Prezentacja klubowicza

lesheq

Pszczyna

W klubie od: 03.03.2006
Ilość komentarzy: 7
Ilość postów: 2
Ilość wyświetleń: 2133

"Szeroka droga
<br>nie była moja..."

Formularz kontaktowy

Komentarze (7)

lesheq

Świetny pomysł... Trzymam kciuki za ten projekt!

zobacz komentowany news »

lesheq

Jedno jest pewne - wszyscy chcemy aby śmieci nie zalegały w przydrożnych rowach, lasach i już na pewno nikt nie życzy sobie żeby ktoś obcy wyrzucał śmieci do naszego konternera!
ALE PODATEK ŚMIECIOWY TO NIE JEST ROZWIĄZANIE - TO USZCZĘŚLIWIANIE LUDZI NA SIŁE!
PLESEK POPIERAM!!!

Przecież nasze gospodarstwa domowe "produkują" różną ilość odpadów - niektórzy więcej a inni mniej! Niech każdy płaci za taką ich ilość jaką sam wytworzył... mając przy tym wybór firmy z której usług chce skorzystać!!

Może teraz niektórym osobom podatek śmieciowy wydaje się tańszy od usług np PIKu ale przecież za jakiś czas ceny mogą wzrosnąć, a pieniądze zamiast trafiać na ten cel zostaną wykorzystane gdzie indziej (przykład: akcyza za paliwo zamiast trafiac w całości na utrzymanie/budowe dróg jest dodatkowym żródłem pieniędzy na "dopięcie" budżetu)!

A co do gospodaności naszych radnych to dobrym przykładem niech będzie zakup fortepianu za 150 tyś. niech każdy oceni to według siebie...

lesheq

do lolek
...łupić bogatych? he he Proszę Pana wszyscy jesteśmy równi... wobec prawa! Jeśli Pan pracuje i płaci podatki to zna Pan stawki podatkowe.
A czymże one są jak nie segregacją ludzi ze względu na posiadany majątek?! Więc jak to jest: jesteśmy równi czy nie?
KARA POWINNA BYĆ DOTKLIWA DLA PRZESTĘPCY I TYLKO DO TEGO CHCE PAŃSTWA PRZEKONAĆ !

Pozdrawiam

lesheq

do tomul
Szanowny Panie osobiście jestem bardzo ciekawy jaką Pan przewidziałby karę dla osób kierujących samochodem po spożyciu alkoholu. Z Pana wypowiedzi wnioskuję, że wystarczyłaby "delikatna" grzywna rzędu kilkudziesięciu złotych. Ot, taka niziutka, taka, którą można by zapłacić na poczcie przy okazji załatwienia innych comiesięcznych płatności. Taka niezauważalna, taka, żeby po jej zapłaceniu zostało coś na kino, gazetę, papierosy... poprostu na życie.
Proszę pamiętać, że od pewnego czasu prowadzenie pojazdu po spożyciu alkoholu to PRZESTĘPSTWO.
JA UWAŻAM, ŻE KARA POWINNA ODSTRASZAĆ I WYCHOWYWAĆ!
NIE TOLERUJE CICHEGO PRZYZWALANIA NA TAKIE POSTĘPOWANIE - W TEJ I INNYCH KWESTIACH.
A JEŚLI CHODZI O TE 1200zł... PROSZĘ PANA ILE WARTE JEST LUDZKIE ŻYCIE?

Ten, kto nie popełnił tego przestępstwa nie musi się obawiać, że nie będzie w stanie zapłacić wysokiej grzywny - bezwzględu na to czy zarabia 1200zł czy mniej...

A tak w ogóle to nie jest dyskusja o wysokości zarobków w Polsce, więc prosze swoje flustracje zachować dla siebie!
Każdy jest kowalem swojego losu!

lesheq

do ramzes
Przeczytałem je wcześniej. Natomiast chce wyjaśnić, że jest oczywiste, iż osoby prowadzące po spożyciu alkocholu należy bezwględnie pozbawić prawa do prowadzenia pojazdów (na odpowiedni okres) natomiast nie jest to karą. Kara ma przede wszystkim wychowywac (tak, niektórych dorosłych ludzi trzeba jeszcze wychowywać). Grzywna rzędu 1200 zł.+koszty sądowe nie jest karą (przecież to zaledwie jedna średnia pensja). Uważam, że wzorem krajów skandynawskich powinismy wprowadzić grzywny dużo wyższe od obecnych, których wysokość była by zależna od posiadanego majątku (obecnie sądy wymierzają wielokrotność niskich stawek dziennych - rzędu 20-40 zł). I właśnie ten pomysł nie może zyskać akceptacji ministerstwa (a więc trudno by sądy je stosowały).

Pozdrawiam

lesheq

Takie metody niczego nie zmienią a juz na pewno nie zmniejszą liczby pijanych kierowców. Najprostrzą receptą jest odbieranie takim osobom prawa jazdy przynamniej na rok i nałożenie wysokiego mandatu. Ale nasz wymiar sprawiedliwości wzbrania się się przed tym jak tylko może... Może mi ktoś wytłumaczy dlaczego tak się dzieje?

lesheq

No proszę jaka Pszczyna bogata... "lekką ręką" wydaje 150 tyś. zł. na fortepian z którego skorzysta ledwie kilka osób...
Oj, gdyby można było tak "od reki" załatwić inne ważniejsze i ciągnące się latami projekty!
Drugi raz nie oddam mojego głosu na pana S.

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

Nenturia1

Pszczyna
w klubie od: 2025.04.22

adzka90

Miedźna