Prezentacja klubowicza

MEAT

Pszczyna

W klubie od: 08.11.2005
Ilość komentarzy: 11
Ilość postów: 22
Ilość wyświetleń: 7862

Formularz kontaktowy

Komentarze (11)

MEAT

PO już dużo POkradło w Pszczynie.

zobacz komentowany news »

MEAT

te i inne informacje opiszę na swoim blogu do jutra... - link w profilu

MEAT

Temat cmentarza na pewno jeszcze wróci do rozmów podczas sesji rady miejskiej... i pewno będzie jeszcze długo wracał dopóki drzewa nie wyrosną...
Wniosek radnego Mejsaka upadł przy 15 głosach przeciw...

Przy okazji warto wspomnieć, że sprawa e-wrota i e-struktura dla powiatu pszczyńskiego podczas dzisiejszej sesji ruszyła do przodu... oraz o tym iż burmistrz wspomniał o inwestycji ok 200 000 zł na wprowadzenie monitoringu miasta...

Więcej informacji np o zmianach w płacach dla pracowników administracji i obsługi oraz dodatku mieszkaniowym dla nauczycieli zatrudnionych w szkołach i przedszkolach prowadzonych przez Gminą Pszczyna...

MEAT

do xyz - pozdrawiam i na pewno mnie nie znasz skoro piszesz takie bzdury...

MEAT

Drogi Pawełku - rzeczywiście wkleiłem ten tekst, ale chyba mam prawo korzystać ze swoich tekstów...?

MEAT

do Yoda:

Racja - dobre pytanie i wcale mnie nie dziwi, gdyż mnie nie znasz...

To jest właśnie minus mojej kampanii, że nikt mnie nie zna, bo nie jestem jakąś tam "szychą" - mimo iż od 3-4 lat zajmuję się na tyle na ile mi pozwolono polityką.

Kiedyś PO...
Wcześniej byłem członkiem Platformy Obywatelskiej, gdyż tak jak wielu młodych ludzi uległem "urokowi”, bo tak wiele obiecywali nam młodym, a dziś… . Niestety mimo chęci współpracy partia zgłaszała się do mnie jedynie, gdy trzeba było wystawić członka do zarządu w wyborach, lub rozwiesić plakaty wyborcze. Co działo się w partii na ziemi pszczyńskiej w większości dowiadywałem się od osób w ogóle z nią bezpośrednio nie związanych. Sytuacja ta dała mi wiele do myślenia i dziś mogę powiedzieć, że Pszczyńska PO traci wielu ludzi właśnie przez takie postępowanie, gdzie tylko dowódcy mają coś do gadania, a reszta to pionki. Z tych osób, które było mi dane w PO spotkać, miło i jako w miarę szczere wspominam tylko 2 osoby z tego ugrupowania Grzegorza Wanota i Sławomira Kurpasa Nawet osoba będąca członkiem pszczyńskiej PO rozmawiała ze mną w sierpniu zastanawiając się nad miejscem, gdzie mogłaby rzeczywiści coś zrobić . W tej sytuacji zastanawiałem się wielokrotnie, czy nie zmienić ugrupowania, na takie w którym się odnajdę jako osoba, która wykorzysta swój entuzjazm i chęć pomocy społecznej..

Dziś PRAWICA...
Od kwietnia odkąd marszałek Jurek zaczął tworzyć struktury włączyłem się i Ja w jej tworzenie, gdyż po wielu dylematach zmiany partii znalazła się ta w której czuję się najbardziej zgodny ze swoim sumieniem. To tu w końcu szuka się ludzi, którzy rzeczywiście chcą działać społecznie. Po 3 spotkaniach pełnomocników w Warszawie jestem przekonany, iż większość członków PRAWICY to ludzie, którzy walczą o swoje idee, a to tym bardziej ugruntowuje mnie w tym, że znalazłem się w końcu w partii, która walczy o to co obiecuje...

Te teksty po to, abyś mógł mnie poznać – jeżeli masz więcej pytań to pytaj(kontakt w profilu). Ja jestem otwarty na każdy kontakt. Aby zapewnić Cię, że nie jestem osobą, „która tylko sobie będzie zbierała pieniądze i w zasadzie nie zrobi nic co mogłoby pomóc naszemu krajowi”, to mogę wskazać pewne słowa(które dziś mogą wyglądać jak dobra dawka ironii w stosunku do obrazu dzisiejszej polityki), które wziąłem sobie do serca „Polityka, jest najwyższym wymiarem miłości społecznej” – i tego pragnę się trzymać.

Pozdrawiam

MEAT

do kotek - dlatego poprzyj mój główny cel z jakim kandyduję do sejmu. Dopóki politycy mają kasę za stałe kłótnie, a nie za pracę to nasza krajowa polityka będzie wyglądać tak jak wygląda. Uważam że należy wprowadzić równoległy do obecnego 1% podatku pit 1% podatku pit na partię polityczną. Jeżeli ktoś będzie chciał przekazać coś na jakąś partię to przekaże, jeżeli nie będzie chciał pomóc żadnej to nie pomoże. W zeszłym roku organizacje użytku publicznego uzyskały z 1% 60 mln zł, partie natomiast 90 mln - pytam po co tyle ? - czyżby dla bezsensownej kampanii, gdzie każdy pokazuje wady drugiego, a nie to co rzeczywiście każdego obywatela obchodzi?

Dziś potrzeba nam wszystkim spokoju, a nie tego byśmy żyli tym samym czym żyje partia negująca wszystko jak obrażone dziecko, bo nie wygrało w poprzedniej kadencji. Nie trzeba obywatelom tych samych stresów, które odczuwa partia kurczowo trzymająca się władzy.

raz jeszcze podaję kontakt do mnie gg: 3683086 mail szymon.mecnarowski@gmail.com

--
Pozdrawiam
Szymon Męcnarowski Lista nr 3 miejsce 5

MEAT

do cicio_morales:

Co do wklejania przez portal informacji, to przecież nie ma co im zarzucać błędów, bo powołują się na gazetę beskidzką. Owszem zawarte są w tekście błędy, ponieważ z naszego ugrupowania np. pan Rajmund Pollak nie zebrał wystarczającej ilości głosów i nie startuje na senatora. Ale to, iż nie pisze Liga Prawicy Rzeczypospolitej nie jest błędem.
Jak wiesz zostało zawarte porozumienie pomiędzy Prawicą, UPR'em i LPR'em, które to przybrało nazwą Ligi Prawicy Rzeczypospolitej. Porozumienie to gwarantuje wspólny start tych 3 ugrupowań do sejmu jednak z jednej listy pod nazwą komitetu Ligi Polskich Rodzin. Dlaczego tak jest? Wynika to m.in. - i nie ma co się czarować - z dogodniejszych warunków dostania się do sejmu. Jeżeli te 3 ugrupowania postanowiłyby startować, jako koalicja próg wyborczy wynosiłby dla koalicji 8%. Jeżeli natomiast startujemy tak jak teraz czyli 3 partie pod "sztandarem" jednej - próg ten wynosi 5%. Na obwieszczeniach wyborczych zamieszczane będzie, kto jest członkiem której partii. W naszym okręgu wyborczym mamy tylko 4 kandydatów z LPR, 1 z UPR, 8 z Prawicy oraz 5 osób nie zrzeszonych partyjnie, jednak w większości sympatycy Prawicy. Zależnie od rozkładu głosów, na poszczególnych kandydatów tak samo procentowo otrzymają miejsca w sejmie kandydaci poszczególnych partii. Dlatego ważne jest czytać obwieszczenia wyborcze i kto z jakiej partii. To samo z koalicją LiD - sytuacja niemalże identyczna tylko Oni jako koalicja mają 8% próg wyborczy. Na liście PiS jest członek Polskiego Stronnictwa Ludowego "Piast". Na liście PPP jest członek "Unii Lewicy III RP".

Pozdrawiam

MEAT

Witam - w moim nazwisku pojawił się błąd Lista 3(LPR) miejsce 5 ma nie być Szymon Mętnarowski, a Męcnarowski.

Przy okazji zapraszam http://www.forum.pless.pl/?page=forum&subpage=showthread&pid=179381

Samoobrona również startuje, Oświadczenia lustracyjne kilku kandydatów wypisało na starych drukach i do poniedziałku mięli to uzupełnić. Do poniedziałku mięli czas, dziś wiem, iż oświadczenia są poprawione i lista została zatwierdona.

MEAT

pless_pl napisał:"Specjalnie nie podajemy godziny zakończenia plebiscytu, żeby wyeliminować właśnie tego typu zachowania. Plebiscyt z góry miał określoną godzinę zakończenia głosowania, o której nie wiedział nikt z głosujących. W ten sam sposób były przeprowadzane poprzednie plebiscyty. Przedstawiona jednak praktyka (jak sam piszesz - "zakładania mnóstwo kont" ) uświadamia nas, że będziemy musieli w przyszłości zmienić formułę głosowania. Oprócz wymaganego potwierdzenia głosu za pomocą adresu email, wprowadzimy dodatkowe zabezpieczenia."

Poczytajcie sami siebie - paranoja. To tak jakby powiedziec w marcu koniec konkursu ale nie powiemy wam którego dnia. Żenada - i to totalna. Poza tym poziom zabezpieczeń faktycznie dziecięcy. Cookies , sesje, ilośc głosów z jednego IP na godzinę, maile kod potwierdzający generowany losowo. Jest tego wszystkiego w 3 i trochę.

kilem napisał:"niema co gdybac konkurs zakonczony a (mowiąc nawiasem to i tak mysle ze krystian by wygrał )wiem że was boli to że łączany wygrały we wszystkich kategoriach ale cóż był to sezon na łączanów."
Kibic25 nie wiedział, że tak samo jak na Deringera głosowało się z kilku maili tak samo głosowało się na prezesa i trenera.

Kibic25 powinien od pless.pl dostac ofertę pracy za "wyższy" poziom wiedzy o zabezpieczeniach.

Mam nadzieję że cytat Kocanowskiego nie będzie miał w następnym konkursie swego urzeczywistnienia w realnym świecie"
„Nową przypowieść Polak sobie kupi, Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi”

I tak uważam że to parnoja i żenada TOTALNA, a głosy winny być dodane Tomaszowi Malcharkowi. Skoro kibic25 stracił tyle samo czasu zakadając konta co kibice Deringera - ba podejrzewam że nawet więcej.

MEAT

Wydaje mi się że jest to budynek naprzeciw LO Chrobry - po prawej strony od starostwa patrząc na nie od produ. Jest to dom jednorodzinny.

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

Nenturia1

Pszczyna
w klubie od: 2025.04.22

adzka90

Miedźna