Studzionka
W klubie od: 01.12.2010
Ilość komentarzy: 3
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 504
Witam
do studzieńczanka może mi pani wierzyć nikt dzień wcześniej nie popił , w osp studzionka się nie piję w przeciwieństwie do pani domu z tego wynika jak taki przykład pani daje zapraszam sprawdzić jak pani nie wierzy. A strażacy nie jechali 15 minut tylko od czasu przyjęcia zgłoszenia do czasu dojazdu osp studzionka na miejsce zdarzenia minęło 7 minut czy to dużo o 5.30 rano zostawiam ocenie plesowiczów a pomoc jaka została udzielona była fachowa sam tam byłem , a przejmować pani opinią się nie będziemy ponieważ my jesteśmy od ratowania ludzi i mienia , a jeśli ktoś ma krytyczne zdanie ma prawo Polska wolny kraj. Zapraszam do Nas zobaczyć co robimy a potem oceniać a jestem pewny że obojętnie o której porze było by ciężko się pani z domu ruszyć nieść pomoc a strażakom ciężko nie jest czy to ze Studzionki czy obojętnie z skąd. Nas może Pani obrażać ale najważniejsze jest to aby ten młody człowiek z tego wyszedł bo na pewno sługuje żeby żyć i wielu ludzi na niego czeka.
Pozdrawiam
I tak jak napisał z OSP to drugi samochód z OSP Studzionka przyjechał bez wody bo jest to samochód ratownictwa technicznego na którym jest sprzęt ratownictwa technicznego a w przypadku OSP Studzionka między innymi jest też pompa która była potrzebna do zrobienia stanowiska poboru wody ( a na tym samochodzie nie ma zbiornika na wodę )
Widzę że w Gminie Pszczyna jest propozycja wymiany samochodów co trzy lata to do tej pory większość tych samochodów przestanie jeździć ponieważ to dziadki po blisko trzydzieści lat. Natomiast w Gminie Pawłowice można wyminięć dwa a nawet trzy samochody pożarnicze w ciągu jednego roku ,z których jeden kosztuje blisko 600 tyś zł. To tam się da a w Pszczynie jedno na trzy lata.