Prezentacja klubowicza

cirka2

pszczyna

W klubie od: 16.12.2010
Ilość komentarzy: 56
Ilość postów: 1064
Ilość wyświetleń: 114449

Formularz kontaktowy

Komentarze (56)

cirka2

na koniec dla ratowania budżetu oddadzą szyny na złom - w sam raz zbiorą na miesiąc przelotów premiera

bilety drogie (do Warszawy i z powrotem 350 zł), dofinansowanie w miliardach a ci wiecznie bez kasy - no ale jak unijne pieniądze na modernizację kolei PO wydało na nie wiadomo co - to mamy modernizację a'la Platforma

zobacz komentowany news »

cirka2

boshe co ja piszę z tego przejęcia i szczęścia - aż muszę poprawiać po sobie :((

toalety oczywiście mamy w ....... PLANACH

cirka2

yessssssssss - cieszmy się - będą w końcu toalety na dworcu
normalnie luksus - 12 lat XXI w. i juz mamy - ekspres
wyprzedzimy w tym kogo? Somalię?

a otwarte będą? czy kluczyk u kierownika dworca, a kierownik na chorobowym?

cirka2

nie zważając na niedzielny spokój klakierów obecnej władzy bezczelnie ośmielę się doprowadzić ich do białej gorączki i pytam:

Paleję sprzedają wraz z chodnikiem czy bez?

skoro jest możliwość kupowania po kawałku to może Tetla by odkupił wtedy ten chodnik, który szczodrą ręką gratis dorzucił do sprzedaży, i oddał go miastu? Teraz zarabia dobrze to go stać

cirka2

co boicie się że myśl prawicowa jest aktywna, tak?
i bardzo dobrze:))

wy tu sobie poplujcie, porzucajcie inwektywami, pomarzcie o zamordyzmie, pozamykajcie wirtualnie sale wykładowe dla prawicowców - tymczasem inni pójdą posłuchać bo warto

a Michnik czemu to do zgłodniałego prawdy PeOwskiej elektoratu nie przyjeżdża, co?

jak sobie pomyślę jakby niektórych skręcało gdyby tak p. Ziemkiewicz miał przyjechać to mam oczy pełne łez ze śmiechu :))))

cirka2

:)))
jak promować Pszczynę?
właśnie tak

gratulacje dla dyrektora zamku i jego zespołu

cirka2

oj nie strasz Wieśniak taka perspektywą :((
mam nadzieję, że w końcu coś pęknie w naszym mieście - ale gdyby się nie daj Bóg okazało, że będzie pojedynek PO v PPS to tym razem u mnie osobiście PPS czarną polewkę dostanie bo tu rządy z góry przesądzone a inny chociaż daje cień nadziei że tak na rympał nie będzie szedł

cirka2

do Zawiedziony Wyborca:

nie o tym burmistrz nie mówił - opowiedział o innych atrakcjach
o siłowni w Pszczynie
o chodniku wzdłuż Palei
o nowatorskim z mozołem wprowadzanym sposobie zarządzania miasta i rewolucyjnych decyzjach przesuwania tego tu tamtego tam za ciężką kasę podatników

na inne czasu zbrakło - ale będzie cykl spotkań - to o wszystkim opowie, pochwali się

cirka2

Andy - na czym konkretnie miałoby polegać to "mogło być gorzej"?
Wydaje mi się, że nie mogło albowiem osiągnięto mistrzostwo, którego nie da się przebić ... no ale może mi wyobraźni brak.
To co jest bardziej prawdopodobne to to że może być gorzej ... wszystko przed nami. Ci sami ludzie, autorzy dzieła u władzy.
To jakby piromanowi który raz podpalił stodołę nie tylko nie odebrano zapałek, to dołożenie mu butelki benzyny i przesunięcie do jeszcze większej stodoły.

cirka2

Ach jak milutko, ach jak pięknie. W tej naszej kochanej Pszczynie wszystko się da! Zbierzmy się w kręgu, złapmy za ręce i zaśpiewajmy pieśń radosną, pochwalną by władzy wyrazić wdzięczność za troskę o prosty lud miasta.

Ale na początek złote usta dla redagującego artykuł! Chodnik cytuję: "Przypadkowo trafił w ręce prywatne" he he he. Nie że urzędnik zaniedbał obowiązki co w konsekwencji dało szkodę dla miasta, on trafia przypadkowo. Dobrze, że nie wymyślono iż chodnik się sam przeniósł, spakował walizki i się wyprowadził ~~~~
Albo inny fragment: "chodnik ...został nieświadomie sprzedany". Nawet nie chce się komentować tej perełki dziennikarskiej. Ręce opadają.

Najbardziej mieszkańcy Pszczyny cieszą się z tego, że jakoś rozeszło się po kościach, a główny sprawca targany pomrocznościa jasną został przez ratusz przytulony i posadkę mu naszykowano. Zdolności Pan Tetli (bo o nim mowa) awansował ... chyba po to by mógł jeszcze inne ukryte zalety pokazać. Z niecierpliwością czekamy. I wcale mieszkańców nie oburza, że przewidziano dla niego uposażenie wysokości 10 tys zł/ mies (bodajże). Nie ma takich pieniędzy, których nie warto by wydać na wybitną osobowość. Słyszał ktoś o podobnym przypadku w Polsce? A my proszę, mamy. A co!

No i ostatnie zdanie artykułu:"Na szczęście dla pieszych udało się osiągnąć porozumienie."
No pewnie :)))))))) - i jak oni ci piesi się cieszą, dziękują :)))).
Piesi to nie trąby, piesi wiedzą że mogliby chodnika nie mieć. Raz go już mieli, raz ich podatki poszły na budowę, potem za bezcen go oddano i znowu chodzili jak za księcia pana. Ale rach ciach kilka lat minęło, wzięli się w urzędach dogadali i ponownie czerpiąc z kasy do której mieszkańcy dają, zbudowano im za ich własne pieniądze kolejny. Teraz wypada ładnie podziękować władzy i wręcz nawet przeprosić za dotychczasowe krytyczne słowa. Należy podkreślić, że wcale a to wcale nie mamy pretensji o to że za te pieniądze byłby inny chodnik w innym miejscu (a takich miejsc w Pszczynie gdzie ludzie poboczami chodzą jest sporo). W ogóle się na tym nie znamy, nie orientujemy itd.

cirka2

Niuch 54 twój komentarz jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Treść jest niesmaczna. Naprawdę nie wiem czym zwolennicy PO się popisują.

cirka2

faktycznie Aaa :)))
tylko brakuje zdjęcia porwanego ~~~~

cirka2

he he he he
Patriot - pik?
nie mogłeś bardziej wprost podpisać się ? i dlaczego pik z małej?

"zdrajca patriotyzmu lokalnego" :))) słodkie :))
"zapominając o NAS tu w Pszczynie!!" :))) też słodkie :))

pierś w pierś, ramie w ramie, ucho w ucho - jeden za wszystkich wszyscy za jednego

ale że fotoradary nam zlikwidowali, to powiedz, cieszysz się?

cirka2

Miejscowy, jaki to TT jest "swój" jak on z Katowic startował? Taki on dumy ze swojego pochodzenia. Tyle dla Pszczyny zrobił dobrego, że już tam dobrze wiedział jaki wynik uzyska.... ale tak wiem, wszystko to skuli tego że mu ludzie zazdroszczą - he he he

cirka2

@ tanguś

i jak ty wy mało o Pszczynie wiesz :(

sprawę siłowni poruszała gazeta lokalna kilka tygodni temu - o ile dobrze pamiętam Forum - a skoro utknęło to w grajdołku miasteczka, to masz żal że dotarło to do nośnika z którym się liczycie i nie macie nad nim władzy? Teraz poruszenie, tak? Ale jak wcześniej o tym mowa była to w klasyku charakterystycznym dla ciebie - a takie gadanie kobiecin i chłopów nawiedzonych ... co oni nam mogą!

PS dlaczego z uporem maniaka nieustannie mnie obrażasz per kobiecina? chcesz mnie sprowokować? - przecież wiesz że jestem zwolenniczką twierdzenia, iż treść postu świadczy o autorze a nie o osobie obrażanej. Nie pozostaje ci nic innego jak zgłosić moje wpisy do wykasowania tak jak zwykle. Mod nie czyta, kasuje jak leci, to i te usunie. Odniesiesz zwycięstwo. Może i bloka dostanę i już kobiecina cię w pojedynku słownym na kwaśne jabłko nie zleje ..... znowu :)))

cirka2

Bo do tanga

i co? teraz będziesz stać i ani me ani be, niech robi co mu się święcie podoba? Żeby tylko było milczące przyzwolenie - ale Ty przecież popierasz.
Właśnie przez to, że na niego głosowałaś powinnaś mu wytykać błędy - bo primo nie to deklarował w programie wyborczym - czy mam myśleć że jakby Skrobol otwarcie powiedział tak będę rozdawał posadki kolegom i trwonił pieniądze miasta, to głosowałabyś na niego? A secundo to płynięcie z prądem władzy zepsutej. Po PPS przyjdzie inny (a to jak w banku patrząc jak Skrobol działa) i chętnie skorzystają z wypracowanego przyzwolenia. O co chodzi obywatelom? O to by posadki były dla swoich, tych których popieramy - jak PO to dla PO, jak PPS to dla PPS itd - czy o to by w końcu udało się przerwać ten magiczny krąg popsutej władzy?

do Normalnego - sprawa którą opisujesz bulwersuje ale jednak to pikuś - zresztą tak samo jak ta z kasą dla Szostaka - lepsze mamy cuda wianki. Warto się przypatrzeć nowej inicjatywie ratusza z badaniem rynku na okoliczność dowiedzenia się "Jak promować Pszczynę?". Tam dopiero pieniądze poszły. Ale przecież nie ma takich pieniędzy których nie warto było by wydać by wyważyć drzwi otwarte - he he he - tak przynajmniej twierdzi burmistrz.

cirka2

Tangusieńku zachowuj się - byle jak ale zachowuj - naprawdę nie mogłeś na smyczy utrzymać tego małego szowinisty? Dodałeś sobie odbierając "kobiecinie" - i co? na pewno przybyło Ci?

Podzielę się jeszcze jedną z pozoru oboczną dla tematu obserwacją - portal pless mnie zachwycił - a cóż to się stało, że nagle problem dostrzegli, i nawet sami od siebie dopuścili do dyskusji temat? - aaaaaaaaaa tak! Wyborcza napisała - do tej pory wszelkie próby dyskusji na ten temat wycinane były w pień, by było weselej z tytułu "post zawiera wulgaryzmy". Usłużność lokalnych mediów wobec władzy jest porażająca. Trochę ich rozumiem, bo nie jest lekko tę robotę robić gdy kasa urzędu stała się narzędziem dyscyplinującym gazety czy inne media. Ot tak sobie w mieście mamy.
Ratusz się cieszy - kto ma władze ten ma prasę. Tylko czy na pewno taki stan jest dobry? To że pewne opinie nie ukazują się drukiem znikają? Tak sobie myślcie :)) aż do kolejnych wyborów. Ale tym chyba najmniej przejmuje się aktualnie sprawujący władzę burmistrz. Powszechnie krążąca opinia, że Skrobol jest tylko figurantem na stanowisku zyskuje coraz więcej namacalnych dowodów. Tylko rok minął a nikt nie ma wątpliwości że zawsze podejmie każdą jedną decyzję która mu co prawa zaszkodzi, ale nic to, byle koledzy byli zadowoleni. I gdyby tak komuś za 3 lata przyszło do głowy wystawić go do reelekcji - mowy nie ma - wróci na białym koniu ten który teraz musi przeczekać na siłowni ... sic! ..... na wygnaniu

Bo do tanga napisała - "to Pan Burmistrz obecny decyduje jakimi ludźmi będzie się otaczać."
Smuci takie podejście do sprawy. Jakby nie patrzeć kwadratura koła. Próbujecie wspierać słuszność wyboru. Ludzie mówią z tej mąki chleba nie będzie, niech Pan przemyśli wybór i poszuka lepszego. O nie! on jest najlepszy ja to wiem i się na tym znam. Po czasie ręka w nocniku. I ja się pytam ilu niekompetentnych mamy?
BDT zagubiła Ci się gdzieś chyba potrzeba władzy jako służby społeczeństwu. Twoja opinia to idealne przyzwolenie na autokratyzm. Bycie burmistrzem nie jest stanem "stoję przy mikrofonie niech mnie który przegoni" co w przełożeniu na sprawowanie urzędu brzmi - dostałem stołek i nikt mi teraz nie podskoczy. Ja sobie myślę, że dopiero wtedy idzie odpowiedzialność i obowiązek liczenia się z opinią społeczną. Bo dla mieszkańców jest burmistrz i dla tego by żyło im się lepiej - a nie odwrotnie. Ale co ja biedny żuczek.

cirka2

hm .... Bo do tanga .... w sumie masz rację - postaram się nie pisać o obronie - użyję np. sformułowania:
Twoje oceny wyrażają pochwałę i zadowolenie z efektów sprawowania urzędu przez rzeczonego i publicznie wystawiasz mu poręczenie rzekomych kwalifikacji (to jak w tym kawale z końmi - a ty konie poił?, - a poił, - a kto widział?, - drugi koń - bo jakoś mieszkańcy nie dostrzegli)

teraz dobrze?

cirka2

wiesz co Tangusieńku? - tak Ci na wątrobie leży że nie masz poważania pośród innych dyskutantów - a powiedz jak Ty na to chcesz zapracować skoro nawet Ci nerw pod okiem nie skiknie przy świadomym mijaniu się z prawdą?
nikt lepiej niż Ty nie wie, że przeciw Szostakowi byłam zawsze - ale co to dla Ciebie sprowokować komentującego fałszywym stwierdzeniem :(
prawda obiektywna jest taka jaka jest - a Ty tu z jakimś PO wyskakujesz - Szostaka krytykowali a teraz decyzję Skrobola ludzie zdroworozsądkowi - ocena wynika z przedmiotu - tylko PPS i zwolennicy tej formacji (o tych którzy władzy zawdzięczają posadki w ratuszu nie zapominając) kierują się solidarnością partyjną i bez względu na to z czym mamy do czynienia bronią
jak ty w ogóle masz spokój ducha gdy ze złości, że idola krytykują przypinasz ludziom jakieś etykiety partyjne? jak Ci lekko przyszło połączyć zwolenników PO ze zwolennikami PIS, z korwinowcami czy ludźmi bez sympatii partyjnych. Mamy tu do czynienia z pospolitym gniewem na kolesiostwo, z bezsilnością wobec aroganckiej władzy, z niezgodą na nepotyzm partyjny .... a Ty tu taką gębę przyprawiasz

cirka2

kolesiostwo
arogancja władzy
marnotrawienie funduszy publicznych
ot całe PPS
za 3 lata w sprawie Tetli będzie to samo - wydamy pół miliona z kasy miasta a efektów zero

w sprawie siłowni to najważniejsze że lokalny przedsiębiorca który dokonał nietrafionej inwestycji nie popłynął - ot ratusz dba o lokalny biznes he he he

dlaczego nie podaje się, że jednym z powodów nie otwierania siłowni jest to, że wykupiono cały sprzęt nawet ten zbędny i jest go tyle że w przewidzianej do tego salce się nie mieści?
B_d_t daj spokój z tą obroną reduty Szostaka, tak jak na rządzeniu miastem się nie znał tym bardziej nie jest to ekspert od siłowni. Efekty profesjonalizmy rzeczonego kazdego dnia oglądaliśmy na ulicach miasta przez 4 lata i jest to ocena mniej niż niedostateczna.
Nie ogłupiajmy się tez wzajemnie jakoby czynność wyboru koloru wykładziny była az tak skomplikowana, by wymagała 3 miesięcy jak to określasz ciężkiej pracy. Do tego typu rzeczy w ogóle nie potrzeba tworzenia jakiegokolwiek stanowiska. Argument, że ta ciężka praca trwała aż 3 miesiące i finalnie wychodzi 3 tys. na miesiąc a co to są za pieniądze - to kpina w żywe oczy.

cirka2

Hubertus - a konkretnie co ma Skrobol do rządowego projektu "Radosna szkoła" he?

konia kują żaba się nadstawia

miasto odpowiada np. za plac przy Bramkowej - zajdź, zobacz i potem chwal burmistrza he he he ... tylko nie wiem za co

cirka2

Treść komentarza USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA portalu, dn. 21-08-2011 godz. 12:00 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie dodawania komentarzy: §1

cirka2

osobno odniosę sie do tej części twojego postu Rosomaku - "Po pierwsze kłamiesz, po drugie dopuszczasz się pomówienia o oszustwo i złodziejstwo. Obrażasz ludzi i namawiasz do nienawiści na tle narodowościowym."

proponuję ci iść dalej zatem - po co skupiacie się na drobiażdżkach w postaci usuwania wpisów lub blokowania profili? - zgłoś mnie do prokuratury - raz dwa zamkną mi usta - bo przecież wiadomo, że to nieprawda co nie? - i tak jak taki detal, że np. ta informacja o prareferendum powinna być jako płatna tak również w toku procesowym chętnie zobaczę stosowne dokumenty (zgody i faktury) za plakatowanie, lokal, reklamę itd. wiesz co mam na myśli - chętnie się przekonam w jakim stopniu jest to "tak jak inni"

zatem czekam

powtarzam - dla mnie wydanie zgody na organizację prareferendum w czasie dni Pszczyny jest skandalem nie tylko politycznym

cirka2

Treść komentarza USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA portalu, dn. 20-08-2011 godz. 11:00 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie dodawania komentarzy: §1

cirka2

4 krótkie pytania:
- kto jest autorem pomysłu na prywatyzację?
- kto lobbował pszczyńskie rozwiązanie?
- kto podpisał?
- kto był przeciw?

wygooglować sobie jakby który zapomniał acz to świeże wydarzenia - i zapamiętać raz na jutro - bo wkrótce wybory i zaś nie tam gdzie trzeba krzyżyków nastawiata

cirka2

tyle chociaż z tego dobrego, że yaycarz rachunki za telefon potem musi zapłacić

cirka2

co wy tam wiecie o niecodzienności :( - niecodzienna to była akcja wyławiania tego kontenera - wrzucić 5 minut, wyciągnąć znacznie dłużej, przy wrzucaniu zabawa(wątpliwa) przy wyławianiu wręcz odwrotnie - nie zazdroszczę tej roboty

cirka2

każdy z nas zna to miejsce i wie że z Domkiem Ogrodnika przybytek nie ma nic wspólnego, a szkoda bo to urokliwe miejsce i wejście do parku zatem wizytówka - nie potrzebne są żadne miliony by było uroczo. Mi najbardziej podobają się żółte firanki w oknach, zaraz po obejściu bud dla psów ~~~~ i pokrzywach po pas

cirka2

Treść komentarza USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA portalu, dn. 07-06-2011 godz. 09:39 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie dodawania komentarzy: §1

cirka2

najlepiej jakby Tomczykiewicz startował z Marsa - razem z całą PO - bo tylko ufoludki im uwierzą

Powrót

Nowi klubowicze

Marcin100

Pszczyna
w klubie od: 2025.05.21

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień
w klubie od: 2025.05.08