Prezentacja klubowicza

mk92

Studzionka

W klubie od: 04.01.2006
Ilość komentarzy: 13
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 2789

Formularz kontaktowy

Komentarze (13)

mk92

Rzadko piszę komentarze do newsów zamieszczanych przez portal Pless.pl. Wiem, ze chłopakowi nic życia nie wróci, ale nie życzę sobie by MOJE pieniądze szły na dożywotnie utrzymanie tych ścierw

zobacz komentowany news »

mk92

W centrum Studzionki przy ulicy Powstańców Śl., na terenie niezamieszkałej od kilkunastu posesji (w starej stodole) zadomowiły się lisy. Jakiś czas temu zostały wypłoszone przez leśniczych jednak w tym roku znowu powróciły. Zaobserwowano dwa dorosłe osobniki oraz cztery małe liski. Na początku czerwca spróbowałem sfotografować stadko. Było jednak zbyt ciemno na zrobienie zdjęć (lisy dopiero o zmroku zaczynały swoje zabawy) więc nakręciłem krótki filmik. Na filmie widać tylko 2 małe lisy. Poniżej odnośnik do filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=RW6pa6JXEng
Nie wiem czy lisy nadal mieszkają w starej stodole bo od kilku dni już ich nie widać.

mk92

Kto najlepszy w powiecie? Niewątpliwie Pniówek Pawłowice. Jeśli chodzi natomiast o drużyny ligi okręgowej to ... Nadwiślan Góra. W przypadku dwóch drużyn z taką samą ilością punktów o miejscu w tabeli decyduje bezpośredni mecz między tymi drużynami. Jeśli więcej drużyn legitymuje sie taką sama ilością punktów tworzy sie dodatkowa tabelkę uwzględniającą mecze między tymi drużynami. Spośród trzech wyżej wymienionych drużyn z 7 punktami najlepszy jest Nadwiślan- wygrana z Czarnymi, remis z Sokołem (4 pkt.), przed Czarnymi- wygrana z Sokołem, przegrana z Nadwiślanem (3 pkt.) i Sokołem- porażka z Czarnymi, remis z Nadwiślanem (1 pkt.). Bramki bierze sie pod uwagę klasyfikując w trakcie sezonu drużyny z taką samą ilością punktów, które nie rozegrały jeszcze bezpośredniego meczu.

mk92

Swój udział w turnieju w ostatniej chwili odwołała ekipa Cukrownika Chybie. Zastąpi ich LKS ZNICZ JANKOWICE.

mk92

Może wypowie się w tej sprawie ktoś kompetentny i wyjaśni czy tzw. "referendum śmieciowe" i nałożenie na mieszkańców gminy powszechnej opłaty (podatku) za usuwanie śmieci można uznać za referendum w sprawie samoopodatkwania się mieszkańców gminy?
Ustawa z dnia 15 września 2000 roku o referendum lokalnym w art. 7 stanowi, że przedmiotem referendum gminnego może być również samoopodatkowanie się mieszkańców na cele publiczne mieszczące się w zakresie zadań i kompetencji organów gminy; w tych sprawach rozstrzyga się wyłącznie w drodze referendum.
Ustawa z dnia 8 marca 1990 roku o samorządzie gminnym, w art. 7 określa, iż zadania własne gminy obejmują w szczególności sprawy min. wodociągów i zaopatrzenia w wodę, kanalizacji, usuwania i oczyszczania ścieków komunalnych, utrzymania czystości i porządku, oraz urządzeń sanitarnych, wysypisk i unieszkodliwiania odpadów komunalnych, zaopatrzenia w energię elektryczną i cieplną oraz gaz.
Zgodnie z w/w ustawą o referendum lokalnym (art. 56 p.2) wynik referendum gminnego w sprawie samoopodatkowania się mieszkańców gminy jest rozstrzygający, jeżeli za samoopodatkowaniem oddano co najmniej 2/3 ważnych głosów.
Skąd te rozbieżności interpretacyjne?

mk92

Następna kolejka rozegrana będzie 11 listopada (kolejka przeniesiona z 13 września). A w niej Iskra zagra ze Stalą Chełm, Goczałkowice z JUW- e, Znicz z Polonią II Łaziska a Studzionka z GKS II Tychy 71. Mecze o których piszecie (pierwsza kolejka rundy rewanżowej) odbędą się wiosną przyszłego roku. Chyba że 18 listopada dopisze pogoda i zostaną rozegrane awansem. Jest to jednak mało prawdopodobne. (http://www.lksstudzionka.oz.pl)

mk92

Do domów mieszkańców gminy trafiają ulotki "reklamujące" referendum "śmieciowe". Informują min. o cenie usługi- cyt: ..."cena pakietu ok. 4 zł/miesiąc/mieszkańca ..." Co to znaczy około? Czy około 4 złote to wynik kalkulacji, analizy kosztów, kwota udokumentowana wyliczeniami, czy wzięta z sufitu? Może warto by przedstawić mieszkańcom gminy szczegółowe wyliczenie kosztów "usługi" jeszcze przed referendum?

mk92

Nowe prawa jazdy (formatu karty kredytowej) wydawane są od 1 lipca 1999 roku. Więc możesz spać spokojnie.

mk92

Koszaraw2a - Łąka 2 : 0

mk92

Łąka - Odra II 3 : 1

mk92

Gwiazda - Łąka 2: 2

mk92

3 : 1 dla LKS Łąka

Gość: mk92

Topnienie śniegu i opady deszczu to nie efekt podniesionego stanu wód w rzekach i zbiornikach! To raczej podniesiony stan wód w rzekach i zbiornikach jest efektem topnienia śniegu i opadów deszczu!!!

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

Nenturia1

Pszczyna
w klubie od: 2025.04.22

adzka90

Miedźna