Pszczyna
W klubie od: 14.07.2006
Ilość komentarzy: 23
Ilość postów: 15
Ilość wyświetleń: 4447
Poprawcie nazwę zespołu. Razi jak cholera. Zagra reaktywowany " North Cape" z Pszczyny. Witamy serdecznie. " Nord Cup" - co to jest?
W dniach 27-28.08 2011 są planowane Mistrzostwa Śląska w klasie Omega na zbiorniku Goczałkowickim. Prawdopodobnie nie dojdą do skutku z powodu braku sponsora strategicznego. Jeżeli przypadkiem jest ktoś zainteresowany reklamą na tak prestiżowej imprezie, to proszę o kontakt: bibi@binet.pl
Re: Abstynent
Zapraszamy do komitetu organizacyjnego.
Rozumiem, że z Twoim doświadczeniem załatwimy kupę kasy od producenta zdrowej żywności :)
W czym problem? redakcja@pless.pl . Prześlij materiał i bardzo chętnie umieszczą go na pless.pl - gwarantuję. Chyba , że należysz do grupy której zasada życiowa polega na "ONI" oni nie zapisali, oni nie powiedzieli, oni nie zrobili, oni są bee... , a może tak sam coś zdziałasz :)
Niestety, od paru dni brak miejsc.
Zapraszam na kolejny koncert w listopadzie. Zobaczymy i posłuchamy supergwiazdy: Andrzeja Koryckiego i Dominikę Żukowską. Szczegóły wkrótce.
Z doświadczenia wiem, że wejściówki kończą się ponad tydzień przed koncertem. Proszę o wcześniejsze rezerwacje.
jeszcze jedno:
"Przypatrując się analizie wypadków
w żeglarstwie na przestrzeni ostatnich
lat, wnioskuję, że większość
z nich była spowodowana ignorancją,
pośpiechem, lenistwem, zaniedbaniem
i alkoholem, a nie nieznajomością
rzemiosła żeglarskiego."
...bo wszyscy znali "rzemiosło żeglarskie"...
to ile TERAZ wypadków przybędzie ????
Luzaki z ignorancją, pośpiechem, lenistwem, zaniedbaniem
i alkoholem.....KASĄ i ........nieznajomością
rzemiosła żeglarskiego
nie sposób nie zgodzić się z Twoim komentarzem, czy raczej cytatem. Zauważ jednak, że każdy medal ma dwie strony...Czy to samo powiesz o udostępnieniu samochodu każdemu kto skończył 16 lat ???
"i dlaczego tak dużo?"
Wpadnij, porozmawiaj i sam się przekonaj. Do niczego Cię to nie zobowiązuje.
Ktoś napisał o nowej ustawie. To prawda, taka obowiązuje - w praktyce jak masz własną łódkę, ale nawet na Łące nie dostaniesz 470-tki bez patentu. Nie wspomnę o kabinówkach np. na Mazurach.
Jak przewidywałem, North Cape cieszy się ogromnym powodzeniem. Prawie dwa tygodnie przed koncertem zostało tylko kilkanaście biletów. Szantymaniacy śpieszcie się :)
Kolejny koncert 13.04.2007 godz.20.00 również "Muzyczna Galeria": "Perły i Łotry"
Bilety znikają błyskawicznie (na Koryckiego już brak). Zainteresowanych proszę o kontakt jak najszybciej. Przypominam adres do rezerwacji: szanty@binet.pl
Mały Joe-
North Cape: pisałem wcześniej. Miał być w styczniu, ale problemy prywatne...Jak tylko to będzie możliwe - wystąpią.
Banany - będą, ale są drodzy ( stąd moje pytanie w ankiecie),coś jednak wymyślimy. Jeże - nie mój typ, ale wiem, że mają masę zwolenników: załatwione, ale drugie półrocze. Czekam na dalsze typy.
Tomek- Nie ma sprawy, załatwione, płacę każdą kwotę, a Ty tylko zadzwoń i zaproś Stana Rogersa do Pszczyny. Tylko nie zapomnij stolika,świeczki i jakiegoś medium jak będziesz z nim rozmawiał :))
Ankieta:
1.Jakie zaspoły szantowe chcielibyście zobaczyć w Pszczynie?
2.Cy jesteś w stanie zapłacić 20-25 zł za bilet na czołowy zespół szantowy?
Pytanie 2. jest skutkiem wysokich gaż takich zespołów.
Bugsy: W najmniejszym stopniu moja uwaga nie była skierowana do Ciebie ani związana z oceną Twojego - świetnego zresztą lokalu (sam bywam tam na koncertach). Jeśli odebrałeś to osobiście to szczerze przepraszam.
Chodziło mi tylko i wyłącznie o środowisko żeglarskie. Liga jest związana z Bugsy i to jest fakt, oczywiście bez żadnych podtekstów. Informację o braku akceptacji lokalu przez Ligę podałem może zbyt pochopnie, ale oparłem ją na konkretnej wypowiedzi i w oparciu o fakty i trochę mnie to zabolało(ale faktycznie, jeśli już, to temat na priv.), mam nadzieję, że to nieporozumienie. Jeżeli ja coś żle zinterpretowałem to jeszcze raz przepraszam i ponawiam zaproszenie na Koryckiego (na Sąsiadów już biletów praktycznie brak)
Daj znać w miarę wcześnie ile miejsc rezerwować, bo bardzo szybko się rozchodzą (jest tylko 80 miejsc).
Pozdrawiam i również życzę udanej zabawy z North Cape(faktycznie wystąpią?) i Szantaną.
Bogdan
Dzięki Pepan za wsparcie. Dobrze jest wiedzieć, że ktoś to docenia. Głównym celem organizacji tej imprezy był niedosyt szant w naszym mieście. Często bywam na tego rodzaju koncertach w różnych miastach, skrajnie nawet trzy razy w tygodniu. Pomyślałem: dlaczego nie w Pszczynie?
Kolejny powód wynika z faktu, że trochę pływam, znam wielu żeglarzy i wiem jakie to super środowisko. Sam należę do Jachtklubu PTTK, ale w Pszczynie istnieje też Liga Morska i Rzeczna. Bardzo zależy mi na integracji tego środowiska (przecież tak jest wszędzie) co tylko poprawi moim zdaniem postrzeganie żeglarstwa na zewnątrz.
Jakież było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się, iż fakt organizacji koncertów w Galerii Muzycznej jest powodem całkowitego braku akceptacji tej imprezy ze strony Ligii.
Nie rozumiem, jak prywatne animozje pomiędzy włascicielami lokali mogą rozbijać ideę.
Mimo wszystko pozostajemy otwarci na towarzystwo wszystkich żeglarzy niezależnie od przynależności klubowej oraz "wolnych niezależnych" jak również wszystkich sympatyków żeglarstwa.
Specjalnie dla członków Ligii i ich przyjaciół posiadam prywatną rezerwację kilku miejsc - zainteresowanych proszę o kontakt: bibi@binet.pl
Serdecznie pozdrawiam
Bogdan
W całości zgadzam się z wypowiedzią Pepana.
Szantana jest zespołem który gra dla własnej przyjemności zyskując przy tym grono własnych fanów co sam "Szantanowiec" potwierdził. Wszelkie spory (poniżej) związane z tym zespołem Pepan wyjasnił chyba wystarczająco. Chociaż osobiście nie przepadam za tego rodzaju muzyką, to nie mam nic przeciwko ich koncertom ( bo niby z jakiej racji).
Mały Joe:
North Cape z przyczyn osobistych nie mógł wystąpić w styczniu w Muzycznej jak również chyba (domniemanie) w jakimkolwiek koncercie. Pewnie dlatego nie zagości na Shanties.
Pepan:
Cykl koncertów szantowych w Muzycznej nie organizuje właściciel lokalu, jedynie udostępnia go. Jest to moja prywatna inicjatywa wraz z Jachtklubem PTTK. W organizację włączył się też Pszczyński Oddział PTTK.
Jeśli masz jakieś pomysły mogące uatrakcyjnić te koncerty to serdecznie zapraszam na priv.
Dodam też, że są to imprezy niedochodowe (przynajmniej dla nas). Jeśli znajdzie się sponsor to proszę o kontakt :)
Pszczyna zapachnie szantami napewno. W kolejnych miesiącach przewidujemy koncerty "Pereł i Łotrów" , "Banana Boat`s" czy Grzegorza Tyszkiewicza. Mam nadzieję, że nie zabraknie na nich prawdziwej braci żeglarskiej i super zabawy.
Mały Joe - Zasadniczo masz rację, jednak zespoły opierające swą muzykę na prawdziwych szantach istnieją do dziś np. Cztery Refy. Wiele zespołów posiada w swoim repertuarze klasyczne pieśni pracy (fałowe,szotowe itp.). W większości dzisiejszych pieśni i utworów żeglarskich zmieniła się muzyka, dopasowała do naszych potrzeb i upodobań, ale dalej została nazwa "szanty" - i dobrze- niech tak zostanie. Muzyka to w końcu twór żywy i ewoluje jak na muzykę przystało.
P.S.
Zainteresowanych proszę o pośpiech. Na "Sąsiadów" niewiele biletów zostało.
Ahoj
do LEX512:
Po zbiorniku łąckim możesz pływać skuterem poza weekend`ami i dniami świątecznymi pod warunkiem, że posiadasz patent STARSZEGO sternika motorowodnego. Jeśli spełniasz te warunki to pewnie znasz i przepisy i etykę które obowiązują na wodzie.
Wtedy zapraszamy. Pozostałych chamów i głąbów których zachowanie pewnie niedługo będzie przyczyną tragedii na wodzie wypraszamy z tego akwenu. Niedługo pojawi się tam policyjny posterunek wodny i może wreszcie będzie bezpieczniej.