To ja już uprzedzam wszystkich "znawców":
1. Nigdy ta obwodnica nie powstanie a nawet jak za 20 lat powstanie to na pewno ją zaleje woda deszczowa.. ...bo będzie wykonana w technologii "otwartego wykopu".
2. Nie będą tam mogły jeździć TIR-y bo będzie za wąska.
3. Na pewno zostanie wybrany najgorszy i najdroższy wykonawca bo przetarg będzie z góry "ustawiony".
4. Zostanie zaprojektowana w najgorszym przebiegu (wszyscy będą niezadowoleni)
5. Jej budowa zakorkuje miasto na amen.
6. Zaraz po zakończeniu budowy rozpoczną się na niej remonty.
Słowem nic, ino się jak najszybciej wyprowadzać z Pszczyny (a pozostałym normalnym będzie się żyło wygodniej..)
Zagadka:
Po kogo jechał mały Citroen co 10 minut przed końcem mszy "rył" się na wstecznym przez cały tłumek uczestników tak jakby nie mógł tego zrobić po zakończeniu uroczystości ?
Przeszkadzał, smrodził i wprowadzał zagrożenie wjechania komuś na stopę.
Wpuścili go tam dwaj rowerowi policjanci, to chyba po kogoś ważnego jechał jak nie miał za grosz szacunku dla zebranych..
Tak... to prawdziwa sensacja...
( a jeszcze większa by była jakby Poczta wyremontowała swój zabytkowy budynek w centrum miasta )
Hmm...
Trza by jeszcze usypać tam stok narciarski żeby Starosta miał gdzie przyjmować gości w zimie.
E no.. chłopaki się lansują na całego :)
(a rondo faktycznie jakieś takie dziwne)
A niech tam.. jeszcze firmach typu Budimex.
Mają tu pewnie ze cztery osoby w tym kierownika budowy które mają za zadanie trzymać wszystkich podwykonawców za pysk płacić im jak najmniej i szukać następnych.
Sami produkują jedynie naklejki na cudzy sprzęt i kamizelki dla podwykonawców (może na koniec zrobią asfalt własnym sprzętem).
A że mają długoletnie doświadczenie w tego typu działaniu to za bardzo nie można narzekać na postęp robót i jakość.
Re: Sceptyk
No ręce opadają !
Jak chcesz wiedzieć co budują to se zobacz człowieku na stronie ZDW. Jest tam cały projekt z rysunkami, ale to trzeba sobie trochę trudu zadać i przejrzeć kilka stron a biadolenie nie kosztuje nic....
Zrobiłem to za Ciebie i innych co uważają, że budowa odbywa się w sposób tajny(zajęło mi to 5 minut):
http://bip.silesia-region.pl/zdwkatowice/pliki_zp_new/1220869601/1221215360.pdf
Przy okazji: na stronie 6, linijka 10 (dla największych leni) stoi: WYSOKOŚĆ SKRAJNI POD OBIEKTAMI: MIN 4,60 M. Dla tych co nie wiedzą ile to jest (odnoszę wrażenie, że są tu tacy): Jest to tyle, że zmieści się każdy normalny pojazd. KAŻDY ! Straż pożarna też.
Dajcie żyć zwierzęciu !!!
Jak mu ta społeczność wymyśli imię to się znowu z wrażenia utopi, albo zadławi kasztanem.
Niech se sam imię wymyśli. Ma czas, może siedzieć i myśleć...
Choć sam jestem wędkarzem i czasem tam wędkuję to muszę przyznać, że za zaśmiecanie brzegów na zbiorniku są odpowiedzialni wędkarze. Parę lat temu gdy GPW nie sprzedawało masowo pozwoleń na wędkowanie, problemu nie było. Jak zaczęli to zaraz okoliczne krzaki wypełniły się butelkami, opakowaniami po robakach i zanęcie itp.
Co do żeglarzy: powinni mieć możliwość pływania, czemu nie.. myślę, że już większego bałaganu na brzegach nie zrobią:-)
No i powinna być infrastruktura (jakaś tam jest), zakaz koczowania po brzegach (koczowanie=pozostawianie śmieci i wyrąbanych krzaków), zakaz wodowania gdzie popadnie (pod każdym krzakiem samochód z przyczepką) no i nie wiem czy nie powinno się wyłączyć z pływania wody w górę od ośrodka harcerskiego w Wiśle (ze względu na ptaszyska).
Teraz trochę jadu:
Re: rebeliantka: A 57 % to jeszcze większa aprobata. Zresztą może pozwolą pływać tylko na niemieckich łodziach albo... a uszczypnę się w język.
Re: wetkarz: Ja tam nie mam problemu z łapaniem ryb w zaporze. Myślę, że jest ich tam wystarczająco dużo. Może powinieneś trochę udoskonalić umiejętności...
Sam pomyśl o sobie a nie każ innym myśleć (choć tak łatwiej).
Z myśliwskim pozdrowieniem: darz bóbr !
No ręce opadają !
Jeden ( Zawczas ) chce zmieniać projekt w trakcie budowy w oparciu o "merytoryczne konsultacje społeczne" chyba. Jak chcesz wiedzieć co budują to se zobacz człowieku na stronie ZDW. Jest tam cały projekt z rysunkami, ale to trzeba sobie trochę trudu zadać i przejrzeć kilka stron a biadolenie nie kosztuje nic....
Zrobiłem to za "Zawczas-a" i innych co uważają, że budowa odbywa się w sposób tajny.
http://bip.silesia-region.pl/zdwkatowice/pliki_zp_new/1220869601/1221215360.pdf
Przy okazji: na stronie 6, linijka 10 (dla największych leni) stoi: WYSOKOŚĆ SKRAJNI POD OBIEKTAMI MIN 4,60 M. Dla tych co nie wiedzą ile to jest (odnoszę wrażenie, że są tu tacy): Jest top tyle, że zmieści się każdy normalny pojazd. KAŻDY !
Drugi (inż. budownictwa drogowego) próbuje wcisnąć studentce, że to jednak TUNEL ! Widziałeś kiedyś tunel bez stropu? Tak samo możesz powiedzieć, że kawałek działki ogrodzony z czterech stron szczelnym ogrodzeniem to pokój mieszkalny (ino bez dachu...)
I na koniec najlepsze: pojawiają się pierwsze jaskółki zaniepokojenia zbyt szybkim postępem robót ! (patrz: bacha)
A... idę się wysmarkać.
Re: inż. budownictwa drogowego
"Tunel – budowla komunikacyjna w postaci długiego korytarza..."
Ale o co Ci chodzi ???