Studzienice
W klubie od: 02.01.2007
Ilość komentarzy: 3
Ilość postów: 21
Ilość wyświetleń: 5176
"Wyobraźnia znaczy więcej niż wiedza"
Ja miałem ten zaszczyt, że Pan Jeleń uczył mnie w podstawówce w Studzienicach języka polskiego. Pamiętam, że zawsze był człowiekiem z klasą i autorytetem, a jednocześnie potrafił być, jak to się mówi, ludzkim i w porządku gościem, mającym świetny kontakt ze swoimi uczniami. Nikomu z nas, ówczesnych smarkatych łebków, nawet do głowy nie przyszło by na kogoś takiego narzekać, a wymagający był. Osobiście nie wydaje mi się, aby od tamtego czasu przeszedł jakąś metamorfozę na niekorzyść.
Drobna uwaga do Gość: podlesie - patrząc na mapkę absolutnie nie można powiedzieć, że granica Studzienic jest absurdalna. Bo granica Studzienic i Jankowic na tym feralnym terenie, to przecież jedna i ta sama linia! Więc równie dobrze można stwierdzić, że to granica Jankowic jest właśnie taka. Tylko dlaczego ta rzekoma absurdalność ma zostać zlikwidowana kosztem Studzienic? Może by tak "odabsurdalizować" ją przez przyłączenie części Jankowic (np. całego tzw. podlesia) do Studzienic? To by się dopiero działo tu na forum, gdyby to Studzienice wyszły z zamiarem okrojenia Jankowic...
Wiem, że być może się czepiam, ale w jednym zgadzam się całkowicie: niech zadecydują mieszkańcy! Amen.