Pszczyna
W klubie od: 03.12.2010
Ilość komentarzy: 67
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1522
A czy nikogo nie dziwi, że jedna z najdroższych firm w Pszczynie wygrywa przetargi do PZE, UM, US, starostwa i to od wielu lat. A w każdej z tych instytucji pracuje ktoś kto jest wieloletnim dobrym znajomym pana B.? Szkoda gadać.
Jechałem ostatnio z Tych do Katowic pociągiem z rodziną i za bilet zapłaciłem 7,80zł 2 dorosłe osoby i 3x dziecko. Bilety powinny być o 200% droższe. Kto się ze mną nie zgadza niech jedzie samochodem!!! Wtedy dowie się ile to kosztuje.
Jak czytam te wpisy to mi się niedobrze robi. Znam panią dyrektor i uważam, że robi kawał dobrej roboty. Winni całej sprawie są rodzice którzy nie powinni mieć dzieci jeśli nie potrafią się zająć i wychować. Wiadomo są przypadki losowe, ale to inny temat. Co do budynku, ilości dzieci, personelu itp. to przepisy są tak chore, że szkoda gadać. Jeśli komuś nie pasuje dyrektor to nich sam się zajmie tą pracą..... Pozdrawiam
Fajny ośrodek. Znam i popieram działalność. Życzę wiele dobrego. Pozdrawiam
UŚPIĆ I KONIEC. Ci wszyscy którzy walczą o prawa psów powinni płacić obowiązkowo podatki na DOMY DZIECKA albo inne instytucje które pomagają dzieciakom. Pies to pies i jak jest uciążliwy, bo nie mam właściciela to trzeba go uśpić. szkoda pieniędzy marnować na jakieś kundle. gzie indziej są te pieniądze potrzebne. Ciekawe ile nas jako podatników, któzy nie mają wpływu na takie decyzje ile to kosztuje.
Witam. Dołączam się do pytań.... A co z Ulicą Słowiczą w Pszczynie? Tragedia!!!
RYNEK.... Magiczne miejsce... Pamiętacie żart z przed kilku lat na 01.04? ktoś pisał że pod rynkiem powstanie parking podziemny. Mnie się ten pomysł podobał i całkiem powaznie go traktowałem. Może ktoś to przemyśli
Mi się nie podoba, nie pasuje do krajobrazu i innych budynków w okolicy, chyba że jako nowoczesna buda dla psa....
Witam. Nikt z nas nie chciał by się znaleść w takiej sytuacji. Współczuję tymbardziej, że znam właścicieli. Nie wiem co było przyczyną pożaru ale co do insstalacji elektrycznych mogę sie wypowiedzieć bo jestem instalatorem. Większość wykonywanych instalacji jest źle zrobionych. Ludzie oszczędzają na czym się da, a nieuczciwi instalatorzy oszukują na materiałach. Często się z tym spotykam. Jednym z podstawowych błądów jest brak pomiarów instalacji po jej wykonaniu. Elektrycy nie dysponują sprzętem i nie sprawdzają ciągłości przewodów ochronnych, skuteczności uziemienia a w szczególności rezystancji izolacji, BO PO CO? BŁĄD i to wielki. Jeżeli przyczyną pożaru jest zwarcie w instalacji to nawet ubezpieczenie może się wykpić jeżeli właściciel nie posiada aktualnych pomiarów instalacji, to samo tyczy się wyładowań atmosferycznych. Tyle ku przestrodzę innych i jeszcze raz współczuję. Pozdrawiam
Fakty są takie, że szukam pracownika od pół roku i przychodzą wykształceni "idioci" z papierami, którzy nic nie potrafią, mają jedynie teczkę bezużytecznych papierów, zero doświadczenia, nie potrafią się podpisać ale zacynają rozmowę od "ile pan proponuje"...
Szkoda gadać. Pozdrawiam
Nareszcie coś się zaczyna dziać. Pomijam fakt, że teraz rzesze tych co sie nie znają będa komentować i krytykować ale cóż, o to Polska właśnie....
Pozdrawiam i czekam na otwarcie
TARGET PIZZA górą, najlepsza pizzeria w mieście pzdrawiam obsługę.
Kolejny raz będa robić ludzią wodę z muzgu. Mam nadzieję że nikt inteligentny, kto potrafi choś trochę dodawać i odejmować nie pójdzie na to spotkanie bo wie że to jest naciąganie.
1. Ceny są bardzo zawyżone przez wykonawców
2. Nie mówią o kosztach utrzymania i żywotności tych urządzeń
3. Nie mówi o tym, że od kwoty dofinansowania trzeba podatek zapłacić do US
4. nie mówią o wielu innych istotnych rzeczach.
NACIĄGANIE I TYLE
Dla ludzi którzy nie sprzątają po swoich czworonogach powinny być większe kary finansowe, albo jakiś podatek dowalić. W parku często widuję psie kupy i właścicieli któży stoją i udają głupa jak ich piesek kupe robi, a potem odchodzą.
Kto z krytykujących nie używa telefonu??? Niewiedza ludzka to jest największe przekleństwo naszego narodu. Stawiajcie u mnie na placu będę miał lepszy zasięg.
Od tych komentarzy to mie aż mdli. Krytyka i nic innego. Jak w Pszczynie postawią KINOPLEX będa za darmo bilety rozdawać to też będą krytykować. Szkoda gadać, skoro ludzie są tak pesymistycznie nastawieni do życia to nie dziwciw się MARUDY, że nasi politycy są tacy beznadziejni i nic im nie pasuje tylko jeden pod drugim dołki kopią. Pozdrawiam Wszystkich OPTYMISTÓW.
Mary zejdź na ziemię. Nie dla cmentarza i tyle. Demokrecja wygrywa, a nie powiesz mi, że większość jest na tak. Cmentarz będzie przy żorskiej i tyle. Pozdrawiam
Jak zwykle krytyka i nie wiele więcej. Będzie obiekt, będą podatki, będą podatki no to będą większe premie dla urzędników w UM. Cieszcie się a nie krytykujcie :))
Ja już wcześniej pisałem, że to chory pomysł. Popieram To co napisał poprzednik. W naszej strefie klimatycznej to jest poroniony pomysł, a koszty jaki podają Ci ludzie to jest FIKCJA.
Pozdrawiam
Zamiast się cieszyć, że coś się dzieje i jest szanasa że droga powstanie to Wy krytykujecie. WSTYD!!!. Wybory zawsze były i będą po to aby wywlekać takie tematy i tego nie zmienimy. Pomyślcie jak by sie dużo działo jak by wybory były co roku :))
Pozdrawiam
Ja mam pytanie? Czy wykonawca daje jakąś gwarancję na tą robotę? Bo zazwyczaj jest tak, że droga się rozlatuje po pół roku i płacimy za jej naprawianie kolejny raz :))
Pozdrawiam
Paweł, życzę ci podjęcia właściwych decyzji w tym momencie. Długi długami ale nie wieżę, że nie ma wyjścia z tej sytuacji. Może należy wyciągnąć konsekwencje i postawić pod są osoby które doprowadziły do tej sytuiacji, i podać nazwisko nawet za cenę utraty stołka, ja bym tak zrobił jako Katolik.... Pozdrawiam i jeszcze raz życzę mądrych i słusznych decyzji.
Pieszych patroli brak, bo nie ma przydziału na buty, radiowozy nie jeżdżą bo nie ma na paliwo, za to na komendzie kwitnie życie w każdem biurze siedzą po 3,4 osoby i papiery przekąłdają. Chory system i tyle. Problem jest taki, że ludzie sami sa poniekąd winni bo się nie interesują i nie zwracają uwagi na to co się dziej wokoło, "no bo co mnie to obchodzi", albo uwiedzą kto kradnie ale nie powiedzą bo to znajomy albo rodzina.
Money, money, money i nic więcej. Przecież ks.M. napewno już wyliczył ile na tym zarobi i tyle...
Słabo mi się robi jak to wszystko czytam. Czy któryś tych co piszą takie głupie uwagi zastanawiał się nad tym co robią pielęgniarki? Opieka nad chorymi ludźmi którzy leżą w stanie ciężkim i srają pod siebie nie należy do najprzyjemniejszych. To nie jest wdzięczna praca dlatego, że niektórzy pacjęci jeszcze je opluwaja za to. Problem jest taki, że nie na wszystkich oddziałach tak jest , ale Wy wsadzacie wszystkie pielęgniarki do jednego worka no to ja też. Pielągniarki są potrzebne i tyle. Ilość pielągniarek powinna wyniakć z przepisów inaczej zawsze będzie samowolka i źle. A może by tak zmieniać im oddziały, miesiąc na wewnętrznym, miesiąc na urazówce itd. Napewno kwalifikacje by i wzrosły, przeciez wszystkie przypadki sa inne. Pozdrawiam
Słabo mi sie robi jak czytam niektóre teksty. Gdyby wszczyscy dbali o środowisko w któym żyjemy chośby w minimalnym stopniu to nie było by tematu. Jestem przekonany, że ci co najgłośniej krzyczą na tym forum nie segregują śmieci i wywalają śmieci gdzie popadnie, choćby niedopałki z papierosa jadąc samochodem. Przecież to też są śmieci. To, że urzędy chcą zarobić to inna bajka, ale prawda jest taka, że odkąd jest podatek śmieciowy jest lepiej. Pozdrawiam
Szkoda że w Pszczynie nie ma ludzi, którzy mogli by pozyskać takie środki dla szkół :( Jak zwykle inni mają a Pszczyna nie!
Kierowali ruchem powiadacie, no to już wiemy dlaczego był korek :))
Smarkaczy trzeba pilnować bo wiekszości z nich brak poszanowania cudzej własności, ale co się dziwić skoro rodzice tego nie nauczyli. Kamery mają być duże i widoczne, z biegiem czasu tym beszczelnym nawet to nie będzie przeszkadzać. Popieram projekt. Pozdrawiam