Suszec
W klubie od: 05.10.2011
Ilość komentarzy: 43
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 894
Jestem mieszkańcem Suszca - pracujący emeryt, nieobojętny na ludzką krzywdę i wyzysk przez nieuczciwych pracodawców. Pragnę włączyć się w dyskusję nt. spraw dziejących się na terenie powiatu pszczyńskiego.
Przyszedł do "rządu' jakis z zabitej dechami wiochy i chce pokazac, ze coś robi. Stąd te bzdurne ustawy. I nie obchodzi takiego, ile to będzie kosztowało. Ważna własna kieszeń!
alez oczywiście! "Zbych", "Pieszy" i i wszyscy pozostali - macie rację. Ja nie namawiam pieszych do wchodzenia wprost pod samochód!. Ostrożność obowiązuje, a przynajmniej jest wskazana dla każdego. Sam zresztą jestem kierowcą i dużo jeżdzię. Chciałem jednak zwrócić uwagę na to, ze dojeżdżajac do przejścia dla pieszych-należy zachować szczególną uwagę - chociażby właśnie z tego powodu, że są tacy, którzy mogą wtargnąć wprost pod samochód. Na drodze nie ma mocnych, a życie mamy tylko jedno.
Pieszy na przejściu MA PIERWSZENSTWO!!!. A kierowca, zblizając się do przejścia JEST ZOBOWIĄZANY do zachowania szczególnej ostrożności. Tym bardziej, jak się ma 73 lat..... I tyle w temacie
Przeżyłem tę "przyjemność" przejścia spod administracji żorskiej pod pszczyńską. Na każdym kroku czekały mnie niemiłe niespodzianki - "służba zdrowia" rozwalona po całym mieście, w urzędach (obecnie już mniej) niemiła obsługa. Parkingi? - place z kałuzami po to, by wyłudzać pieniądze od ludzi. Ostatnio jednak zauważam "światełko w tunelu" coś zaczyna się dziać "na lepsze".
Szczęsliwej, szerokiej drogi i wielu niezapomnianych "pozytywnych" przygód. Niech Was Bóg prowadzi!
Chylę czoła Twórcom tych wszystkich dekoracji. Są naprawdę wspaniałe i pomysłowe. BRAWO!!!
Witam moich "rozmówców" - za tego "bąka' przepraszam - może zbyt gwaltownie zareagowałem na niesłuszne - moim zdaniem- pisanie o "smrodzie odczuwalnym PRZY WJEŻDZIE DO MIASTA. "Turysto 1" - pracuję w samej Pszczynie, no być może nie w pobliżu zakładów wspomnianego pana "W". W terenie orientuje się bardzo dobrze.! A co do promocji miasta - uważam, że każdy sposób jest dobry.. Gdyby nic się nie działo - też by było żle - no nie?!
Chcę zwrócić uwagę dla podpisującego się "turysta1" - ciekawe, gdzie czułeś ten smród - chyba od siebie, ja puściłeś bąka1. Nie jestem Pszczynianinem,jednak pracuję w tym mieście i bywam co dzień,a smrodu jakoś nie czuję Zastanów się lepiej, nim coś napiszesz!. Miastu może jeszcze i brakuje do piękności, jednak widać, ze jest coraz ładniejsze i lepiej zadbane.
Do "wycieczkowicz" - masz rację, ze kierowca autobusu zazwyczaj jest trzeźwy, podejmując sie wyjazdu z wycieczka. Niemniej jednak - moze nie uwierzysz- są wyjątki, jak zresztą i w każdej społeczności - znajdzie się "czarna owca". Inna sprawa jest nadmierną "troskliwość" ze strony tzw "rodziców', którzy nieraz chcą "zabłysnąć' wśród innych opiekunów i wzywają policję do kontroli. Sam miałem taki przypadek - z powodu jednej, nadgorliwej mamusi - wycieczka opóżniła sie o trzy godziny!. Dzieci męczyły się w tym czasie na upale.. Do każdej więc sprawy trzeba podchodzić z dystansem i rozumem.
Bardzo "trafiona" inicjatywa. Może z biegiem czasu będzie więcej tych dyżurów?
Właśnie o to chodzi, ci pisze "Gość Anna 53". Dziś człowiek się w ogóle nie liczy - tylko kasa dla wydrwigroszy i podobnych.
Jestem juz dość stary, i myslałem, że juz nic mnie nie zaskoczy. Jakze się myliłem!. Całkowicie zgadzam się z moim Szanownym Przedmówcą - młodzi - jesteście potrzebni Jankesom, Żydom i "polskiemu" rządowi na mięso armatnie
Brawo!. Tak powinna robić każda gmina. W tego co wiem - program zajęć na ferie jest z roku na rok bogatszy. Chylę czoła !
Brawo! dobrze, ze zatrzymano rzezimieszków. powinno sie takim od razu łapy ucinać. każdy, kto sięga po cudzą własnośc - nie jest godzien krzty szacunku. Do kamieniołomów z szubrawcami - zeby sie nauczyli, ile kosztuje uczciwe życie
Wibna tej pani jest oczywista i już częściowo poniosła konsekwencje swego czynu. Życzę jej jak najszybszego powrotu do zdrowia. Widzę tu "pole do popisu' dla straży miejskiej i policji - niech staną po cywilnemu i ładują mandaty. A w przejściu podziemnym tez by się przydał "tajniak".
Złodziej - jeśli nie zostanie złapany i solidnie ukarany - staje sie coraz bardziej zuchwały. Dlatego nalezy KAŻDEGO zlodziejaszka przykładnie karać, karać, i napiętnować. Taki wrzód musi wiedziec, że cudze nie popłaca. A nasze prawo jest zbyt liberalne wobec takich typów.
"Grynpis" jeśli masz jeszcze stare opony i nie masz co z nimi zrobić - w Zorach - Kleszczowie jest "recykling" - tam przyjmą Ci BEZPLATNIE opony z samochodów osobowy i za niewielka opłata - ciężarowych. Poza tym przyjmują (m.in elektryczne, elektroniczne) tam wszystko - oprócz szmat. To jest na terenie dawnego "Szybu IV (czwartego) kopani "Krupiński" ( przy drodze odgraniczającej Rudziczkę od Kleszczowa)
A może by tak złodziejaszka wziąć 'na spytki"? - na pewno ma niejedno na sumieniu!. Nie wierzę, by swój złodziejski proceder rozpoczął od ukradzenia spawarki
Tradycja godna naśladowania przez innych. sam wiem, jak to jest byc zapomnianym przez pracodawcę, któremu słuzyło się kilkanaście, lub kilkadziesiąt lat. Jak długo człowiek jest potrzebny komuś - pamiętają o nim. Jak odejdzie - nawet pies z kulawą nogą o nim nie pamięta. A wszystkim życzę szczęścia w Nowym Roku 2012
Wzajemnie Panie burmistrzu. Wszystkiego najlepszego!. Spełnienia zamierzen i marzeń Panu życzę!
Postępek godzien naśladowania. tak powinni zachowac się WSZYSCY kierujący - oczywiście jeśli można ofiarę wypadku ruszać bez szkody dla niej. A na drodze powinni uważać wszyscy - i piesi i kierujący! Wszak mamy tylko jedno życie!
Ala50 - całkowicie Ciebie popieram. Nalezy tylko dodać, żeby jeszcze nauczył się ortografii. Życzę Ci i wszystkim Forumowiczom wesołych i szczęsliwych świąt Bozego Narodzenia.
To "stary chwyt" na zepsuty samochód. Takich "handlarzy" można spotkać i na terenie Żor, gminy Suszec, Pszczyny. Dobrze by było, żeby ktoś od razu dzwonił na policje, jeśli taki "handlarz' pojawi się u niego. Maja przeważnie niesprawne samochody z wyciekami oleju, więc dowód rejestracyjny pojazdu szybko zostanie zatrzymany, a ponadto sprawa do sądu, za usiłowanie oszustwa
Pamiętam, jak połowie lat 70-tych w Katowicach wprowadzono "zielona falę" (poprzedzana przedtem "ręcznym' kierowaniem ruchem) Wówczas przejazd prze Katowice bardzo znacznie się skrócił -działa "to" do dnia dzisiejszego. Z pewnością w Pszczynie system ten też się sprawdzi i skróci czas przejazdu . System działa w "obie strony' równocześnie. Dobrze, że zostanie wprowadzony.
Do 666111333
Czy ty smarkaczu pracowales kiedykolwiek w zyciu!? Jak możesz tak ubliżać Ludziom cięzkiej pracy!. Odszczekaj, co napisałes!!!
Może teraz nieco się zmieniło, jednak kilka lat temu załatwialem z żoną zasiłek dla bezrobotnych i mam jak najgorsze doświadczenia z PUP w Pszczynie. Ludzie traktowani są, jak natręci, którzy tylko zakłocaja blogi spokój paniom urzędniczkom.Kompletny brak szacunku wobec ludzi! W celu załatwienia jednej sprawy jest potrzebnych kilka wizyt - a to brakuje podpisu, a to pieczątka inna, niz powinna byc itd. Do każdej czynnosci potrzebna jest nowa "wizyta. Moze ktos z "władz" uda człowieka, który stracil pracę i chce otrzymać zasiłek. POLECAM!.
Z pewnością każda obwodnica, która "wyprowadza" ruch poza obręb miasta, jest niezbędna i potrzebna. Najwyższy czas, aby taka powstała. Konieczna jest też obwodnica, która połączy ul. Rybnicką, oraz tę planowaną obwodnicę północną z DK-1. Znikną wtedy gigantyczne korki z ul. Bielskiej.
Macie wszyscy rację; Pracę w Pszczynie (i nie tylko w Pszczynie) mozna znależć, jednak jest to przewaznie praca słabo płatna, "u prywaciarza". Dobrze płatną pracę można "załapać" tylko poprzez koneksje rodzinne i koleżeńskie.. Taka - niestety - jest smutna prawda.
Brawo policja. tylko zdaje się, ze jest więcej "amatorów" cudzego paliwa, gdyz wczorajszej nocy zostały znowu okradzione z paliwa 2 samochody ciężarowe jednej z firm w Pszczynie. Miejmy nadzieję, że i ci zlodzieje zostaną ujęci i przykładnie ukarani.