Prezentacja klubowicza

Sasha

Bojszowy

W klubie od: 27.12.2005
Ilość komentarzy: 5
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 1690

Formularz kontaktowy

Komentarze (5)

Sasha

Do Logos: Sorry że Cię źle zrozumiałem no ale sam pomyśl bezkolizyjne skrzyżowanie podaj jedno miejsce we Pszczynie gdzie nie trzeba by było wysiedlać ludzi?? Faktycznie jest to najlepsze rozwiązanie ale niemożliwe do wykonania we Pszczynie. Wracając do tych świateł wystarczałoby żeby włączały sie co trzeci cykl na bierunskiej np. Urzędnicy mieli by kłopot z głowy sygnalizacja zbytnio by nie przeszkadzała a o ile bezpieczniej w tym miejscu by było:) A co do sugestii - mam rodzinę na podstarzyńcu a ostatnie 4 lata spędziłem w Pszczyńskiej samochodówce dziennie dojeżdżając do szkoły, autobus co prawda utykał w pierwszym roku ale na skrzyżowaniu na bieruńskiej. Wyobraź sobie że ja to skrzyżowanie znam ponad 20 lat (od jakichś 12 sie orientuje w tym i tak zepsute nie było nigdy wcześniej były pasy rozbiegowe w obu kierunkach, teraz jest tylko jeden hamujący:( I tak na zakończenie nie ma sensu wytykać sobie kto jak zna Pszczynę zginął człowiek wcześniej było tam mnóstwo innych wypadków a władze siedzą na tyłkach i znów uważają że nic się nie stało sprawa przycichnie i stanie po ich stronie:/

zobacz komentowany news »

Sasha

Witam wszystkich. I po kolei:
Do Ewa sej dostał w stronę kierowcy poleciał w stronę stacji benzynowej wiec nie jest możliwością żeby megane jechało do bielska. Popatrz na zdjęcia wydrukuj je sobie przejdź sie tam zobaczysz.

Do Logos piszesz że korki Ci przeszkadzają a pomyśl jak gigantyczny korek musiał sie utworzyć po wypadku . Swoją drogą jeśli aż tak ciężko przejechać wyjedź 5 min wcześniej a zdążysz. Wszystko zależy od odpowiedniego ustawienia świateł co we Pszczynie jest do d.... Ale możesz wierzyć lub nie poza Pszczyną w kier. na B-B jadąc zgodnie z przepisami na każdych światłach miałem zielone. Sam sprawdziłem więc polecam jazdę ZGODNIE Z PRZEPISAMI

Do Zeb gratuluję postawy i dobrego wychowania. z tego co mi wiadomo (mam dojścia w straży i pogotowiu) u kierowcy sej-a wystąpiło zatrzymanie akcji serca przed skrzyżowaniem(zawał) więc nawet gdybyśmy go wydobyli nie wiele by to dało:(

PS. kiedyś na tym skrzyżowaniu był pas rozbiegowy w stronę stacji, mała rzecz a cieszyła oko:) A jeśli urzędasy nie chcą zgodzić sie na światła to dlaczego zarząd osiedla nie próbuje wyegzekwować remontu jednej z dróg na ul Bieruńską? ja polecam drogę koło firmy BEPO chociaż w ostateczności można by odnowić świetny kawałek połączenia do klubu sportowego w jankowicach.

Sasha

Witam wszystkich. Przeczytajcie i przemyślcie bo wg. mnie warto. Pewnie zaraz odezwą się tacy co to na wszystkim najlepiej się znają, ale ja też trochę się znam więc coś Wam napiszę. Smutne jest to co sie stało, ale dzięki temu otworzyły mi sie oczy na wszechobecną znieczulice:(. Dzisiaj jadąc do szkoły na maturę "najechałem" na ten wypadek:( nie zastanawiając się długo zatrzymałem się obok firmy P. Dzidy gdy wychodziłem z samochodu zobaczyłem że od przejazdu nadjeżdża karetka (pierwsza) więc trochę od tego zdarzenia czasu upłynęło, ale najgorsze w tym wszystkim nie jest nawet to ze nie mogłem przedostać się na drugą stronę do poszkodowanych(auta jadące w kier B-B nawet nie zwolniły) najgorsze w tym wszystkim było to że na pasie w kier. Katowic gdzie wypadek miał miejsce wszystkie samochody jadące z B-B pomimo iż jeden z wraków stal na środku jezdni po prostu go mijały nikt oprócz bodajże kierowcy czerwonego punto sie nie zatrzymał. W czasie gdy dobiegałem do samochodu dojechała karetka, nawet to że lekarze biegali po jezdni nie przeszkadzało kierowcą dalej jeździć obok. Ludzie opanujcie się jeśli już nie chcecie pomagać to chociaż nie stwarzajcie dodatkowego zagrożenia dla osób ratujących ludzkie życie:( I proszę o przemyślenie czy to że spóźnicie się do pracy (szkoły) jest ważniejsze od czyjegoś życia.

PS1. Co do świateł. Mam rodzinę na podstarzyńcu i wiem że na tym skrzyżowaniu często są wypadki, ciężko z tamtego miejsca wyjechać, więc jeśli chociaż jedną osobę ma to uratować to trzeba rozpocząć walkę z urzędasami o te światła.

PS2. Renault jechało od B-B w stronę Katowic a sej wyjeżdżał z podstarzyńca.

Sasha

Pierwszy raz zbierałem kasęjako wolontariusz. Poznalem kilka osób. Impreza była fajna szczególnie światełko do nieba:) Wielkie podziękowania wszystkim którzy brali udział z LO Chrobry i ZSS. Pozdro dla Gabrysi z Chrobrego:)

Sasha

Wyrazy głębokiego współczucia dla rodziny znajomych i dziewczyny. To nie jest tragedia tylko rodziny Dawida którego widziałem po raz ostatni jak odjeżdza z pod szkoły, ale także tragedia tej kobiety i jej rodziny. To nie czas i miejsce by rozważać kto był winien, od tego jest policja. Dawid spoczywaj w pokoju, niech Ci ziemia lekka będzie. AMEN.['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

Nenturia1

Pszczyna
w klubie od: 2025.04.22

adzka90

Miedźna