Prezentacja klubowicza

Lukrecja_Borgia

Ćwiklice

W klubie od: 26.10.2011
Ilość komentarzy: 32
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1379

Formularz kontaktowy

Komentarze (32)

Lukrecja_Borgia

Serdeczne gratulacje dla kapusiów. Bo tego sprzętu nie zabrano dyrekcji szpitala, staroście, czy burmistrzowi. Tylko nam, pacjentom!

zobacz komentowany news »

Lukrecja_Borgia

W Ćwiklicach nie ma ulicy Powstańców Śląskich.

Lukrecja_Borgia

@niko
Polska jest kompletne nieprzygotowana na Pendolino. W innych krajach gdy zaczynano wprowadzać pociągi tego typu, najpierw budowano nowe nasypy i torowiska. Tuż obok starych, po których dalej kursują zwykłe składy. W Polsce planuje się ewentualne wzmacnianie i remonty starych nasypów i torowisk. I mamy do czynienia ze staropolskim "a po co". Niestety ze starego nie zrobi się nowego. Zwłaszcza kiedy jest to zapuszczone i zaniedbane przez prawie 60 lat "powojnia".

Lukrecja_Borgia

@Lenka
Podobnie jest w drugą stronę. Nie kupisz w Warszawie biletu na przejazd Kolejami Śląskimi. Jadąc np. z Warszawy do Żywca z przesiadką w Katowicach, musisz na dworcu w Katowicach kupić bilet Kolei Śląskich do Żywca. Takie rzeczy tylko w Polsce.

Lukrecja_Borgia

Rzeczywiście chodnik tam jest potrzebny. A tak przy okazji proponuję by z rozmachu dokończyć fragment chodnika między szkołą a skrzyżowaniem z ulicą Sikorskiego. To jest dosłownie przerwa w chodniku długości 10metrów, wysypana grubym tłuczniem. Niby nic, ale w innych butach niż sportowe się nie przejdzie. Wydaje mi się, że gminę jeszcze stać na dokończenie nawierzchni (podbudowa jest zrobiona!) dla takiego krótkiego odcinka.

Lukrecja_Borgia

@wkurzony
Masz rację! Idź i zagłosuj na partię Jarosława. Oni zabiorą sąsiadowi i tobie oddadzą. Bo to o to Ci chodzi, nie?
A Jarosław by się wstydził. Ciekawe czy stołek, na którym będzie siedział na koncercie będzie go palił żywym ogniem. Toż to wcześniej mógł na nim siadywać zaborca i wróg Polski cesarz niemiecki.

Lukrecja_Borgia

Ehhh... myślałam, że naród w Ćwiklicach mądrzejszy. Niestety zawiść ludzka nie zna granic. Ludzie, powinniście bronić swojego i zbojkotować cudzy market!!

Lukrecja_Borgia

Adzika
O co Ci chodziło? Bo sensu Twojej wypowiedzi doszukać się nie potrafię :)
A ja osobiście polecam zmienić nazwę portalu z pless na DarekSkrobol.pl
Rozumiem, że w ostatnim czasie nie było lepszej okazji, ale z geburstagiem u farorza toście już przegięli. Zęby bolą.

Lukrecja_Borgia

Bardzo piękne są słowa o reformie straży miejskiej. Rzeczywiście są pewne dziedziny porządku publicznego, gdzie straż jest potrzebna. Tylko, że nasi strażnicy mają to w poważaniu. W nosie mają to, że ktoś komuś zjazd zablokował. A nie daj boże, żeby stało się to poza Pszczyną. Znajomy usłyszał, że trzeba se było wjazdu pilnować. Uciekły pawie z zagrody żubrów, znalazły się u znajomego w ogródku i dzwoni do straży, że są. Co usłyszał? Jak zgłodnieją to same wrócą do domu. Ale legitymować i krzyczeć po kierowcy, który zabłądził w obcym mieście, w to im graj. Wtedy są najważniejsi. Jestem pewna, że w referendum nie będzie wymaganej frekwencji i postulat przepadnie. Ale całe zamieszanie powinna dać komuś mocno do myślenia, po co nam staż miejska i co zrobić, żeby spełniała swoje zadanie i jak ją skutecznie zreformować. Może wystarczyłoby wywalić największych buraków na pysk? Może to coś da? Na pewno zaczęłabym od tego, żeby zabrać im dotacje na paliwo. Może jakby się przespacerowali na miasto parę razy dziennie to troszkę by nabrali ogłady i zauważyli to, czego w kamerze i z samochodu nie widać. W każdym innym mieście straż robi patrole piesze, a naszym ważniakom najzwyczajniej w świecie się nie chce!

Lukrecja_Borgia

Dobrze by też było gdyby powstał chodnik wzdłuż Męczenników w Ćwiklicach od szkoły w stronę Miedźnej. Aż strach patrzeć jak dzieci idą poboczem do szkoły, a obok szarżują TIRy.

Lukrecja_Borgia

Świetna inicjatywa, rewelacyjny koncert, doskonała zabawa :) Życzę wszystkim aby w nowym roku było takich więcej!!

Lukrecja_Borgia

PR-owska pokazówa. A może by się tak sld zajęło istotnymi głupotami, które czynią nasi włodarze? Jeśli o mnie chodzi to sala może być imienia Antoniego Macierewicza, pod warunkiem, że gmina jest rządzona rozsądnie.

Lukrecja_Borgia

Kapitalna informacja!
Nieważne kto dostał wyróżnienie, tylko kto je wręczył i lista VIPów, którzy zaszczycili swoją obecnością ową uroczystość. Brawo, oby więcej takich!!

Lukrecja_Borgia

No tak, na kredyt brakło kasy, ale w każdej skrzynce pocztowej w gminie znalazła się przynajmniej jedna ulotka Burmistrz Pszczyny Dariusz Skrobol zaprasza na Dni Pszczyny. Do tej pory nie było ulotek a i tak przyszły tłumy. Kiedyś obiło mi się o uszy stwierdzenie "najważniejsza jest promocja". Boże widzisz i nie grzmisz.
A swoją drogą coś szybko ta wiadomość o kredycie zeszła na drugi plan na Plessie.

Lukrecja_Borgia

Mój osobisty kandydat do Makabryły i Betonowej Kostki.

Lukrecja_Borgia

Ale przecież w tym miejscu zaprojektowano hale sportową. Projekt był zrobiony już jakiś czas temu. Nie rozumiem dlaczego zaniechano tamtej inwestycji. Dlaczego nikt w Urzędzie Miejskim nie wytłumaczył się dlaczego tamta inwestycja przepadła - przecież urząd zapłacił za projekt tej hali niemałe pieniądze ze wspólnej kasy. Czy obywatelom nie należy się przynajmniej jakakolwiek informacja na ten temat? Czy lepiej zamieść pod dywan marnotrawstwo pieniędzy podatników?!

Lukrecja_Borgia

Czy ktoś może mi powiedzieć, która to jest droga transportu drogowego w Ćwiklicach?? Mieszkam tu od urodzenia i za chiny ludowe nie mogę skojarzyć, o którą drogę chodzi.

Lukrecja_Borgia

A może by tak przenieść PCKul skoro ma ciasno?? Albo zrobić mu filię na ul. Bednorza? W końcu to nie to jest istotą problemu. Głównym celem jest wytargać z powiatu kasę za czynsz w gminnym lokalu (TBS podlega przecież pod gminę). Lokal świeci pustkami, biblioteka pedagogiczna przecież właśnie po to była tam przenoszona. Nie byłoby bardziej po gospodarsku gdyby znaleźć najemcę z zewnątrz?? Jak to jest Panie Darku??

Lukrecja_Borgia

Powiem krótko. Durnota ludzka nie zna granic. Będą się grodzić betonowymi płotami. Było szlaban postawić z każdej strony. Każdy mieszkaniec osiedla miałby pilota (ewentualnie dla pewności można zeskanować linie papilarne i siatkówkę oka) i byłaby zupełna pewność, że osoby niepożądane nie jeździłyby pod oknem.

Lukrecja_Borgia

Tyle mają miejsc do wędkowania w okolicach Pszczyny, że akurat w parku nie muszą tego robić. Sorry, ale to nie jest miejsce dla moczykijów.

Lukrecja_Borgia

@nie dla analfabetów
Muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Najlepiej krytykować tych przedsiębiorczych, którzy się angażują i później mają zyski. Najlepiej się krytykuje tym, którzy siedzą i nic nie robią. Całe życie "ciepali" na szkołę kamieniami, nie potrafią sklecić zdania bez błędu gramatycznego, ale oszczerstwami obrzucą.

Wiesz na czym polega paradoks? Zainteresowani robole, hołota (jak sam ich nazwałeś) nawet nie przeczytali Twojego postu, bo za długi :)

Lukrecja_Borgia

@komuchy
mówisz że jesteś na emeryturze? ufff... całe szczęście że komuchy wymierają.
ale skoro za komuny było tak cacy, to jutro marsz na pkp, kupić bilet do Mińska w jedną stronę i won z kraju, skoro teraz tak Ci źle.

Lukrecja_Borgia

Elka:
http://www.pszczyna.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art2756,wypadek-na-sklodowkiej.html
informacjom na plessie nie ufam, ale informacja na stronie pszczyńskiej policji chyba jest wiarygodna. Poza tym niech ma 0.2 promila, wypił i pojechał. Za spowodowanie wypadku w stanie nietrzeźwości grozi kara pozbawienia wolności. Tyle szczęścia, że nikogo nie zabił. I akurat fakt, że kierowca drugiego samochodu nie włączył świateł jest bez znaczenia. Przejeżdżałam tamtędy minutę po wypadku i widoczność była doskonała.

Lukrecja_Borgia

@śruba
Powiem nieskromnie, że chyba jednak mam rację. Czytałam kiedyś artykuł na ten temat i mimo szczerych chęci nie potrafię przytoczyć tytułu ani w jakiej gazecie był zamieszczony. Ale jeśli chciałabyś/chciałbyś dowiedzieć się więcej o Księżnej, to zapraszam do biblioteki publicznej w domu kultury. Tam miłe panie na pewno polecą Ci jakąś ciekawą lekturę na ten temat.
@trick
Pięknie to ująłeś! Marzy mi się, że kiedyś Pszczyna właśnie takim miastem będzie. Tylko kiedy??

Lukrecja_Borgia

Sęk w tym, że Daisy szczerze nienawidziła Pszczyny ;/ gratuluję Władzom wiedzy historycznej.

Lukrecja_Borgia

Na początku myślałam, że to jakiś żart! O kompetencjach tego Miejsca najlepiej mogą się wypowiedzieć pracownicy Telemana, a także innych lokali na rynku, którzy udzielają informacji turystom, ponieważ w Informacji odesłano ich z kwitkiem! Ale obiektywnie patrząc na instytucję, która sporządziła ranking, to widocznie gdzie indziej jest jeszcze gorzej ;/

Lukrecja_Borgia

Nie rozumiem o co tyle krzyku. Lud musi wreszcie zrozumieć, że szpital to też przedsiębiorstwo i pieniążki na jego utrzymanie nie spadają z nieba. Każdy kto był pacjentem szpitala ostatnimi czasy wie, że personelu jest dość, a zmiany które tam zaszły są na lepsze. Pielęgniarki robią raban, bo nagle do pracy zaczęły przychodzić, a nie do kawiarni. Jakoś nie przeraża mnie fakt, że szpital jest w prywatnych rękach. Wreszcie ktoś próbuje zaprowadzić tam porządek. Komuna się skończyła przeszło 20 lat temu, ale pracownicy szacownej placówki zdawali się tego nie zauważyć.

Lukrecja_Borgia

@sisi
przyznaj się która Twoja ciotka/kuzynka/psiapsióła pracuje w Pszczyńskim PUP, że tak piszesz? Wyobraź sobie, że do tego urzędu chodzą ludzie, którzy są zainteresowani znalezieniem pracy, także legalnej. I większość chodzi tam, żeby podpisywać głupie papiery tylko dlatego, żeby w okresie bezrobocia otrzymać ubezpieczenie zdrowotne, a pracy szuka na własną rękę. W tym urzędzie jest zatrudnionych masa darmozjadów, którzy produkują tony nikomu niepotrzebnych papierów. Około roku chodziłam tam załatwić dotacje na założenie działalności gospodarczej i to co tam zaobserwowałam nadaje się do filmów Barei. Tylko czasy nie te, a i z dnia na dzień było coraz mniej śmieszne.

Lukrecja_Borgia

Najlepiej zamknąć ten bajzel. Nie znam nikogo kto znalazł pracę za ich pośrednictwem. Panie i Panowie potrafią wydrzeć się na grzecznego petenta o byle co, ale pijanego menela, który robi burdy na terenie urzędu to nikt nie tknie. Pozdrawiam Panią od doradztwa zawodowego, która po wyrzuceniu petenta na korytarz stoi przy oknie i pije kawę, przy otwartych drzwiach ;) bezstresowo, pewnie nie lubi zimnej.

Lukrecja_Borgia

Przydałby się monitoring na Siedlicach. I częstsze patrole w okolicy. Mam nadzieję, że ktoś "na górze" już na to wpadł, bo sprawa kradzieży aut na tym osiedlu zaczyna być co najmniej niepokojąca.

Powrót

Nowi klubowicze

Marcin100

Pszczyna
w klubie od: 2025.05.21

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień
w klubie od: 2025.05.08