Wisła Wielka
W klubie od: 31.08.2006
Ilość komentarzy: 11
Ilość postów: 1
Ilość wyświetleń: 1448
nie mowie ze to wina straznikow miejskich bo oni wszedzie nie beda i nie sa wstanie dopilnowac kazdego czlowieka na Pszczynie,
ale jednostka ta powstala aby pilnowac porzadku w miescie a nie po to zeby jezdzic autem z ktorego wychodza tylko po to zeby komus nandat wlepic
czy widzieliscie kiedys zeby patrol strazy byl w parku gdzie sa waskie uliczki NIEE a czemu to wam odpowiem bo tam sie nie da samochodem wjechac
oni sa po to zeby patrolowac park i miasto pieszo a nie po to zeby caly czas autem jezdzic ( a niestety narazie tylko tak ich mozna widywac )
no i druga sprawa to ich godziny pracy w dzien to kazdy moze pilnowac porzadku, a oni sa takze przygotowani ( podobno ) do tego zeby wieczorami patrolowac podlegly im teren
czy widzieliscie patrol strazy miejskiej kolo godz 22 bo ja niestety NIGDY a wtedy byliby najbardziej potrzebni
wiec juz od dawna jestem za tym zeby zlikwidowac straz miejska i pieniazki przekazac na nowe etaty w policji ( wieksze uprawnienia i pracuja przynajmniej 24h na dobe )
niestety na takie zdanie jak ja to trzeba sobie zasluzyc a pszczynscy straznicy nie robia poprostu nic aby zdanie na ich temat mozna bylo zmienic
a panowie ze strazy miejskiej oczywyscie patrolowali NIEBEZPIECZNY rynek.. bo tam to zawsze mozna komus mandacik i juz moga sie czyms wykazac...
a jak tworzono straz miejska to miala spelniac calkiem inne zadania no ale to wiadomo w Polsce sie duzo mowi jak chce sie gdzies dostac a pozniej o wszystkim sie zapomina...
gorace pozdrowienia dla straznikow miejskich:D:D:D:D:D:D:D
do uzytkownika lusia
co ty za bzdury wypisujesz?? czy ty wiesz po co sluza wogule syreny??
czy ty kiedys slyszalas zeby na Dzien Strazaka ktory przypada 4 maja zawyly syreny???
a po drugie czy jak na staraznicy jest jakies swieto to kiedy wyja syreny??
one nie sluza do tego ze kto ma chec to sobie ja wlaczy bo tak sie mu podoba...
najpierw sie zorientuj w temacie a pozniej mozesz sie publicznie wypowiadac!!!!!!!!!!!
ja nic nie napisalem ze przedtem bylo inaczej..
jak bylo tak jest a jest nawej gorzej bo nigdy nie bylo takich kup smieci kolo kontenerow jakie sa teraz..
chcialem tylko zauwazyc ze gmina obok systematycznie dba o to zeby odpady wielkogabarytowe byly odbierane a w pszczynie wladze zatrzymaly sie na latach 70-tych jak nikt nic nie mial to nie bylo co wyrzucac..
niestety takie mamy wladze w naszym miescie i to od kilkunastu lat..
no oczywiscie w gminie suszec znowu sa ogranizowane zbiorki, a w naszej kochanej Pszczynie jak zwykle nic..
no jesli ktos chce sie pozbyc starego zlomu to nic tylko rozpalic wspolna fojerke no i zutylizowac zbedne przedmioty z tapczanami i oponami wlacznie..
na h... ten podatek smieciowy jak nic sie nie poprawilo wrecz przeciwnie jest jeszcze gorzej.....
gratuluje pomyslowosci dla organizatorow..
o wiele lepiej zaorganizowac zabawy dzieciom na swiezym powietrzu niz maja siedziec w domu przed telewizorem lub komputerem..
jak sie nauczyly paru konkurencji przez te "zawody" to teraz przeniosa to na swoje podworka aby pobawic sie z swoimi znajomymi.
moim zdanie bardzo dobrze ze powstala taka zagroda.. jest to jedyna taka atrakcja w regionie..
a tym ktorzy znowu plakali ze trzeba placic za wstep to powiedzcie mi gdzie teraz aby cos zwiedzic nie placi sie za wstep...
niestety takie czasy nie chcesz placic to mozesz siedziec w domu..
to co sie dzieje w Pszczynie to jest ponizej jakiejkolwiek krytyki..
teraz wladze miasta mysla jak poprowadzic drogi dojazdowe do firm gdzie zlokalizowac plac budowy...
po pierwsze wiadukt juz dawno mial byc rozebrany i mial powstac inny bezkolizyjny przejazd ( wina wszytkich poprzednich wladz miasta bez wyjatku )
po drugie.. teraz sie martwicie o brak miejsca na plac budowy, a czemu to plac budowy nie mogl byc na miejscu gdzie teraz buduja sie 2 nowe superkarkety na terenie obok wiaduktu??? nie szlo pomyslec o tym ze mozna by bylo rozwalic te stare budynki nikomu nie potrzebne, firma wykonawcza przyszly tunel mialaby duuuuzo plac budowy a po zakonczeniu tunelu moznaby sprzedac ten grunt..
i wszystko staloby sie logiczne przemyslane ale nie sprzedab bo byle sa pieniazki... wina poprzednich wladz miasta z burmistrzec na czele..
czy w Polsce jest tylko banda baranow myslaca o dzisiejszym dniu a jutro ich nie obchodzi.. bo tylko tak mozna to nazwac...
glupota, bezmyslnosc i niekompetencja ludzi na stolkach na ktorych absolutnie nie powinni sie znalezc..
a kto wam powiedzial ze dziecko jechalo same!!!!!!!!!!
i tak sie zaczynaja ploty... jeden cos napąknie a inni juz reszte dopisza!!!!
dziecko jechalo z rodzicami OBYDWOMA!!!!!!!!!!
ale niestety maly czlowiek nie umie patrzec na rozne sprawy jak dosrosly i doszlo do tragedii..
a co do jezdzacych na tej trasie to prosze bardzo uwazac na osoby jadace samochodami o rejestracji zaczynajacej sie na SCI poprostu brak mi slow na ich zachowanie.. nawet jakbym wiedzial ze droga jest zamknieta to nie odwazylbym sie na takie zachowanie jakie oni reprezentuja..
wiem ze teraz ktos zara mi odpisze ze nie wszyscy.. i prawda ale ogromna wiekszosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KONDOLECJE DLA RODZICOW I CALEJ RODZINY CHLOPCA!!!!!
a co wy myslicie ze inni do pracy nie musza sie przygotowywac??
przeciez jak macie tak ciezko i jestescie tacy zdolni to dlaczego nie zostaliscie na uczelni zeby ksztalcic nastepnych nauczycieli??
a co racja to racja ze z mlodymi jest coraz gorzej..
ale niestety jak ktos lubi swoja prace to moze sie poswiecic bo nigdzie nie ma idealnie...
ale jak wy mozecie chciec podwyzek jak tu nawet pielegniarki od was mniej zarabiaja a pracy waszej i ich to nie mozna nawet porownywac a o godzinach pracy to juz nie powiem.. i widzicie gdzies tu sprawiedliwosc???
poprostu nalezy patrzec takze na innych a nie tylko na siebie a jak juz chcecie to pomyslcie o innych co odwalaja o 100 razy ciezsza prace za kase za ktora nawet wy byscie do szkoly nie przyszli!!!!!!!!!!!!!!!
z ich strajku to juz nie tylko kon by sie usmial ale takze swienie i kroliki sie smieja!!!!
kto to widzial robic 18 godzin w tygoniu ( zwykly szarak robi przynajmniej 80) i jeszcze strajkowac ze sie malo zarabia..
kazdy by jeszcze chcial miec tyle wolnego co nauczyciele wszysktie swiatki piatki wakacje + dochodzi im jeszcze urlop + urlop zdrowotny...
i gdzie tu jest k.. sprawiedliwosc!!!!!!!!!
jakie sie jakiejs p... nie podoba to niech idzie do normalnej roboty na 8 godzin + soboty + nadgodziny bo robota musi byc zrobiano i nie pytac sie o urlop bo sie go i tak nie dostanie a wyplata to jeszcze bedzie mniejsza niz pensja darmozjada nauczyciela...
po co sie tyle ludzi wybiera na te studia..... lepiej niech sie naucza czegos innego bardziej pozytycznego niz zasilac kolejne rzesze bezrobotnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!